jak sie dostac do Szczecina?
jak sie dostac do Szczecina?
Witam,
jak sie moge dostac do Szczecina, czy jezdza jakies autokary na trasie Luksemburg - Szczecin, ktos wie?
jak sie moge dostac do Szczecina, czy jezdza jakies autokary na trasie Luksemburg - Szczecin, ktos wie?
A moze jeszcze jest jakies, ale dogodniejsze polaczenie Szczecin---->Luxembourg(bez przesiadek)?? , eurobus.pl- to przesada robi kolko(tyle godzin..) ...z przesiadka(Boleslawiecc)... <roll>
Jeszcze jest jedno polaczenie do Szczecina ,ale z Trieru ...,ale to juz lepsze niz to co proponuje - eurobus.pl
Ale to i tak mnie nie satysfakcjonuje <mrgreen> i szukam dalej (Wsiadam w Luxemburgu -wysiadam w Szczecinie bez przesiadek ,max 12 h ,pierwsza stacja polska -Szczecin <mrgreen> ,ale takiego polaczenia brak...Ale wierze ze niedlugo bedzie

Jeszcze jest jedno polaczenie do Szczecina ,ale z Trieru ...,ale to juz lepsze niz to co proponuje - eurobus.pl
Ale to i tak mnie nie satysfakcjonuje <mrgreen> i szukam dalej (Wsiadam w Luxemburgu -wysiadam w Szczecinie bez przesiadek ,max 12 h ,pierwsza stacja polska -Szczecin <mrgreen> ,ale takiego polaczenia brak...Ale wierze ze niedlugo bedzie

Cenie ludzi za to jakimi sa,nie za to co maja lub nie maja
Oj Jagodko już martwiłem się ze Ciebie nie było słychać a wiedziałem ze coś musisz na ten temat wiedzieć .
A próbowałaś przez Berlin ? tylko obiło mi się o uszy ze mimo niewielkiej odległości odcinek Berlin Szczecin jest o wiele trudniejszy do przebycia niż przed 1945 ( wtenczas 2-2,5 godziny )
http://www.pkjs.de/bahn/Kursbuch1944/Teil1/123.jpg
<hm> <hm>
A próbowałaś przez Berlin ? tylko obiło mi się o uszy ze mimo niewielkiej odległości odcinek Berlin Szczecin jest o wiele trudniejszy do przebycia niż przed 1945 ( wtenczas 2-2,5 godziny )
http://www.pkjs.de/bahn/Kursbuch1944/Teil1/123.jpg
<hm> <hm>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
.. toż to nie piwo !
Do Szczecina można dostać się pociągiem , ale niestety z przesiadkami (z Luksemburga do Koblencji lub Koloni potem do Berlina. pociąg Berlin - Szczecin też z przesiadką.. Cena połączenia do samego Szczecina ok.130 euro w jedną stronę. W dwie coś koło 160 - ale to trzeba dopytać na dworcu. Można też poprosić kogoś , aby podjechał samochodem pod dworzec w Berlinie lub pojechać busem ( tych na trasie Baerlin - Szczecin sporo ( kursowych i na zamówienie).
Połączenie ciut skomplikowane , ale o wiele szybsze ( ok 8-9 godz) niż autobusami ( ok 25 godz), które zatrzymują się w kilku miastach po drodze .
Mój mąż ćwiczył wielokrotnie trasę Lux-Koblencja - Berlin pociągiem + samochód znajomego na trasie Berlin- Szczecin , tam i spowrotem i bardzo sobie chwali.
Połączenie ciut skomplikowane , ale o wiele szybsze ( ok 8-9 godz) niż autobusami ( ok 25 godz), które zatrzymują się w kilku miastach po drodze .
Mój mąż ćwiczył wielokrotnie trasę Lux-Koblencja - Berlin pociągiem + samochód znajomego na trasie Berlin- Szczecin , tam i spowrotem i bardzo sobie chwali.
JJ
Po pierwsze te przesiadki sa bardzo stresujace, po drugie bilet autokarowy kosztuje w dwie strony do Szczecina okolo 120 € po trzecie autokar jedzie 13,14 godzin..TRier-Szeczecin ,ale nie 25 h !!!Joanna J. pisze:Do Szczecina można dostać się pociągiem , ale niestety z przesiadkami (z Luksemburga do Koblencji lub Koloni potem do Berlina. pociąg Berlin - Szczecin też z przesiadką.. Cena połączenia do samego Szczecina ok.130 euro w jedną stronę. W dwie coś koło 160 - ale to trzeba dopytać na dworcu. Można też poprosić kogoś , aby podjechał samochodem pod dworzec w Berlinie lub pojechać busem ( tych na trasie Baerlin - Szczecin sporo ( kursowych i na zamówienie).

Jest jeszcze busik co jezdzi z Luxemburga do Gdanska i przy okazji zatrzymuje sie w Szczecinie ,bo ma po drodze

Taki prywatny busik jezdza dwa razy w tygodniu do Luxemburga(z Polski wyjezdza w srody w czwartek rano do Polski wraca.Facet wykorzystuje to ze nie ma konkurencji na tej trasie..Jeden kierowca jedzie 13,14 godzin...jezdza 3 busami z Niemiec zabieraja ludzi z Luxemburga _(jak ktos mieszka na wiosce to podjezdzaja pod dom ,jak ktos z miasta tylko z dworca..
W LUxemburgu czekaja na ludzi na parkingu kolo dworca,--->Jada w kierunku Niemiec zabierajac ludzi ,pozniej w Szczecinie na stacji <mrgreen> -pierwsza polska stacja, segreguja ludzi kto gdzie jedzie osttania stacje to Koszalin,Gdansk ,Slupk) i tak to wyglada mniej wiecej <mrgreen>,ale nie chce temu "dziadowi" robic reklamy <mrgreen>