Rodzinne w Luxembourgu

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
magdusia-555

Rodzinne w Luxembourgu

Post autor: magdusia-555 »

Witam. Prosze o jakas porade co robic dalej. Mam 5 letniego synka, mieszkam z nim w Polsce a jego ojciec od prawie 2 lat mieszka i pracuje legalnie w Luxembourgu. Dokumenty zostaly wypelnione i dostarczone ponad rok temu do odpowiedniej instytucji przez ojca dziecka, przetlumaczone dokumenty rowniez z polskiego Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej i jak dlugo mozna czekac? Z tego co mu powiedziano dokumenty byly kompletne i kazali czekac...Czy mozna gdzies sie tego dowiedziec? czy to polscy urzednicy to przeciagaja czy tam w Luxembourgu? Nie mam pojecia a to przeciez jest duuuzo pieniedzy. Pozdrawiam
Borys

Post autor: Borys »

A czy przypadkiem to nie jest tak jak napisalas w temacie ? Czyli ze zasilek rodzinny nalezy sie w Luksemburgu a nie w Polsce ?
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
prott3

Post autor: prott3 »

Rok to stanowczo za dlugo,jesli byl by jakis problem to CNPF napewno powiadomil by o tym.
Radze zglosic sie bezposrednio do zrodla i wyjasnic sytruacje.Moze byl jakis list ktory ojciec dziecka przeoczyl a moze nie zostal podany numer konta (z tego co wiem to chyba musi byc to konto matki lub wspolne obojga rodzicow)

Ojciec dziecka powinien sie zglosic tu: http://www.cnpf.lu/
Trzy najbardziej znane słowa na świecie?? ...MADE IN CHINA
ODPOWIEDZ