najtanszy INTERNET help

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
turkus111

najtanszy INTERNET help

Post autor: turkus111 »

cześć,
potrzebuje pomocy od Was, od 2tyg jestem w Luxembourgu, mam wynajac mieszkanie w ktorym nie ma internetu i teraz prosze Was o pomoc, jaki internet sie najlepiej oplaca? nie zalezy mi na bezprzewodowym, jest kabel i mozna podlaczyc... tak mowila landlorka... czy jest duza roznica w kosztach takiego internetu od bezprzewodowego? a jesli bezprzewodowy to jaki?
serdecznie dziekuje,
Monika
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Korzystam od zawsze z Coditela (Numericable), teraz internet(bez lmitu, speed tez chyba niezly.....30Mb?)+telefon(wszystkie polaczenia krajowe w cenie)+kablowka(z dekoderem), obecnie place cos okolo 45Eur za wszystko - instalacja szybko i sprawnie, bezproblemowo. Przez ponad 5 lat 2x zmienialam modem, bo wysiadal (teraz mam taki z routerem, a wiec obsluguje wiecej niz 1 komputer w domu...), ale kompletnie nic na minus nie moge powiedziec...
IronBone

Post autor: IronBone »

U mnie zaś czasem u Mizericable czasem nie ma przez dzień telefonu. Internet jest ok. Nadal tam jestem bo dla mnie nie znalazłem nic lepszego. Problemem też jest ,że dla nich Polska nie jest w europie :(
hala

Post autor: hala »

Co do internetu to numericable jest wystarczajace - a nawet ok w warunkach luxemb.
Sprawa z telefonami do Polski istotnie smutna, zwlaszcza, ze numericable.fr i numericable.be proponuja darmowe polaczenia z nasza ojczyzna. Kiedys, ze 3 lata temu, usilowalam dowiedziec sie dlaczego Polski i Rumunii nie ma w europie ale po drugim telefonie odkladano po prostu sluchawke. Ale tak jest w wiekszosci servicow obslugi klienta przez tel.
turkus111

Post autor: turkus111 »

hej!
bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi,
okej a ta numerica to czy moglabym sam internet zamowic? nie potrzebny mi jest telefon i kablowka....
jesli sie zdecyduje to ide do biura(powiedzcie mi gdzie jest, jestem nowa i nie orientuje sie...) podpisuje umowe a oni zakladają mi modem? czy jak to wygląda? a moglabym na pol roku? tak mam kontrakt na mieszkanie....

bardzo Wam dziękuje,
Monika
IronBone

Post autor: IronBone »

Z tego co widzę to chyba abonament min 12 miesięcy. Ale możesz ew. potem przenieść usługę do innego mieszkania.
Czy szybko założą - widać, że nie jesteś tu zbyt długo - założą jak im się będzie chciało :) Znam takich którzy czekali miesiąc :(
Poza tym do Numericable musisz mieć już w budynku ich kabel.

Popatrz dokładniej na ich oferty na http://www.numericable.lu/

Nie wiem czy dla ciebie nie lepsza byłaby poczta, popatrz tutaj: http://www.pt.lu/portal/op/contact.php/ ... om/pid/525
chyba mniejszy abonament, no i pewnie masz w domu jakieś połączenie telefoniczne. I uważaj bo jeśli wykupujesz sam internet (poza najwyższą opcją) masz miesięczne ograniczenia transferu.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

turkus111 pisze:jesli sie zdecyduje to ide do biura(powiedzcie mi gdzie jest, jestem nowa i nie orientuje sie...) podpisuje umowe a oni zakladają mi modem?
U mnie wygladalo to dokladnie tak - zadzwonilam do nich (tel. pewnie z internetu wzielam...) w jakis poniedzialek, zeby sie dowiedziec co i jak, a pani mi powiedziala, ze jak sie decyduje, to w srode (tak, tak 2 dni pozniej...!) ok. 13 przyjdzie ktos podlaczyc i skonfigurowac internet (i telefon, bo mnie i telefon interesowal)....i przyszedl ! :D
Wszystko trwalo ze 20 minut...Ale z tego, co tu na forum sie mowi - to najwyrazniej mialam jakies wybitne szczescie....choc jezeli chodzi o Numericable (Coditel), to to szczescie mi najwyrazniej caly czas sprzyja...2 razy w ciagu 5 lat padl mi modem i wymagal wymiany - za kazdym razem po telefonie w ciagu max kilku dni zjawial sie ktos i zalatwial sprawe....No, moze poza ostatnim razem, kiedy to wymagalo podpisania umowy, bo sie dalam namowic na kablowke dodatkowo....
ODPOWIEDZ