plener foto - szlak narcyzów

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
szrotofil

plener foto - szlak narcyzów

Post autor: szrotofil »

Dawno nie zagladalam na forum, a tu nowe watki foto. Bardzo sie ciesze. Co do pleneru, to aktualnie do polecenia jest sciezka botaniczna pod znakiem narcyza (k. Lellingen), kolezanka byla w ostatni weekend i twierdzi, ze jest przepieknie i wszedzie kwitna narcyzy. Zreszta zdaje sie, ze w lany poniedzialek w tej wiosce jet swieto narcyza, ale mam watpliwosci, czy kwiatki do tego czasu nie przekwitna.

Ja niestety zaplanowalam wycieczke ta trasa (ok. 7 km) bez aparatu <beczy> . Moj sprzet zostal w kraju do diagnostyki i czuje, ze naprawa moze byc kosztowna. To juz drugi aparat tej samej marki, ktory nawala i chyba nastepnym razem poszukam czegos u konkurencji.

Nikelbak - moze wybierzemy sie rodzinnie? Moze niedziela, chyba, ze pogoda sie zalamie.

Opis szlaku: http://www.webwalking.lu/fr/partner_projekte/botanica
Trasa + mapa: http://www.webwalking.lu/fr/partner_projekte/Luftbild
tu mi dobrze, tu mi ciepło, tu się będę rozmnażał...
Oliwka

marka

Post autor: Oliwka »

a moze zdradzisz nam co to za marka? zeby unikac :)
Nikelbak

Post autor: Nikelbak »

szrotofil - z mila checia bym sie wybral ale juz niestety mam plany na weekend a w niedziele na dodatek nie ma mnie w Luxie. Ale moze w przyszla sobote/niedziele jak pogoda dopisze? Oczywiscie jesli ktos jeszcze jest chetny to zapraszam!
Awatar użytkownika
szrotofil

Re: marka

Oliwka pisze:a moze zdradzisz nam co to za marka? zeby unikac :)
Cóż, niechętnie to robię, bo wiem, że wielu ludzi jest bardzo zadowolonych z tych aparatów i dałoby sie za nie posiekać. To Canon. Najpierw po ok. 2-3 latach użytkowania popsuł mi sie analog (EOS 50), a teraz po 5 latach cyfra (EOS 30D). Chyba mam pecha. Oddalam do wyceny naprawy w Warszawie, bo luksemburski serwis canona miesci sie w Holandii, a po rozmowie tutaj niczego sie nie dowiedzialam. Do tego pan z centrali telefonicznej potraktowal mnie jak co najmniej niespelna rozumu i zupelnego neptka <evil>
Nikelbak

Re: marka

Post autor: Nikelbak »

szrotofil pisze:a teraz po 5 latach cyfra (EOS 30D). Chyba mam pecha.
5 lat to calkiem dlugo Ci sluzyl :) Ja tylko chcialem dodac ze IMHO marka tu nie ma duzego znaczenia bo sprzet nie jest na wieki - kiedys i tak sie popsuje. Nikon w tym wypadku tez nie jest swiety (slynne problemy z np. D5000 itd.).

A jak szukasz u konkurencji to polecam D7000. Testy juz na optycznych i dpreview wiec milej lektury :)
Awatar użytkownika
szrotofil

a może pentax?

Zamarzył mi sie pentax (K-5), tylko trochę drogi. W ogóle to powinnam poczekać na tamtego złoma, bo może go naprawią i dopiero będzie... trzeba będzie sie z nim borykać jeszcze pewnie kilka lat, a tu już takie cudeńka sa na rynku. Paranoja.
Awatar użytkownika
izolde

Post autor: izolde »

Nikelbak pisze:szrotofil - z mila checia bym sie wybral ale juz niestety mam plany na weekend a w niedziele na dodatek nie ma mnie w Luxie. Ale moze w przyszla sobote/niedziele jak pogoda dopisze? Oczywiscie jesli ktos jeszcze jest chetny to zapraszam!

my jutro zjeżdzamy do Lu :) Ten weekend pewnie zleci nam pod tytułem "rozpakowywanie", bo auto wypakowane po dach, ale w następny week też bardzo chętnie :)
Na zdjecia zawsze jestem chetna :)

Zajrzyj na nowego bloga!
www.weddingcamera.blog.com

www.wedcam.pl

http://weddingphotography.lu/

http://naszluksemburg.tumblr.com/

Zapraszam :)
Awatar użytkownika
szrotofil

Witamy w Wielkim Ksiestwie

Witamy. W przyszly weekend polecam Wiltz, będzie w niedzielę półmaraton pokoju. Okazja do zrobienia ciekawych zdjęć, dla amatorow imprez sportowych i atmosfery biegowej, rzeczy jasna. Moj synek dzielnie startuje w mini-biegu, jeśli zechcecie sie dołączyć z pociechami, prześlę linka - można sie zarejestrować wcześniej przez internet.
ODPOWIEDZ