lulka pisze:prostokatna karta z wbudowanym paskiem magnetycznym, na której zawarte są dane osobowe, a mianowicie imię, nazwisko, numer personalny oraz zdjęcie'.
wnosze protest :nie zawsze ;
bo są tez bez pasków magnetycznych i z chipami albo nawet bez jednego i drugiego <zly>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Podoba mi sie ten sklep TerresPolanes ,nawet mozna urzadzic mieszkanie w polskich akcentach Kocham takie rzeczy!! <jupi> <super> ,przydalby sie taki sklepik staly w Luxemburgu. W Berlinie powstal jakis czas temu sklep z polskimi produktami dobrymi polskimi produktami, na poczatku klientamii byli tylko polacy, a po pol roku bardzo duzo Niemcow tam robi zakupy i bardzo chwala.. tak mi znajomy opowiadal .Dobra reklama ,atrakcyjne ceny,dobre swieze swojskie produkty...
Cenie ludzi za to jakimi sa,nie za to co maja lub nie maja
No wiec rozgladalam sie dzis dosc dlugo po sklepie parlamentarnym....i nie dosc, ze nie znalazlam krowek...(wykupili?!... ), to jedyny polski produkt, na jaki trafilam, to byl oscypkopodobny serek "Marforek" (..."wyrabiany recznie"... ). Czy komus udalo sie trafic na cos innego jeszcze?...
Od kilku tygodni stoi jeden regal z polskimi produktami. Maja miedzy innymi:
- kapuste kiszona
- wszelkiej masci ogorki (kiszone, konserwowe, w zalewie musztardowej itp)
- borowiki marynowane
- podgrzybki suszone
- slonine ze skwarkami czy cos w tym stylu
- jakis pasztet ze swini
- aronie (chyba do picia to jest, nie wiem)
- czerwona roze (tez chyba do parzenia)
- syrop truskawkowy
- miod
Kurcze, asiunia, a gdzie to stoi....?...Bo sadzac po ilosci asortymentu to nie moze byc mala poleczka....Lazilam w piatek miedzy regalami z pol godziny i nic z tych rzeczy nie zauwazylam....chyba jutro pojde w okularach...bo najwyrazniej mi sie na oczy rzucilo!
Hm.. jakby tu powiedziec.... Jak wejdziesz do sklepu to udaj sie najblizsza droga w kierunku owocow i warzyw. Ze dwa metry przed tym stoiskiem stoi po prawej stronie regal z naszymi produktami. Trudno przeoczyc;)