Problem z TVN
Moderator: LuxTeam
Problem z TVN
Moze ktos doswiadczyl podobnych trudnosci - odbieram sobie bez problemow wszystkie wlasciwe kanaly z Astry i Hotbirda, w tym wykupione kodowane, ale niestety TVN-ow wszystkich ani np. TV Polonia juz nie. Odbior jest dobrej jakosci, wiec antena raczej zostala ustawiona oki, ale w przypadku powyzszych programow pojawia sie komunikat Brak Sygnalu. Help SVP.
- kajapapaja
a dzwoniles do cyfry? <mrgreen>
powiedz im że ustawiłeś antene, wszystko łapie oprócz tvn.. bo normalniepowinno łapac wszystko
powiedz im że ustawiłeś antene, wszystko łapie oprócz tvn.. bo normalniepowinno łapac wszystko
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Tez mialem taki problem. Nie wiem co w koncu mi pomoglo, bo z jednej strony zepsul mi sie dekoder i oddalem go do naprawy, gdzie jednoczesnie wgrano najnowszy softwafre i byc moze to bylo decydujace, ze teraz odbieram programy tvn-owskie bez problemu. Ale moze rozwiazeniem byla zmiana pakietu z podstawego na pelny. Poniewaz obydwie rzeczy zaszly jednoczesnie to sam nie jestem pewien, co tak naprawde pomoglo. Oczywiscie mowie tutaj o cyfrze.
Proponuje najpierw sprawdzic, czy nie ma uaktualnienia oprogramowania do Twojego dekodera.
Proponuje najpierw sprawdzic, czy nie ma uaktualnienia oprogramowania do Twojego dekodera.
A moze to ostracyzm dekodera, moze po prostu dekoder cie nie lubi ?? Czy choc czasem do niego mile zagajasz ?bamaza42 pisze: potem pewnego dnia nagle sie pojawily, same z siebie...dlaczego tak?...nie mam pojecia zielonego (ani zadnego innego...)
Popatrz, we Francji, slynny gastronom Jean-Pierre Coffe, przymilnie zagaja do jarzyn zanim je obierze i pokroji. Nie zestresowana jazyna ponoc smakuje lepiej - otoz podobnie moze byc z dekoderem.
A u nas od dnia instalacji anteny i dekodera Cyfry+(30.04.2006) jest wszystko OK, chociaz - tak jak pisze kaszub - od czasu do czasu trzeba uaktualniac oprogramowanie, szczegolnie gdy zaczyna sie cos krzaczyc.
Problem nie lezy napewno po stronie rodzaju pakietu, bo my w pakiecie podstawowym mamy TVN-y.
Ale tak naprawde, to nie wiadomo czy Eneko ma Cyfre+ czy cos innego.
Problem nie lezy napewno po stronie rodzaju pakietu, bo my w pakiecie podstawowym mamy TVN-y.
Ale tak naprawde, to nie wiadomo czy Eneko ma Cyfre+ czy cos innego.
U nas tez dzialaloby bez uaktualnien ale czasami Cyfra informuje o takiej mozliwosci i kiedy sie z niej skorzysta to czasem pojawiaja sie jakies nowe kanaly, cos tam sie troche zmienia(na lepsze oczywiscie) itd. Widocznie te nowe dekodery tak maja. Ale to jest szczegol...jak dziala, to dziala i trzeba sie z tego cieszycmisio pisze:A ja nic nie aktualniam a mam to od "wiekow" juz

dzieki, dzwonilem, byli bardzo mili i obiecali niezwolcznie pomoc. Prosili, by na wszelki wypadek zrobic baze klientow w Luxie na wypadek podobnych problemow. Na razie podalem Twoje namiary, ale inni tez moga sie wpisac.kajapapaja pisze:a dzwoniles do cyfry? <mrgreen>

- kajapapaja
Ja też już się wpisałem do ich bazy - miła pani powiedziała, że będą organizować jakieś specjalne promocje dla odbiorców w LuxembourguEneko pisze:dzieki, dzwonilem, byli bardzo mili i obiecali niezwolcznie pomoc. Prosili, by na wszelki wypadek zrobic baze klientow w Luxie na wypadek podobnych problemow. Na razie podalem Twoje namiary, ale inni tez moga sie wpisac.

P.S. Niektórzy nie złapali chyba dość ironicznego tonu twojej wypowiedzi. Z drugiej strony nie rozumiem tej paranoi szerzącej się wśród odbiorców Cyfry+ za granicą - już widzę oczami wyobraźni te zastępy inspektorów przeszukujących całą Europę w poszukiwaniu "nielegalnie" odbierających sygnał z satelity, przez co osłabiają moc sygnału odbieranego przez użytkowników w Polsce

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Dokładnie - pracuję koło Astry i już widziałem jak dzisiaj szykowali kilku techników żeby ich wysłać na orbitę <aniolek> w celu odłączenia części sygnału transmitowanego na teren Wielkiego Księstwa. Drżyjcie Polacy w Luxembourgu - co prawda to tylko na razie Astra, ale słyszałem ze Hotbird też szykuje podobną akcję.kajapapaja pisze:dokładnie eneko - może się okazać że oddałeś nam (mniena razie szczególnie) niedźwiedzia prztysługę, jako że oficjalnie każdy z nas ma antenę w Polsce...
podałeś moje dane osobowe bez pytanie mnie o zgodę - lepiej się teraz dowiedz, co mam robić jak mi wyłączą sygnał... <evil> <killer> <zly>
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain