pragnę Ci podziękować w imieniu wszystkich pochodzących z tzw ziemi odzyskanych bo nie wiem dlaczego oni ,jak ja , by chcieli dotrzeć w rodzinne strony, przez Rzeszów
a co do nazistowskiego myślenia to tubylcy ,starsza generacja , to niektórzy witali przybyszów zza Mozeli w 1940r z kwiatami tak jak twoi dziadkowie przyjmowali przybywających na spotkanie z nazistami w połowie września roku pamiętnego .
Aha jeśli tzw nazistowskie porządki ci nie odpowiadają to możesz do PL wrócić nie czekając na bezpośrednie połączenie
nasti pisze:Gdzie Twój patriotyzm chłopie ?
a gdzie twój ???polskie linie lotnicze nie są w Charleroi a ryanair i wizzair zysków dla Polski nie przynoszą wiec lataj z lotem jedyny polski przewoźnik lotniczy dla patriotów a to jest BEZCENNE
To podziękowanie to w gruncie rzeczy za co ? Mam wrażenie, że tak ocierasz się o bardzo wybiórcze skrawki historii w celu podniesienia wartości własnych argumentów. Wyszedł jeden wielki bełkot.
stary pisze:a gdzie twój ???polskie linie lotnicze nie są w Charleroi a ryanair i wizzair zysków dla Polski nie przynoszą wiec lataj z lotem jedyny polski przewoźnik lotniczy dla patriotów a to jest BEZCENNE
Rozumiem - opierając się na tej argumentacji- patriotyzm sprowadza się do latania liniami przewoźnika obsługującego dane miasto. Zaglądnij więc do polskiego słownika z w/w terminem.
Coś czuje w kościach, że tak uparcie będziesz bronił swojego podobnymi argumentami i skończy się na niepotrzebnym zaśmiecaniu wątku.
Stary gdzieś na dnie serca czujesz się Polakiem, ale rozum po tylu latach nasiąkł inną mentalnością. Teraz targa Tobą rozdarcie, a najgorzej jest stać w przeciągu- jeśli wiesz co mam na myśli.
Jaki patriotyzm ? Ludzie , przestancie sie chociaz sami oszukiwac ! Opusciliscie swoja ojczyzne dla pieniedzy i probujecie sie nazywac patriotami ?
Halooo !
Zostałem chyba zaatakowany przez samca alfa- to ja już się nie chcę bawić, schodzę z drogi, teraz możecie zaznaczyć sobą moje terytorium...
Zapytam tak niepostrzeżenie i cały w strachu czy każdy więc, kto podejmuje decyzję o wyjeździe, bez względu na przyczynę, jest zdrajcą ? - a nawet jeśli ktoś wyjeżdża za chlebem, to co z ludźmi, którzy wrócą po latach do domu, należy skazać ich na banicję ?