Na prośbę Małgosi Pawłowskiej, szefowej stowarzyszenia LuxCordis przedrukowujemy jej apel o pomoc konkretnej osobie w przy okazji akcji Zostań Mikołajem:
W minioną sobotę otrzymałam informację o matce samotnie wychowującej 16-letnią córkę, żyjącą w Polsce w skrajnym ubóstwie. Informacje potwierdziliśmy już z Księdzem Proboszczem jako 100% wiarygodna.
Potrzebne jest wszystko: odzież dla dziecka (dziewczynka ma 175 cm wzrostu i jest szczupła), kołdra, poduszka, koc, ręczniki, środki higieniczne... Matka nie prosi o nic dla siebie, myśli tylko o dziecku.
Ponieważ w tym tygodniu (w czwartek lub piątek) będziemy transportować paczki z upominkami świątecznymi dla dzieci w Polsce, możemy jednocześnie wysłać paczkę z odzieżą etc. dla tej konkretnej rodziny. Niestety nie mamy odzieży w tym rozmiarze, ani żadnych innych potrzebnych rzeczy.
W związku z tym zwracam się z pilna prośba do Polonii o wsparcie dla matki i córki. Osoby, które mogłyby przekazać potrzebne rzeczy, proszę o kontakt najpóźniej do środy 24.11.2010. Mój numer: 621-226-005.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za wszystko.
[right]Małgorzata Pawłowska
Lux Cordis asbl[/right]
Odzież dla 16-letniej dziewczynki - potrzebna pomoc!
Odzież dla 16-letniej dziewczynki - potrzebna pomoc!
- Załączniki
-
- lc.jpg (11.66 KiB) Przejrzano 3013 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez gosiap10, łącznie zmieniany 4 razy.
Witam serdecznie,
Pani Malgosiu, jeszcze raz wysylam moj email: kamilakarcz@yahoo.com
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro
Kamila
Pani Malgosiu, jeszcze raz wysylam moj email: kamilakarcz@yahoo.com
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro
Kamila
DZIEKUJE!!!!
Jestem niezmiernie poruszona tak duzym odezwem na moj apel. Mysle, ze jutro bedziemy mieli juz wystarczajaca ilosc odziezy dla dziewczynki.
Dziekuje!
Gdy tylko wyjada paczki dla dzieci, a ja zlapie w koncu oddech , postaram sie tez zorganizowac zywnosc i opal dla matki i corki.
Dziekuje!
Gdy tylko wyjada paczki dla dzieci, a ja zlapie w koncu oddech , postaram sie tez zorganizowac zywnosc i opal dla matki i corki.
PACZKI SPAKOWANE :-)
Jestem niezmiernie poruszona odzewem na moj apel ze strony Polek. 16-letnia Magda bedzie wkrotce ubrana "od stop do glow". Ciepla kurtka i buty, masa odziezy, koldry dla niej i dla jej mamy, poduszki, koce....
Otrzymalismy tak duzo odziezy, ze po spakowaniu Magdy moglysmy spakowac jeszcze paczki dla dwoch innych potrzebujacych mlodych kobiet, ktore wskazala nam nasza wolontariuszka w Polsce. Ola bierze wlasnie udzial w akcji "szlachetna paczka" i trafila na dwie mlode kobiety 20 i 23-letnia, dawne wychowanki domu dziecka, ktore samotnie probuja wejsc w doroslosc jednoczesnie uczac sie jeszcze. Majac dochod niewiele ponad 500,-zl na miesiac, na nic nie moga sobie pozwolic. Bardzo potrzebowaly odziezy.
Wracajac jednak do Magdy i jej mamy. Gdy tylko wyslemy do Polski paczki z upominkami dla dzieci, postaramy sie jeszcze zorganizowac wegiel i zywnosc, o ktore rowniez mama Magdy bardzo prosila. W tej chwili ich mieszkanie jest nieogrzewane, a jak sami wiecie nadchodzi zima.
Poszukuje osoby z Bydgoszczy, ktora moglaby mi pomoc.
Otrzymalismy tak duzo odziezy, ze po spakowaniu Magdy moglysmy spakowac jeszcze paczki dla dwoch innych potrzebujacych mlodych kobiet, ktore wskazala nam nasza wolontariuszka w Polsce. Ola bierze wlasnie udzial w akcji "szlachetna paczka" i trafila na dwie mlode kobiety 20 i 23-letnia, dawne wychowanki domu dziecka, ktore samotnie probuja wejsc w doroslosc jednoczesnie uczac sie jeszcze. Majac dochod niewiele ponad 500,-zl na miesiac, na nic nie moga sobie pozwolic. Bardzo potrzebowaly odziezy.
Wracajac jednak do Magdy i jej mamy. Gdy tylko wyslemy do Polski paczki z upominkami dla dzieci, postaramy sie jeszcze zorganizowac wegiel i zywnosc, o ktore rowniez mama Magdy bardzo prosila. W tej chwili ich mieszkanie jest nieogrzewane, a jak sami wiecie nadchodzi zima.
Poszukuje osoby z Bydgoszczy, ktora moglaby mi pomoc.