Chyba wszystcy tu mamy internet be limitu ilosci tego co sie pobiera, ale zawsze na kontrakcie pisze "fair use" albo tam "reasonable use".
Czy ktos wie dokladnie co to znaczy?
Chce na domowy NAS pobierac backupy backupow serwerow ;-) czyli raz mirror wszystkiego a potem co noc wyjdzie okolo 5-6 gb aby uaktualnic. Czy to jest za duzo? Linie w domu mam 20mbps down, ale nie wiem czy to akurat daje mi wiecej przywilejow jezeli rozwaza sie koncept "reasonable use".
Internet - co dokladnie znaczy "fair use"
Internet - co dokladnie znaczy "fair use"
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Fair use - generalnie chodzi o nie używanie P2P i nie udostępnianie połączenia dalej, No i jeśli masz 20Mb/s co daje około 2,5MB/s czyli w teorii 9GB/h
Więc 5-6GB to takie "pierdnięcie" dla tego łącza...
A jeśli chodzi o fair use to generalnie dotyczy połączeń komórkowych (3G) - no chyba że będziesz chciał pościągać 6TB na miesiąc co jest skrajnym wynikiem dla twojego łącza...to może upomną Cię...
Więc 5-6GB to takie "pierdnięcie" dla tego łącza...
A jeśli chodzi o fair use to generalnie dotyczy połączeń komórkowych (3G) - no chyba że będziesz chciał pościągać 6TB na miesiąc co jest skrajnym wynikiem dla twojego łącza...to może upomną Cię...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."