Ubezpieczenie OC/AC - u kogo ?
Ubezpieczenie OC/AC - u kogo ?
Ostatnio musiałem skorzystać z mojego ubezpieczyciela... i nie jestem zadowolony...
Audi się ślimaczy z naprawą... a auto zastępcze było tylko na 10 dni...
Więc tu moje pytanie kogo polecacie - obecnie mam AXA'ę
Kto musiał korzystać z AC swojego ubezpieczyciela ?
Chciałbym wybrać opcję taniej, skuteczniej i bez małego druczku....
Audi się ślimaczy z naprawą... a auto zastępcze było tylko na 10 dni...
Więc tu moje pytanie kogo polecacie - obecnie mam AXA'ę
Kto musiał korzystać z AC swojego ubezpieczyciela ?
Chciałbym wybrać opcję taniej, skuteczniej i bez małego druczku....
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Porownujac AXA (ktora mam) do innych (ktore koledzy maja) to AXA jednak calkiem nie taka zla, i wcale nie najdrozsza. To ze audi sie slimaczy to nie ich wina. A co do auta zastepczego, to "you get what you pay for" - gdybys placil troche wiecej za wyzszy poziom ubezpieczenia to bys mial auto na tyle ile potrzeba, razem z dwiema modelkami, farba czekoladowa, i piwem w bagazniku. Dodam tez ze AXA to jedno, a agent ktory sie zajmuje Twoim kontem to drugie. Dobry agent, i sprawy ida szybciej i lepiej (polecam Heiderscheid & Kapp, Junglinster).
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Ogolne przekonanie z jakim sie tutaj zetknalem, to ze najlepsze warunki ubezpieczenia mozna dostac u Luksemburskiego ubezpieczyciela LA LUXEMBOURGEOISE: http://www.lalux.lu/
Aktualnie mam ubezpieczenie u nich i nie mam zastrzezen,
Wczesniej bylem w Baloise ale z racji ze nasz agent zaproponaowal nam zmiane na Luxembourgoise z powodu lepszych warunkow i nizszej ceny zdecydowalismy sie na to
Jakie sa wasze opinie na ten temat?
Jakie sa wasze doswiadczenia z ubezpieczalniami na miejscu?
Pozdrawiam Grzes
Aktualnie mam ubezpieczenie u nich i nie mam zastrzezen,
Wczesniej bylem w Baloise ale z racji ze nasz agent zaproponaowal nam zmiane na Luxembourgoise z powodu lepszych warunkow i nizszej ceny zdecydowalismy sie na to
Jakie sa wasze opinie na ten temat?
Jakie sa wasze doswiadczenia z ubezpieczalniami na miejscu?
Pozdrawiam Grzes
Teraz czekam na ofertę mojego Agenta... ale może zapytam się innego agenta...digilante pisze:i wcale nie najdrozsza.
Mam najwyższy pakiet i to mnie właśnie wpienia...digilante pisze:To ze audi sie slimaczy to nie ich wina. A co do auta zastepczego, to "you get what you pay for" - gdybys placil troche wiecej za wyzszy poziom ubezpieczenia to bys mial auto na tyle ile potrzeba.
że auto zastępcze na 10 dni...
Właśnie takie niespodzianki mnie wyprowadzają...
Ktoś ma namiar na jakiegoś fajnego agenta ?
AGENT to jest przedstawiciel UBEZPIECZALNI i broni jej interesow czasami ma problemy (finansowe) z np A to zmienia na B i naciaga swoich klientow aby przeszli do B bo dostanie swoje %
COURTIER to jest niezalezny i wspolpracuje z roznymi ubezpieczalniami to znaczy ze ty jako klient mowicz mu co potrzebujesz a on kontaktoje ROZNE firmy i podaje kilka mozliwosci
COURTIER to jest niezalezny i wspolpracuje z roznymi ubezpieczalniami to znaczy ze ty jako klient mowicz mu co potrzebujesz a on kontaktoje ROZNE firmy i podaje kilka mozliwosci
nie ma ludzi niezaleznych, a szczegolnie w ubezpieczeniach.....
tzw. maklerzy ubezpieczeniowi (nie wiem, jak to sie nazywa fachowo po polsku), oferujacy produkty roznych firm ubezpieczeniowych, wydajac rekomendacje kieruja sie sila rzeczy nie w 100% interesem klienta a raczej swoim wlasnym, polecajac firmy ubezpieczeniowe, od ktorych dostaja wyzsze prowizje,
Poza tym sa ubezpieczenia typu direct, ktore w ogole nie wspolpracuja z zadnymi agentami i maklerami a wszystkie formalnosci zalatwiaja z klientem bezposrednio mailem, tefonem, faksem, Poniewaz one nie placa zadnych prowizji nikomu, zaden makler ani agent ich ci nie zarekomenduje, bowiem nic by z tego nie mial.
A wiec, albo sie robi research samemu, ale to zajmuje duzo czasu, albo sie placi za uslgue, ktore moze, ale nie musi byc optymalna
tzw. maklerzy ubezpieczeniowi (nie wiem, jak to sie nazywa fachowo po polsku), oferujacy produkty roznych firm ubezpieczeniowych, wydajac rekomendacje kieruja sie sila rzeczy nie w 100% interesem klienta a raczej swoim wlasnym, polecajac firmy ubezpieczeniowe, od ktorych dostaja wyzsze prowizje,
Poza tym sa ubezpieczenia typu direct, ktore w ogole nie wspolpracuja z zadnymi agentami i maklerami a wszystkie formalnosci zalatwiaja z klientem bezposrednio mailem, tefonem, faksem, Poniewaz one nie placa zadnych prowizji nikomu, zaden makler ani agent ich ci nie zarekomenduje, bowiem nic by z tego nie mial.
A wiec, albo sie robi research samemu, ale to zajmuje duzo czasu, albo sie placi za uslgue, ktore moze, ale nie musi byc optymalna
Czyli reasumując zwrócić się do brokera (jak bamaza42 sugeruje Van Breda) z sugestią LA LUXEMBOURGEOISE...
A kto ma empiryczne doświadczenia związane z ubezpieczycielem ?
Korzystanie z AC ?
Dziś po "dość ostrej" dyskusji z AXA (mój agent niby nie dostępny...) załatwiono rozwiązanie tymczasowe... dostałem koła (felgi+opony - co prawda zimowe) z auta "Occasion" - nowe co prawda 16'ki i do tego brzydkie... ale auto jeździ... tylko się trochę ślizga na mokrym... co w sumie trochę frajdy mi da z quattro
A kto ma empiryczne doświadczenia związane z ubezpieczycielem ?
Korzystanie z AC ?
Dziś po "dość ostrej" dyskusji z AXA (mój agent niby nie dostępny...) załatwiono rozwiązanie tymczasowe... dostałem koła (felgi+opony - co prawda zimowe) z auta "Occasion" - nowe co prawda 16'ki i do tego brzydkie... ale auto jeździ... tylko się trochę ślizga na mokrym... co w sumie trochę frajdy mi da z quattro