Tlusty Czwartek
Moderator: LuxTeam
Tlusty Czwartek
Dzis jest Tlusty Czwartek!
Gdzie kupujecie dobre paczki? czy jest tu jakies dobre miejsce?
milego dnia
agata
Gdzie kupujecie dobre paczki? czy jest tu jakies dobre miejsce?
milego dnia
agata
Pączków – w rozumieniu a la polonaise – tu nie uświadczysz nigdzie. Wszędzie tylko jakieś donuty, beignety i inne badziewie, którym do naszych, polskich daleko. Ale zawsze można zrobić samemu. Wszystkie składniki dostępne w sklepach, więc wystarczy zakasać rękawy, popuścić wodze fantazji i... mniam, mniam!Agata pisze:Gdzie kupujecie dobre paczki? czy jest tu jakies dobre miejsce?
- kajapapaja
- Posty: 1875
- Rejestracja: 26-09-2006, 07:35
- Lokalizacja: Opole
pączki są dostępne w Auchan - zakup z dzisiaj rana, a poza tym codziennie w galerii handlowej w Belle Etoile (Strassen / Bertrange) <zakupy>
i smacznego wszytskim!!!!! <spoko>>
i smacznego wszytskim!!!!! <spoko>>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
- kajapapaja
- Posty: 1875
- Rejestracja: 26-09-2006, 07:35
- Lokalizacja: Opole
to ja może powtorze słowa redakcji - jak chcesz mieć prawdziwe pączki to "zrób to sam", a ja musze siedzieć w pracy, więc jestem skazana na kupne podróby, niestety
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Hola z tym "popuszczaniem wodzow fantazji", kuchnia to nie muzyka i wymaga zarowno umiejetnosci jak i precyzji <lalala> . No bo jak sobie za bardzo "popuscisz wodzow fantazji", to sie ockniesz przed talerzem paczkow nadziewanych masa szczawiowo- sledziowa w polewie z musztardy dijonskiej ä l'ancienne i oleju karynckiego z suszonych pestek dyni.....MaWi pisze:Agata pisze: więc wystarczy zakasać rękawy, popuścić wodze fantazji i... mniam, mniam!
Kupuje ten przepis na pniu! Ile czteropakow zyczysz sobie za licencje na wykorzystanie praw autorskich?xtheo7 pisze:ockniesz przed talerzem paczkow nadziewanych masa szczawiowo- sledziowa w polewie z musztardy dijonskiej ä l'ancienne i oleju karynckiego z suszonych pestek dyni.....
Z tym, ze to juz na nastepny Tlusty Czwartek, bo tym razem juz po pączkach. To znaczy – nie tylko zrobione (wlasnorecznie!) ale i zjedzone <mniam> Niestety przedawkowalismy z kolezanka malzonka i teraz stoczenie sie z fotela to prawie jak salto mortadela <rotfl>