Babyjahre

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
edi

Babyjahre

Post autor: edi »

Czy ktos z Was orientuje sie gdzie moglabym zaopatrzyc sie w formularz dotyczacy tzw.Babyjahre, chodzi o 2 lata,kore przypadaja na dziecko i sa wliczane do lat pracy.Gdzie moglabym taki formularz wydrukowac,albo gdzie mam sie po niego zglosic???
jrm

Post autor: jrm »

jezeli babyjahre to to samo co allocation d'education, to znalazlam taki formularz:
http://www.cnpf.lu/Pdf/DemEduFr.pdf

a wyslac nalezy do cnpf
edi

Babyjahre oznaczaja,ze na kazde dziecko liczone sa 2 lata pracy,ktore wliczane sa z kolei do przepracowanych lat pracy.Nie znam francuskiego i nie wiem czy ten formularz jest wlasciwy,takze prosze o dalsza pomoc i dziekuje.
Jeszcze jedno pytanie-czy ten formularz nalezy wyslac jak urodzi sie dziecko,czy jak skonczy 2 lata???
edi

Troche jeszcze poszperalam i ten formularz od jrm dot.dodatku wychowawczego-Erziehungszulage,a wiec to nie to,szkoda.
Borys

Post autor: Borys »

A mnie sie wydawalo ze baby-year to rok a nie dwa.
Pamietam ze bylo nam mowione ze to przysluguje rezydentom Luksemburga ktorzy tu mieszkaja wiecej niz trzy lata.

WARNING :
To sa informacje z pamieci a ta moze byc zawodna ! ;)

EDIT :

Nam ten dokument zostal przekazany w urzedzie miasta podczas rejestrowania nowonarodzonego czlowieka.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

pobiralem wszystkie informacje t cnf, ale musialem sie tam pofatygowac. formularze mam w domu, ale chyba i tak nie wykorzystam.
ODPOWIEDZ