Pierwszy polski sklep w Luxemburgu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

jeszcze jeden dzień, poza tym nie wiadomo czy chodzi o styczeń tego roku ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Pod wzgledem marketingowym sklep ma juz dosyc slaby start:
- najpierw robi reklame
- potem nie otwiera w zapowiadanym czasie
- i co najgorsze nie reaguje na pytania przyszlych klientow

Dla mnie to bylby powod, zeby zrezygnowac a priori z uslug takiego sklepu
EwaG

Post autor: EwaG »

Wg Pandy najlepiej cierpliwie czekac bo przeciez miesiac styczen ma 31 dni a dzis dopiero 30-ty. A tak powazniwe, wydaje mi sie ze sklepu wielki niewypal. a szkoda!
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Lepiej nie krytykować w ciemno. Zapowiedź otwarcia sklepu była daleka od konkretnej i nie ma co teraz drobiazgowo rozliczać, czy udało się otworzyć w styczniu czy nie. Lepiej kibicujcie odważnemu, który taki sklep chce otworzyć i cieszcie się jak mu się uda, zamiast od początku zniechęcać go taką publiczną krytyką nie mając większej wiedzy na temat problemów, jakie zapewne napotyka i dylematów, z którymi musi się mierzyć. Poczekajmy, wspierajmy i zachęcajmy zamiast narzekać i krytykować.
Awatar użytkownika
byly

szymbi, wspomnialem o bledzie marketingowym.

Skoro ktos potrafi zrobic reklame przed otwarciem, to powiniem po prostu napisac dwa zdania na forum "kochani, ze wzgedow administracyjnych/logistycznych/osobistych otworzenie sklepu przeciagnie sie jeszcze troche, prosze o cierpliwosc"

Czy to naprawde takie trudne?
EwaG

A propos sklepow, ktos kiedys napisal na forum o sklepie rosyjskim (rue de bonnevoie/place de fort wallis), w ktorym mozna kupic bialy ser. Szukalam w piatek i trafilam na bar rosyjski ale nie na sklep. Mozliwe, ze od czasu ostatniego posta na ten temat, sklep zlikwidowano. Jesli nie, czy ktos moze napisac gdzie ten sklep jest, nr ulicy, nazwa sklepu?
Czy jest jeszcze jakis inny sklep w ktorym mozna kupic bialy ser (oprocz pana Piotra)?
Dzieki!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ja na ten sklep rosyjski trafilam raz, niestety wybralam sie w poniedzialek, a w poniedzialki jest nieczynny....No i fakt, jest dosc dobrze ukryty....wchodzi sie takim waskim wejsciem, dobrze jest tam opisany jakis bodaj krawiec (na pietrze), a tenze sklep jest na parterze, jakby od tylu....Byl zamkniety i przez drzwi niewiele bylo widac - ale musze stwierdzic, ze to wszystko nie wygladalo zbyt zachecajaco....
EwaG

Hmm, faktycznie dziwnie brzmi. na rue de bonnevoie jest salonik prasowy, jest Quadrifolgio, jest chinska knajpa... czy to jest gdzies obok?
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Ewa, sklep jest, i wcale nie taki zly.

Stan przed wejsciem tej Ruskiej knajpy na Place Wallis. Odwroc sie o 180 stopni - patrzysz teraz na Rue de Bonnevoie w kiernku centrum. Teraz popatrz troszeczke w lewo, i masz ten sklep. Wejscie waskie, potem na koncu w prawo i w dol schodami. Jedyne co zdradza ze jest sklep to ze jest okienko na Rue de Bonnevoie i tam widac kilka ulozonych na wystawie Ruskich rzeczy.

Jak popatrzysz tutaj na Google Maps:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hne ... 8&t=h&z=18

to widzisz Rue de Bonnevoie i numery domow 2, 12 i 26. To ten sklep musi byc numer 8, 10, 12 lub 14...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Borys

Post autor: Borys »

digilante pisze:
Stan przed wejsciem tej Ruskiej knajpy na Place Wallis. Odwroc sie o 180 stopni - patrzysz teraz na Rue de Bonnevoie w kiernku centrum. Teraz popatrz troszeczke w lewo, i masz ten sklep.
Te, a po co tak kombinowac ??
Stojac twarza do wejscia do bara "rosyjskiego" odwrc sie o 90 stopni w prawo i ruszaj na wprost , nie bedzie sie dalo zgubic :D
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Nie znajac poziomu technicznego Pani Ewy wachalem sie napisac:

Stojac twarza do wejscia do baru "rosyjskiego" odwroc sie o 107.3 stopni zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara i ruszaj na wprost, nie bedzie sie dalo zgubic. Do ulatwienia, prosze ignorowac efekt obrotu kuli ziemskiej miedzy momentem poczecia obrotu, i jego koncem, i miedzy poczeciem chodu, i jego koncem. Nie mowiac w ogole o efektach wzglednosci Einsteina.

;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

digilante pisze:Ewa, sklep jest, i wcale nie taki zly.

Jak popatrzysz tutaj na Google Maps:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hne ... 8&t=h&z=18

to widzisz Rue de Bonnevoie i numery domow 2, 12 i 26. To ten sklep musi byc numer 8, 10, 12 lub 14...
Eurasie
16-18 r. de Bonnevoie
L-1260 Luxembourg (Lëtzebuerg)
Tél. : 26 19 06 06
Fax : 26 19 06 03

Potwiedzam, sklep jest OK, a bialy ser maja pierwsza klasa, tlusty i poltlusty, jak znalazl na pierogi ruskie <mniam>
EwaG

Dzieki za dokladne wskazowki a przy tym poprawe nastroju ;-)!!!
Awatar użytkownika
Joanna J.

Post autor: Joanna J. »

mary_81 pisze: Potwiedzam, sklep jest OK, a bialy ser maja pierwsza klasa, tlusty i poltlusty, jak znalazl na pierogi ruskie <mniam>
Pewnie, że świetny. Produkowany zdaje się w Spółdzielni Mleczarskiej w Mławie ( czy Sieradzu ?). Nie pamiętam dokładnie , ale to nasz ojczysty twaróg, tylko bukwami opisany.
Rozmawiałam z właścicielką . Twierdzi, że większość produktów ma z Polski ( np. pierogi z owocami, kasze , twaróg) oraz z Litwy, ze względu na tańszy transport. Podobno samochód jeździ co tydzień i można też umówić się w sprawie przesłania paczek do Polski.
JJ
Awatar użytkownika
byly

czyli co "Rosjanin potrafi" a Polak nie? :(

A inicjatorka projektu polskiego sklepu dalej milczy, bardzo nieprofesjonalne podejscie do sprawy.
ODPOWIEDZ