Ksiegarnia poszukiwana

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
martita

Ksiegarnia poszukiwana

Post autor: martita »

Poszukuje jakiejs ksiegarni z publikacjami finansowymi i ksiegowymi w jezyku angielskim w szczegolnosci przepisow podatkowych w Lukseburgu. czy ktos moze mi cos polecic ???
wiolkow

Post autor: wiolkow »

na rue Andre Duchscher jest mala ksiegarnia z ksiazkami o tematyce finansowej, prawniczej, itp., tez po angielsku, proponuje sprawdzic tam
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

A ze ksiazki tutaj drogie, do tego techniczne, do tego po angielsku, to jak juz znajdziesz poszukiwane tytuly to raczej zamowic z amazon.co.uk - czasami mozna az pol tutejszej ceny zaoszczedzic.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
annika

Post autor: annika »

Hej,

To zalezy o jakie podatki Ci chodzi. Jesli o luksemburskie, to najlepsza (i w sumie jedyna sensowna) ksiazka po angielsku to "Luxembourg in International Tax Planning" Philipa Warnera, wydawnictwo IBFD.

Mozna ja zamowic online na stronie IBFD, oraz poprzez LIBO, ksiegarnie niedaleko dworca, nie wiem czy jest tez dostepna w innych ksiegarniach. ta ksiazka jest niestety droga, ponad 100€.

Wszystkie inne dobre ksiazki o podatkach luksemburkich sa po francusku. Jest jeszcze podatkowy kurs wieczorowy po angielsku, jesli chodzi Ci o zdobycie wiedzy.

Co do podatkow w innych krajach to zgadzam sie z Digi i proponuje Amazon. Mozesz tez sprobowac niemiecki Amazon - amazon.de albo francuski amazon.fr - maja sporo ksiazek po angielsku, tez techniczne.
ODPOWIEDZ