finał w niedzielę?

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
czeczu

finał w niedzielę?

Post autor: czeczu »

Witam,

jestem wraz Żoną od nowego roku w Luksemburgu, nie znamy jeszcze nikogo z tutejszej polskiej ekipy, dlatego chciałem zapytać, czy gdzieś jest jakiś pub lub knajpka, gdzie można gromadnie obejrzeć niesamowity sukces naszej reprezentacji piłkarzy ręcznych?

czeczu
Trian

Post autor: Trian »

Przyłączam się do pytania, choć obawiam się, że odpowiedź jest negatywna. :-(

Muszę przyznać, że samotne oglądanie to jednak nie to samo. Ani porządnie pokrzyczeć (sąsiedzi mogą pomysleć, że coś mi się stało) i w ogóle .......

Wczoraj musiałem mimo późnej pory zadzwonić do synka (też oglądał), żeby się z kimś pocieszyć.

Myślę, że biorąc pod uwagę naszą liczebność takie miejsce miałoby racje bytu.

Nie uważacie?
[/list]
MaWi

Post autor: MaWi »

Obawiam sie, ze z tej jakze trudnej sytuacji mozecie sprobowac wybrnac na przynajmniej dwa sposoby.

Sposob 1. Wybrac sie do jednego z pubow, gdzie zazwyczaj mozna obejrzec mecze pilki noznej i zapytac, bzw. dogadac sie z szefostwem czy w niedziele nie pusciliby tego finalowego meczu. Jesli zagwarantujecie im klientele w ilosci kilkunastu sztuk w czasie transmisji, to sadze, ze pojda na kazdy uklad.

Do wyboru sa co najmniej dwa takie miejsca – Britannica ze "sliczna polska barmanka" (jesli to nadal aktualne dane) i znajdujacy sie niemal naprzeciwko Ecosse. Wiecej na ten temat pisali kiedys nasi kibice pilkarscy tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 90&v=2&s=0

Sposob 2. Umowic sie na wspolne ogladanie u kogos, kto spelnia 3 podstawowe warunki: 1) posiada telewizor, 2) dysponuje salonem o odpowiednim metrazu, wzglednie kubaturze ;) 3) jest tak mily, ze zaprosi towarzystwo do siebie.

Byc moze zreszta istnieje jeszcze tzw. "trzecia alternatywa" <mrgreen> Wystarczy chwile nad tym pomyslec...
Trian

Mecz !!!

Pomysł z Britannicą kupuję jako stosunkowo prosty w realizacji.

Czy ktoś się do mnie tam przyłączy ? (Bo przecież chodziło o to żeby nie oglądać samemu).

Przypominam niedziela godz. 16.00 !
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Trian pisze:Przypominam niedziela godz. 16.00 !
a który program to transmituje?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
Dungood

Post autor: Dungood »

Sugerowalbym sprawdzenie w Britanni czy nie ma w tym czasie jakiegos meczu albo czy nie beda pokazywac pre-game show przed Super Bowl...
Accelerate your soul!
Trian

Jak nas będzie odpowiednia ilość to się przełączy !!

Za to nie potrafię odpowiedzieć na jakim programie mecz transmitują. Redakcja napisała, że na ZDF - ale ja tego w programie nie widzę. Wiem jedynie, że zaczyna się o 16.30.

Przecież tam będą grali Niemcy - któraś telewizja musi to transmitować !?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Mysle, ze ktoras polska telewizja bedzie transmitowac.....jak masz ochote, to wpadaj, ja ogladam gry zespolowe tylko jak nasi graja wysoko! :) Jutro sprawdze w programie, czy ktos bedzie nadawal i dam znac...
asiunia

Post autor: asiunia »

MaWi pisze:Sposob 2. Umowic sie na wspolne ogladanie u kogos, kto spelnia 3 podstawowe warunki: 1) posiada telewizor, 2) dysponuje salonem o odpowiednim metrazu, wzglednie kubaturze 3) jest tak mily, ze zaprosi towarzystwo do siebie.
Spelniam przynajmniej jeden z podstawowych warunkow: telewizor! :))

ZDF rzeczywiscie nie transmituje, za to bedzie mozna ogladac mecz na ARD.
http://programm.daserste.de/liste1.asp? ... o=04.02.07

Poniwaz pewnie i tak bede ogladac sama (bo moj antysportowy maz napewno mi towarzystwa nie dotrzyma...:/) - wiec jesli Wam z Brytania nie wypali, to mozecie zawsze wpasc do mnie! :))
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

wiem że niemiecka ARD transmituje, a z polskich - POLSAT, więc ci co posiadają C+ - :/ niestety w polskiej wersji językowej nie oglądną...... :(
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No wiec, tak jak kaja napisala - niestety, nie bedzie mi nie tylko dane obejrzec meczu, a wiec tez i nikomu nie udostepnie takiej mozliwosci....moja cyfra+ nie odbiera nie tylko polsatu, ale i ARD.
Polska telewizja transmituje za to w tym samym czasie....skoki narciarskie.... :/ ale zdecydowanie nie bede ogladac!
asiunia

Post autor: asiunia »

Bama, to przyjezdzaj do mnie! (jesli chcesz ogladac oczywiscie). A nawet jesli nie chcesz ogladac po niemiecku, to nic. Wylaczymy ton i sobie poplotkujemy:), zerkajac przy okazji na wyczyny poskich chlopakow! :))
subarek

Post autor: subarek »

witam,

mecz na pewno mozna obejrzec na http://www.videosport.com/ihf2007/ - jeden mecz kosztuje 2.99 EUR:) druga opcja to sopcast i dobroczynnosc Chinczykow. Mysle, ze mecz moga tez pokazywac w klubie bilardowym w Utoplisie na JFK (maja tam duzy telebim).

ja sie osobiscie wybieralem do Kolonii, ale Niemcy boja sie, ze wypadna blado przy polskich kibicach i wola ogladac mecz sami - oby dostali w dupe! (przepraszam wszystkie kobiety za wyrazenie).

POLSKA!!!
Awatar użytkownika
Dungood

Post autor: Dungood »

W Tiebreak w Utopolis to będą pokazywać ligę włoską jak zawsze - zainteresowanie piłką ręczną to jest owszem wielkie, ale w Niemczech a nie w Luxie... Pewno każdy bar w Trierze będzie pokazywał ten mecz.
Accelerate your soul!
subarek

Post autor: subarek »

Dungood pisze:W Tiebreak w Utopolis to będą pokazywać ligę włoską.

Czy Tiebreak jest klubem bilardowym, o którym wspominalem w poprzednim poscie?? Chyba nie do konca...

Lokal, jesli dobrze pamietam, nazywa sie Q45.
ODPOWIEDZ