Dopłaty do mieszkań

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

dasty pisze:po co te zlosliwosci stary ? nic nie wnosza do dyskusji
bo to fakty

I ten forumowicz nie jest zainteresowany jak, gdzie znalesc mieszkanie czy prace

TYLKO GDZIE DOSTAC ZAPOMOGI

ja radze aby poprosil o azyl to dostanie wszelkie zapomogi i ulatwienia jak za dawnych dobrych czasow.......

i nie bedzie musial sie starac o dodatek do mieszkania bo bedzie gratis (na poczatku)
hala

Post autor: hala »

Stary, tacy też są potrzebni.
Dzięki ich podejściu do życia możesz mieć ciekawą i dobrze płatną pracę.
Oby było ich jak najwięcej.
kinia2008

Post autor: kinia2008 »

dasty pisze:potem jest wiele instytucji, ktore, gdy dochody masz niewielkie, pomoga Ci
Witam!

gdzie można się starać przy niskich zarobkach o takową pomoc i jakiego rodzaju pomoc to by była?
ldmj

Post autor: ldmj »

Dzięki wszystkim "życzliwym" za pomoc a co się tyczy Starego... każdy mierzy swoją miarą i dobra rada: nie oceniaj innych gdy nic o nich nie wiesz. Pamiętaj, że miarą którą ty odmierzasz odmierzą i tobie.
Fakt że obecnie mieszkamy w Dublinie ale może być może będę przeniesiony do naszego biura w Lux a żony firma nie ma tam swego biura. Co oznacza że będziemy żyć na początku z jednej pensji. Chciałbym po prostu się przygotować i dowiedzieć na co mogę liczyć. Bardzo się cieszę i dziękuję za pomoc i życzliwość.
A może i Stary przekona się kiedyś ile radości przynosi pomaganie innym :)
asiunia

Post autor: asiunia »

stary pisze:ten forumowicz nie jest zainteresowany jak, gdzie znalesc mieszkanie czy prace

TYLKO GDZIE DOSTAC ZAPOMOGI

ja radze aby poprosil o azyl to dostanie wszelkie zapomogi i ulatwienia jak za dawnych dobrych czasow.......

i nie bedzie musial sie starac o dodatek do mieszkania bo bedzie gratis (na poczatku)
Znaczy sie, stary,.... wiesz o czym mowisz, z wlasnego doswiadczenia?
No to opowiedz wiecej, bo my tych dawnych, dobrych czasow nie znamy,
zbyt mlodzi jestesmy. ;)
Albo wiesz co? Wez i idz stad, bo te Twoje wypowiedzi sa conajmniej niesmaczne
i od czapy. (sorki stary, ze mnie troche ponioslo, ale.... albo sie uspokoisz ze swoimi niedorzecznymi wpisami, albo trzeba bedzie na Ciebie kogos naslac.
(na przyklad Borysa!)) ;)
Awatar użytkownika
stary

ldmj pisze: Co oznacza że będziemy żyć na początku z jednej pensji.
No to jaki problem ?

To jest stan wiekszosci mieszkancow tego kraju .

A jako pracownik wydelegowany to otrzymuje sie jeszcze extra dodatki ktorych tubylcy nie dostaja

a jesli firma chce przenosic pracownika na niedogodnych warunkach to trzeba odmowic albo wynegocjowac lepsze

a jednak juz ci podam podanie do wypelnienia bo pozniej trzeba bardzo dlugo czekac na odpowiedz

http://www.fns.lu/Formulaires/allocatio ... ere_FR.pdf

wybacz ale wersii angielskiej ani polskiej nie znalazlem <bezradny>
ldmj

Dzieki Stary... a jednak pod tą maską tyka jeszcze serce :)

co do fran. wersji to nie jest to zapora nie do przejscia :)
misio

Post autor: misio »

ldmj pisze:Dzieki Stary... a jednak pod tą maską tyka jeszcze serce :)

co do fran. wersji to nie jest to zapora nie do przejscia :)
Sluchaj, kolego. Zakaldam ze mowisz po angielsku bardzo dobrze - jakos w tej Irlandii pracujesz. Moze cie zaskocze, ale jesyk francuski ma w swoim "slowniku" wiecej niz duzo slow takich samych lub co najmniej podobnie brzemiacych. Spojrzalem na ten formularz, i gwarantuje ci, ze nawet jesli nie znasz francuskiego, to ze swoim angielskim powinienes go spokojnie wypelnic. (chyba ze nie widzisz podobienstwa takich wyrazow jak name=nom, prename - prenom etc.)
asiunia

Post autor: asiunia »

Ale on przeciez pisze, ze FR "to nie jest to zapora nie do przejscia", co znaczy, ze sobie z tym poradzi. Chyba przeoczyles jedno `nie`.
ldmj

Jestem naprawde pod wrazeniem pomocy i wsparcia jakie otrzymuje od Was. Dzieki jeszcze raz.

Ilosc "nie" jest prawidlowa do planowanej :) tzn. ze powinienem sobie poradzic a gdybym potrzebowal pomocy to widze ze moge na Was liczyc na forum. Mam rowniez kilku znajomych z roznych krajow ktorzy mieszkaja w Lux i jako tako wladaja francuskim. Jestem wiec pelem optymizmu.

Pzdr
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

powodzenia !
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
tomasz

Post autor: tomasz »

czy z tych tabeli wynika, czy do zarobkow wliczaja sie też zasiłki na dzieci albo jakiekolwiek inne? Jak sądzicie albo może wiecie? Pozdrawiam, Ewa
Awatar użytkownika
stary

w poscie asiuni jest link do przeczytania (po francusku) z wyjasnieniami.... <czytaj>
ODPOWIEDZ