Dzień Niepodległości
Dzień Niepodległości
[center]Z okazji 91. rocznicy odzyskania przez Polskę Niepodległości
wszystkim Czytelnikom portalu Polaków w Luksemburgu
składamy w dniu Święta Narodowego
moc jak najserdeczniejszych życzeń![/center]
wszystkim Czytelnikom portalu Polaków w Luksemburgu
składamy w dniu Święta Narodowego
moc jak najserdeczniejszych życzeń![/center]
- Załączniki
-
- 11_Listopada.jpg (27.46 KiB) Przejrzano 9082 razy
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
-
Szanowni Panowie ...
Ani nadmierna nadgorliwosc ani tez wycieczki personalne nie prowadza tutaj do sukcesu ..Kazdy niech juz sam osobiscie bedzie szczesliwy ze swoim spoleczno - polskim nastawieniem..dla wszystkich pokoj w tem mizernym swiecie
Pozdrawiam serdecznie w dniu poswiatecznym <mrgreen>
Ani nadmierna nadgorliwosc ani tez wycieczki personalne nie prowadza tutaj do sukcesu ..Kazdy niech juz sam osobiscie bedzie szczesliwy ze swoim spoleczno - polskim nastawieniem..dla wszystkich pokoj w tem mizernym swiecie
Pozdrawiam serdecznie w dniu poswiatecznym <mrgreen>
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
wielkie dzieki za poinformowanie kilka dni PRZED FAKTEM otej mszyslavicis pisze:Witam, dobrze ze znalazło się kilkunastu patriotów na polskiej mszy w Neudorf wczoraj o 19.00. Świetny koncert patriotyczny po mszy.
zero szacunku dla tych którzy nie mogli poświęcić trochę czasu dla Polski. <!>
tylko jestem bardzo tepy i nie moge twojego wpisu odnalesc na tym forum
pomozesz podajac watek "patrioto" ???? <bezradny>
-
Dla mnie zupelnie niepotrzebny komentarz. Myslisz, ze celebrowanie to istota patriotyzmu?slavicis pisze:Witam, dobrze ze znalazło się kilkunastu patriotów na polskiej mszy w Neudorf wczoraj o 19.00. Świetny koncert patriotyczny po mszy.
zero szacunku dla tych którzy nie mogli poświęcić trochę czasu dla Polski. <!>
Nie potrzebny komentarz? to znaczy że można (trzeba) pisać tylko potrzebne komentarze wg. ciebie na tej stronie? a co ci do polemiki, ktoś się czuje urażony, tak? jak połowa polskiego społeczeństwa, że niby patriotyzm to nacjonalizm, a nacjonalizm to faszyzm albo ksenofobia albo nazizm, dodać jeszcze Kościół i RM te wszystkie skróty i stereotypy, najprostsze rozwiązanie.
Patriotyzm Polaka za granica polega wedlug mnie nie na chodzeniu do kosciola (co jest prywatna sprawa zarowno Polakow jak i Nie-Polakow) i na koncerty patriotyczne, a na budowaniu dobrego obrazu kraju swoja wlasna postawa w zyciu codziennym w kontaktach z ludnoscia kraju pobytu.
Hasla typu "zero szacunku", bo ktos nie poszedl do kosciola 11 listopada, nie buduja takiego dobrego obrazu....
Hasla typu "zero szacunku", bo ktos nie poszedl do kosciola 11 listopada, nie buduja takiego dobrego obrazu....
anwi, co ty nagle wymyślasz? patriotyzm to także wyrażenie szacunku dla innych... o co ci chodzi, piszesz na nowo słowniki??? a tak poza tym to co się tak wszyscy czujecie obrażeni, wielka mi to Polonia. A gdzie ktoś z was wczoraj świętował naszą niepodległość? sorry ale tylko Kościół dba o naszą tożsamość. Tak zresztą jak przez większą część naszej historii. Chyba że jakieś stowarzyszenie albo ambasada RP coś proponowała???
UNIA EUROPEJSKA socjalistyczno-komunistyczny kołchoz... a wkrótce nowe europodatki
- Ancien Cinema
Ja zaproponowalem. Wieczorny seans filmu 'Rozmowy kontrolowane', zimna wodke i kielbase. Przyszlo wiele osob z roznych narodowosci, nie tylko Polakow. Np. Bulgarzy,ktorym ten film podobal sie bardzo i ogladali go z sentymentem. Oraz Luksemurczycy, ktorzy stwierdzili po projekcji, ze Polacy to jednak bardzo zwariowany narod. W sumie bylo ok. 30 osob i mam nadzieje, ze wszyscy sie dobrze bawili swietujac w ten sposob dzien niepodleglosci.slavicis pisze: A gdzie ktoś z was wczoraj świętował naszą niepodległość? sorry ale tylko Kościół dba o naszą tożsamość. Tak zresztą jak przez większą część naszej historii. Chyba że jakieś stowarzyszenie albo ambasada RP coś proponowała???
Osobiscie uwazam, ze nie zawsze musi byc martyrologicznie, zeby bylo patriotycznie.
Pozdrawiam serdecznie,
kierownikkina
Ancien Cinéma café-club, Vianden
23, Grand-rue
Tél. : 26 87 45 32
www.anciencinema.lu
info@anciencinema.lu
23, Grand-rue
Tél. : 26 87 45 32
www.anciencinema.lu
info@anciencinema.lu