salon wystawienniczy łazienek

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
ogrodniczka

salon wystawienniczy łazienek

Post autor: ogrodniczka »

Kto sie orientuje gdzie w Luksemburgu lub okolicach znajduje się dobrze wyposażony (sorry za słowo ale "wypasiony") salon łazienek? Zależy mi szczególnie na wystawach firmy Duravit i Hansgrohe - Axor.
Kiedys mieszkając w Poznaniu jeżdziłam do pobliskiego Tarnowa Podgórnego do siedziby Hansgrohe. Ależ to była rozkosz oglądania na własne oczy tych wszystkich kranów, kolumn prysznicowych i innych cudeniek m.in Philipa Starcka.
Katalog piękna rzecz, ale co widać w realu to w realu...
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

neuberg kiedys mial takie

w Trierze tez bylo kilka parenascie lat temu ale na bierzaco moze "byly" cos wie.....;
Ostatnio zmieniony 02-11-2009, 14:36 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
MaWi

Post autor: MaWi »

cos takiego znajdziesz na przyklad w Schieren: http://www.willy-putz.lu/ Nie jest to moze salon na miare tych w Polsce, ale potwierdzam, ze krany, wanny i umywalki maja nie tylko na polkach, ale takze zainstalowane w zaranzowanych w wnetrzach
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

przede wszystkim CFM na cloche d'or

a wszystkie tu:
http://www.hansgrohe.be/be_fr/54737.htm
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Czy firma Hans Grohe nie zbankrutowala jakies 2 lata temu w wyniku spekulacji gieldowych inwestorow amerykanskich nastawionych na szybki zysk ("tzw. szarancza kapitalolwa")?

W kazdym badz razie jeden salon lazienkowy jest w Trewirze obok Alleencenter, ktory wiekszosc Luksemburczykow zna przez Kaufland. Znajduje sie przy Ostallee, na lewo od wyjazdu z garazu Alleecenter.

Ew. mozna zobaczyc tutaj.

http://www.langen-kg.de/scripts/show.as ... /shop/home
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Z linka Jespere wyczytałam,ze rządzi w Luxie Willy Putz (dzięki MaWi) i CFM.Ci ostatni mają showroom, a Willy ma Duravit. Langen ma Keramaga, też mają w ofercie kilka ładnych serii...dzięki Panowie.

No to jeszcze jedno pytanko...
Ktoś godny polecenia odnośnie zewnętrznych żaluzji (lamelki sterowane).Takie żaluzje są coraz częsciej stosowane w nowoczesnych projektach domów zamiast wbudowanych standardowych rolet/żaluzji pancerzowych.

Nie wiem czy Hansgrohe zbankrutowała, w każdym razie ich produkty są nadal na rynku jako: Grohe (niższa półka) Hansgroge i Hansgrohe AXOR (to już designerski segment).
Będę chyba urządzać juz czwarte miejsce do mieszkania w moim życiu.Przeszłam przez piekło problemu w typie "osiołkowi w żłobie dano", ale jakoś nie zdechłam i już wiem co w moim pojęciu ładne i czego szukać na rynku.
Awatar użytkownika
hurakami

Tani sklep: www.reuter-badshop.de

Post autor: hurakami »

Witam,
Jesli nie musicie, to nie kupujcie armatury w Luksemburgu
Ja mialem dosc duze wydatki bo moja zona wyszukane potrzeby, wiec musielismy znalezc bardzo dobry sklep z akceptowalnymi cenami. I znalezlismy:
www.reuter-badshop.de
Ceny mial takie (niektore 50% nizsze niz Luksemburgu, np na V&B), ze az pojechalismy do firmy sprawdzic, czy w ogole istnieje. Istnieje, wszystko sie zgadza. I naprawde duzy wybor, glownie produktow ze sredniej i wyzszej polki. Czekalismy na nasze zamowinie ok 6 tygodni, ale to zalezy od tego, co sie zamawia.
Byc moze sa rzeczy porownywalne cenowo, ale Laufen, Grohe, Allessi etc na pewno sa duzo tansze.

Serdecznie polecam,
h
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

i nawet dostarczaja do Polski i Luksemburga
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

Zaluzje zewnetrzne maja duzo wiekszy sens niz wewnetrzne, bo zatrzymuja goraco na zewnatrz.
Mam obecnie kontakt z firma, ktora robi stolarke aluminiowa i elementy przesuwne. Zapytam, czy robia zaluzje zewnetrzne.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

I znowu Wam dziękuję. Wydaję się,że Reuter pobił moją broń w postaci www.megabad.com.
Widzę,że obydwie firmy działają na podobnej zasadzie i nawet układ strony mają podobny.
Sprawdziłam jak narazie tylko dwie baterie axora i prosze - jedna tansza o 40 eur, a druga o prawie 100 niz w Megabad. Różnice wypada więc wydać w Ancien Cinema :) (kiedy zrobicie kącik dla maluchów by dali w spokoju wypić kawę?).
Z Megabadem już pracowałam w Krakowie. Zamówiłam kiedys pół ciężarówki.Przyszło wszystko na czas. Po 2 dniach zajechał jeszcze kurier i...przywiózl mi z Niemiec 3 małe wieszaczki bo zapomnieli zapakować. I tak bym się nie zorientowała bo podpisałam w ciemno nie będąc w stanie sprawdzić całej zawartości przesyłki.
Miła niemiecka solidność.
Hurakami - jak ja rozumiem Twoją żonę w tym względzie...

Jespere - dzięki z góry. Jak narazie skontaktowałam sie z firmą Rolladen Schwartz i Rolladen Schanz.
Słońca może nie za wiele w Luxie,ale żaluzje nadadzą fajnego pazura każdej prostej bryle.
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

ogrodniczka pisze: (kiedy zrobicie kącik dla maluchów by dali w spokoju wypić kawę?).
Kacik dla dzieci jest na etapie projektowania - bedzie zrobiony na specjalne zamowienie do naszego kina, interaktywny, raczej drewniany z mnostwem roznych dziwnych rzeczy -
mam nadzieje, ze dzieciom sie spodoba. Z otwarcia chcemy zrobic z tego duza impreze inauguracyjna, wiec na pewno ogloszenia w tej sprawie jeszcze sie pojawia.
Ale to jedna ze zmian, jakie nas czekaja dopiero na poczatku przyszlego roku, wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.
Pozdrawiam!
h
ODPOWIEDZ