CZEGO WAM NAJBARDZIEJ BRAKUJE W LUKSEMBURGU???

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
franck

Post autor: franck »

W Luksie brakuje supermarketu otwartego 24/24 i 7/7 - takiego tesco. No i szkoda, ze call center czy to w Dexi czy w Luxgsm/PT etc. sa tylko czynne do 18 i tylko w tygodniu a nie jak mlinia w mBanku czy hotline w Erze otwarte 24/24 i 7/7. Ale tak to jest jak sie mieszka w bogatym kraju. Ludzie sa syci i nic sie nikomu nie chce robic.

Z innych rzeczy to brakuje mi w luksie kawiarni w stylu Green Coffee czy Coffee Heaven. W Wawie takie przybytki sa na kazdym rogu a w Luksie jest tylko jakis szajs przy avnue de la liberte otwarty do 18 - beans and books to sie nazywa czy jakos tak.
Martysz19

Post autor: Martysz19 »

Dzieki Franck,

nareszcie pokrewna dusza - czytasz mi w myslach;)!

Moim pomyslem biznesowym nr 1 jest dokladnie kawiarnia typu Green Coffee z dodatkowymi atrakcjami. Przymierzam sie, ale to b. duze przedsiewziecie...

Sklepy otwarte 24h lub co najmniej do 23h jak w Polsce Zabka, to byla moja pierwsza oberwacja, czego mi brakuje w Luxie, ale prawo jest tu niezlomne..
agabird

Post autor: agabird »

Badalam temat Starbucks ale niestety nie udostepniaja franchisingu tylko sami otwieraja kolejne kawiarnie. W Trier jest jedna taka kawiarnia Coffee Fellows, ale kawa jest nienajlepsza i cena za wysokie jak na ten typ. Mam ten sam problem bo wszystkie kawiarnie w Trier to rodzaj, kawa w filizance+ciasteczko i srednia wieku dookola "nieco" wyzsza niz moja.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

agabird pisze:Starbucks ale niestety nie udostepniaja franchisingu tylko sami otwieraja kolejne kawiarnie. W Trier jest jedna taka kawiarnia Coffee Fellows, ale kawa jest nienajlepsza
Nie najlepsza, bo to Starbucks wlasnie..... ;)
agabird

Starbucks jest najlepsza ze wszystkich dobrych!! Szkoda ze najblizsza jakies 120km od Trier!
Awatar użytkownika
bamaza42

ok, to juz nic nie mowie....toz o gustach sie nie dyskutuje.... :p
agabird

Bamaza nie lubisz Stara, no trudno, szanuje Twoj wybor pozdrawiajac i mimo wszystko zyczac milego weekendu :)
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

lubie co prawda Starbucksa, ale kawa tam jest nienajlepsza, szczegolna tzw. Coffee of the day, bo oni robia kilka litrow kawy do tego metalowego gara, ktora jest tam stale podgrzewana a podgrzewana kawa robi sie po pewnym czasie gorzka.

Na Hauptmarkcie obok apteki Löwenapotheke jest najlepsza kawa w Trewirze, w Casa dell Caffe

A poza tym nie wiem, czy zauwazylas kiedy, jakie ciasto serwuja w Starbucksie, wszystko mrozone, wyciagaja z zamrazarki na 2 godziny przed serwowowaniem, horror!
agabird

O nie nie ciast w Srabucksie nie jem. To sprawdze sugerowana przez Ciebie w Trier.
Ja to tak wlasciwie pije mleko z kawa i dlatego te rozne smakowe Starowe mi pasuja, no i wspomnienia samego miejsca nowojorsko-londynskiego, mysle ze podtekst sentymentalny dodaje mi smaku tej kawie.
Awatar użytkownika
bamaza42

agabird pisze:Bamaza nie lubisz Stara, no trudno, szanuje Twoj wybor pozdrawiajac i mimo wszystko zyczac milego weekendu :)
Alez czemu "mimo wszystko"...chyba nie urazilam Twoich uczuc :) ....i rozumiem, ze podtekst sentymentalny moze dodawac smaku....ja takowego nie mam, wiec mi nie smakuje....ja lubie KAWE...po prostu dobra, prawdziwa kawe....a nie wiadro czegos, co nawet zapachem nie do konca kawe przypomina.....bez obrazy, oczywiscie! :)

...na KAWE-kawe to proponuje do Vianden - u Kierownika Kina.... <okok>

...ale ten watek nie o tym....
Ostatnio zmieniony 30-10-2009, 11:30 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

czy "mleko z kawą" to nadal kawa?

----------
O! Bamazo wcięłaś mi sie :) ale widzę,że "pijemy" do tego samego.
agabird

Mleko z kawa to tak ogolnie, generalnie musi byc bardzo jasna
agabird

Bamaza nie urazilas, dobrze ze kazdy moze pic co chce :) I rozumiem ze dla smakoszy kawy Starbucks jest za niska polka, dlatego uklony i prosze sie delektowac innymi miejscami!
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

ee tam - w starbucksach najlepsze są shake'i! :p
Ostatnio zmieniony 30-10-2009, 11:36 przez kajapapaja, łącznie zmieniany 1 raz.
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Martysz19

Post autor: Martysz19 »

Ja tez sie dowiadywalam w sprawie lincencji Starbucksa, Coffee Haeven itp. i zdecydowalam, ze jesli w ogle, to lepiej tworzyc wlasna marke. Moim zdaniem najlepsza kawa jest w Green COffee - maja b. specjalna mieszanke z Ameryki Pld., ale to ich tajemnica - to jest tez mala autorska siec Polaka;

ogolnie bylibyscie zainteresowani takim miejscem w Luxie?
ODPOWIEDZ