Klauzula dyplomatyczna
Klauzula dyplomatyczna
Poszukuje sie wzoru jakiejs zgrabnej klauzuli dyplomatycznej, do ewentualnego wrzucenia do umowy. Podejrzewam, ze biura maja takie klauzule, ale wolalbym cos sprawdzonego. Z gory dziekuje.
- kajapapaja
Et voila!:
« Au cas ou le preneur sera muté d’office a l’étranger avant l’expiration de la période initiale de trois ans, il s’engage a les faire repeindre les lieux a ses frais par des hommes du métier et dans des teintes a déterminer d’un commun accord avec le bailleur dans un délai de quatre semaines suivant le départ. Le nettoyage a fond des lieux a la fin du bail est également a la charge du preneur. »
« Au cas ou le preneur sera muté d’office a l’étranger avant l’expiration de la période initiale de trois ans, il s’engage a les faire repeindre les lieux a ses frais par des hommes du métier et dans des teintes a déterminer d’un commun accord avec le bailleur dans un délai de quatre semaines suivant le départ. Le nettoyage a fond des lieux a la fin du bail est également a la charge du preneur. »
- kajapapaja
no dokładnie, a poza tym - jak zaczynasz tu pracę dopiero, to pracodawca NA PEWNO nieprzeniesie cię do innego miasta lub kraju <mrgreen>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Dzieki za klauzule, chyba jednak wszystkie agencje ja znaja (co nie znaczy kochaja). Mozliwe sa sytuacje, w ktorych jednak konieczne sa przenosiny i co wtedy ? Akurat dziś trafiłem na bardzo miłe agencje, z którymi dało się bardzo różne rzeczy negocjować. Może już jutro uda mi się coś podpisać nawet ! Moze nie najtaniej,ale rzecz godna swej ceny.
Gratulacje, cieszę się Twoim sukcesem <mrgreen> i sobie życzę podobnego w przyszłym tygodniu.
Pochwal się jaka dzielnica/ gmina.
Ja na razie mam niezłe oferty (z intranetu) w Sandweiler i Bonnevoie; tylko czy wytrzymają próbę czasu do przyszłego poniedziałku, gdy zawitam na luksemburskiej ziemi?
Agur
Pochwal się jaka dzielnica/ gmina.
Ja na razie mam niezłe oferty (z intranetu) w Sandweiler i Bonnevoie; tylko czy wytrzymają próbę czasu do przyszłego poniedziałku, gdy zawitam na luksemburskiej ziemi?
Agur
Boje sie, ze jesli sa dobre to nie przetrwaja <cry> , choc z drugiej strony spotkalem sie juz z przypadkami, w ktorych nie mam pojecia, czemu cos jeszcze stoi puste, gdy jakies nory znajduja nabywcow. Tak, ze trzymaj wiarę! Moj ewentualny sukces bedzie wynikiem pogodzenia sie z koniecznoscia zaplaty wysokiego czynszu, ale tez trudno w tydzien znalezc cos dobrego i taniego...Koniecznie zadzwon do Feltesa, sa swietni!