Jest msza o 19.00, ale nie tyle dodatkowa, co wzamian za msze dziecieca o 14.30. Tak wiec msze sa o 10.00 i o 19.00. Ponadto na czas wakacji zawieszone sa msze w kaplicy w Wiltz.
o, super!...to jest szansa, ze uda mi sie dotrzec co niedziela do naszego kosciola....bo na 10 jakos nigdy mi nuie wychodzi, a poki co mialam na podoredziu Brytyjczykow z ich msza....ode mnie "za rogiem", na 11...wiec szanse zdazenia mialam wieksze, zwlaszcza budzac sie w niedziele okolo 10....
meg pisze:Niestety mszy o 19.00 od zmiany czasu na zimowy juz nie ma.
Taka kolej rzeczy. Msza o 18.00 w niedziele jest tzw. msza "wakacyjna", "letnia" czy jak tam kto woli. Bylo w zeszlym roku referendum, w ktorym ksiadz pytal m.in. czy ta msza powinna byc utrzymana przez caly rok, ale zdaje sie nie bylo wystarczajaco duzo pozytywnych odpowiedzi. W kazdym razie temat jest "goracy", bo tez wraz z coraz wieksza iloscia Polakow w Luksemburgu, coraz ich wiecej takze w kosciele. Kto wie – moze za rok lub dwa bedzie to staly punkt programu niedzielnych nabozenstw? Powiem tylko tyle, ze jeszcze pare lat temu msza dla dzieci o 14.30 byla tylko dwa razy w miesiacu, a teraz – prosze bardzo