Szukam mieszkania od pazdziernika

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Aiki pisze:Berlin chyba 13,6 mln w tym chyba 7 mln turkow 9 w kazdy razie drugie tureckie miasto na swiecie :), Londyn.. mm cos ok 15 mln.
nie to ,ze sie czepiam.. ale te rozbieznosci.... rozumiem milion w te czy w tamte.. ale nie 10 mln :)
Mówisz o aglomeracjach, a ja o mieście...

Berlin jako aglomeracja 4,9 mln
Londyn jako aglomeracja 14,6-14,7mln
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Aiki

Post autor: Aiki »

a Mexyk 30 mln... ok.. dosc na dzis.. d.. mnie boli, ide w ten deszcz..
see ya later.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Aiki pisze:a Mexyk 30 mln... ok.. dosc na dzis.. d.. mnie boli, ide w ten deszcz..
see ya later.
:)
Meksyk
Miasto 8,7 mln (2005)
Aglomeracja 23mln (2004)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Berlin jako miasto sensu stricte ma obecnie ok. 3.4 mln mieszkancow, z tego ok. 125 tys. to osoby pochodzenia tureckiego, wiec nie podajmy tutaj liczb z sufitu.

Po drugie akurat mieszkania i domy w Berlinie naleza do najtanszych w calej Republice Federalnej, bo po zjednoczeniu na remonty starych kamienic w bylym Berlinie Wschodnim byly bardzo lukratywne ulgi podatkowe i kazdy, kto mial troche kasy na zachodzie, lokowal ja w nieruchomosci w Berlinie, przez co tam do dzis podaz znacznie przekracza popyt. Tak na oko bym powiedzial, ze w Berline mozna kupic dom za pieniadze, ktore w Luksemburgu trzeba wydac na mieszkanie.

Moze w porownaniu z Londynem czy Paryzem ceny w Luksemburgu nie sa wysokie, ale w cyfrach absolutnych sa i pracujac z eurourzednikami niemieckimi o 20-25 letnim stazu pracy, czyli o wysokich zarobkach od dziesiecioleci, moge obiektywnie stwierdzic, ze duzy ich procent nie ma mieszkania wlasnosciowego/domu wlasnie ze wzgledu na niebotyczne ceny.

masz tu pierwszy lepszy przyklad domu w bardzo popularnej dzielnicy Prenzlauer Berg (gdzie nie ma Turkow, za to najwyzszy odsetek mieszkancow z wyzszym wyksztalceniem w calym miescie), nowe budownictwo, 170 m2 za 469 tys. euro.
http://www.immobilienscout24.de/5192415 ... -500000,00

Pokaz mi taki nowy dom w atrakcyjnej dzielnicy Lux-Ville
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

gabrjel pisze:całe księstwo ma 1mln mieszkańców
Dla ścisłości - pół miliona.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Aiki pisze:oki... jakis autobus tam jezdzi? poki co jestem bez auta, bo swoje sprzedalem na zlom , bo tutaj inny system jazdy jest
póki co - nie ma, więc albo szybko inwestujesz w swoje 4 kólka, albo szybko inwestujesz w wypożyczenie furgonu
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ