Kurs jez. niemieckiego

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
agabird

Kurs jez. niemieckiego

Post autor: agabird »

Ja znowu po porade!
Szukam kursu niemieckiego w Luxemburgu, bo po usilnych poszukiwaniach w Trier nie zdaze po pracy, podpowiecie cos? No i tak bym sie mogla wyplacic bo wiem ze ceny moga szokowac :) Dziekuje-to forum to naprawde morze informacji!!
Milego wtorku wszystkim!
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Zaraz na początku tej listy jest niemiecki http://www.men.public.lu/sys_edu/form_v ... angues.pdf
moze znajdziesz odpowiednie godziny.
Danka
agabird

Probuje znalezc jakis email, tak sie najlatwiej komunikowac, gdyz ja niedostosowana do okolicy nie mowie takze po francusku :) Ale dziekuje Cie Danka bardzo, czy sama chodzilas na te kursy?
Awatar użytkownika
danka44

Niestety pewnie, aby sobie ulatwić zycie nie podają maili, bo wyznaczone są dni zapisów. Choć ja się bardzo łatwo zapisałam na francuski mailowo, takoż otrzymałam potwierdzenie przyjęcia. Myslę, że możesz porozmawiac przez telefon po niemiecku, albo popros kogos, żeby zadzwonił za Ciebie. Wynika z listy, że zapisy juz były, ale może mają jeszcze gdzies wolne miejsca. Często też ludzie się zapisują i nie przychodzą, więc mogliby do ciebie oddzwonić, że cos się zwolniło.
Jakosć tych kursów jest różna, ale pytalas o te tańsze. Nie wspomniałam o CLL (www.cll.lu), bo tam zapisy chyba już były.
Danka
agabird

Dziekuje bardzo, poszukam. A jak Twoj francuski?
Awatar użytkownika
danka44

Nie wiem jeszcze, bo się nie zaczął. Ja jakos nie mam szczęscia do kontynuacji. Własciwie każdy poziom miałam gdzie indziej. Teraz wybrałam kurs najbliższy miejscu zamieszkania.
Danka
agabird

Powodzenia zatem, wyzwanie francuskiego jest wieksze niz niemieckiego, tak mysle!
ODPOWIEDZ