Mały kiks na samym początku AutoFestivalu
Mały kiks na samym początku AutoFestivalu
Tegoroczny AutoFestival zaczął się od cokolwiek niechlubnego wydarzenia. Wczoraj salon BMW przy route de Thionville odwiedził mężczyzna, życząc sobie, by udostępnić mu do jazdy próbnej model X3. Jako, że w Luksemburgu „klient nasz pan”, pan ów dostał kluczyki, zostawiając w zamian kserokopię swojego litewskiego prawa jazdy, po czym wyjechał na jazdę próbną, która trwa do tej pory, bowiem... ślad po samochodzie zaginął. Zrozpaczony dealer i osłupiała luksemburska policja szukają kogokolwiek, kto widział auto, jak na załączonym obrazku, z rejestracja AK 1014. Dla niewtajemniczonych dodamy, że BMW X3 zaczynają się tak gdzieś od 35 tys. euro i szybują w górę gdzieś do 65-tki, w zależności od wyposażenia.
Czyżby czasy, kiedy to w Luksemburgu można było wejść do salonu BMW czy Mercedesa i dostać „od ręki” auto na próbną jazdę, jedynie na podstawie wglądu do prawa jazdy, powoli przechodziły do historii? Byłoby to jednakowoż bardzo smutne...
wiadomość za www.wort.lu
Czyżby czasy, kiedy to w Luksemburgu można było wejść do salonu BMW czy Mercedesa i dostać „od ręki” auto na próbną jazdę, jedynie na podstawie wglądu do prawa jazdy, powoli przechodziły do historii? Byłoby to jednakowoż bardzo smutne...
wiadomość za www.wort.lu
- Załączniki
-
- X3.jpg (7.17 KiB) Przejrzano 7854 razy
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
A myslisz, ze dla goscia w salonie jest jakas roznica miedzy PL a LT? Na 99% nie ma zadnej a kazdy kto jest z kraju na wschod od Niemiec, ba nawet Kassel...dslonce pisze:dobrze, że to nie było polskie prawo jazdy.....
Np dla statystycznego Polaka EST, LV, LT czy nawet BY to jedno i to samo - Ruskie.
No pewnie że dla niego nie ma żadnejmisio pisze:A myslisz, ze dla goscia w salonie jest jakas roznica miedzy PL a LT? Na 99% nie ma zadnej a kazdy kto jest z kraju na wschod od Niemiec, ba nawet Kassel...dslonce pisze:dobrze, że to nie było polskie prawo jazdy.....
Np dla statystycznego Polaka EST, LV, LT czy nawet BY to jedno i to samo - Ruskie.
dag
Chcielibyśmy wyraźnie tu zaznaczyć, że umieszczając informację o litewskim prawie jazdy, nie mieliśmy żadnych ksenofobicznych intencji, a już w żadnym wypadku nie chcieliśmy wywoływaż dyskusji, czy to lepiej, że to prawo jazdy było litewskie a nie polskie czy obojetne... (szczególnie, że prawdopodobnie i tak było sfałszowane ).
Problem sam w sobie niestety jednak pozostaje i jak najbardziej prawdziwa (choć bardzo niesprawiedliwa) wydaje nam się teza, że za takie pojedyncze czyny marginesu społecznego (i to zupełnie obojętne czy polskiego, litewskiego czy mołdawskiego) poniesiemy zbiorową odpowiedzialność w postaci narastającej niechęci miejscowych do "nowych przybyszów". Cóż więc poradzić?... Może umówić się na wspólną eskapadę by odnaleźć tę beemkę, wydrzeć z parszywych rąk mafii i bohatersko odprowadzić do salonu przy route de Thionville? Pomyślcie jak by wtedy pozytywnie o nas pisała prasa (przynajmniej przez chwilę)! To chyba jednak mrzonki. Prawda pozostaje taka, że najtrudniej codziennie udowadniać, że się nie jest wielbłądem <cry>
Problem sam w sobie niestety jednak pozostaje i jak najbardziej prawdziwa (choć bardzo niesprawiedliwa) wydaje nam się teza, że za takie pojedyncze czyny marginesu społecznego (i to zupełnie obojętne czy polskiego, litewskiego czy mołdawskiego) poniesiemy zbiorową odpowiedzialność w postaci narastającej niechęci miejscowych do "nowych przybyszów". Cóż więc poradzić?... Może umówić się na wspólną eskapadę by odnaleźć tę beemkę, wydrzeć z parszywych rąk mafii i bohatersko odprowadzić do salonu przy route de Thionville? Pomyślcie jak by wtedy pozytywnie o nas pisała prasa (przynajmniej przez chwilę)! To chyba jednak mrzonki. Prawda pozostaje taka, że najtrudniej codziennie udowadniać, że się nie jest wielbłądem <cry>
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Hmmm...widac ja nie wzbudzam zaufania... (...w Renault na jazde probna pojechala ze mna pani, u ktorej kupowalam auto.... (juz sie prawie obrazilam i chcialam zrezygnowac...), za to skode dostalam na podstawie prawa jazdy, nawet na caly dzien, zostawiajac jednoczesnie u nich mojego 12-letniego opla...
A mi proponowali Volvo V70 na wieczor. Mialem odebrac ok. 18:30 jednego dnia i nastepnego rano zwrocic. Ostatecznie zrezygnowalem sam, bo tego wieczoru w Luskemburgu wialo i nie daloby sie przetestowac porzadnie auta. <bezradny>
Kilka dni pozniej na tych samych zasadach dostelm do prob forda s-max. Tylko ksero prawa jazdy. Auto oczywiscie oddalem w stanie nienaruszonym w umowionym wczesniej teminie
Kilka dni pozniej na tych samych zasadach dostelm do prob forda s-max. Tylko ksero prawa jazdy. Auto oczywiscie oddalem w stanie nienaruszonym w umowionym wczesniej teminie
MaN
Skoda numer jeden w Polsce
Kaja coś dla ciebie
http://moto.onet.pl/1387420,2500,artykul.html
Szkoda tylko, że to artykuł sponsorowany...
http://moto.onet.pl/1387420,2500,artykul.html
Szkoda tylko, że to artykuł sponsorowany...
Danka
To czy spnsorowany czy nie akurat tu nie ma najmniejszego znaczenia, bo Skoda sprzedaje najwiecej aut w PL. Wlasciwie ta tabelka ladnie pokazuje sytuacje. Sprzedaje sie to co jest w miare dobre i w miare tanie, tzn na kieszen 30% polskiego spoleczenstwa. Zeby nie przesadzic z hurra-optymizmem <roll> dodac jednak trzeba ze 80% z tych aut to auta flotowe.
- kajapapaja
Mówcie co chcecie - Skoda to dobre auto, a jako flotowe tym lepsze, bo relatywnie (części, serwis) tanie w eksploatacji - wiem, bo u męża w (byłej już) firmie z różnych, citroenów, tojot, porszaków poprzesiadali się wszyscy na Skody - od Fabii po Superb <mrgreen>
jakoś tak mi się życie ułożyło, że miałam okazję jeździć Skodami od 105 zaczynając, poprzez favoritę, felicię, fabie do octavii, jak również innymi super furami i po prostu czuję raz że sentyment do tej marki, a dwa - dobrze mi się tym autem jeździ i nie płaczę jak maluchy nabrudzą z tyłu...
A poza tym - obecne Skody można jużpowoli zacząc porównywać z VW czy z Audi - jakby nie było - jedna rodzina <lol>
jakoś tak mi się życie ułożyło, że miałam okazję jeździć Skodami od 105 zaczynając, poprzez favoritę, felicię, fabie do octavii, jak również innymi super furami i po prostu czuję raz że sentyment do tej marki, a dwa - dobrze mi się tym autem jeździ i nie płaczę jak maluchy nabrudzą z tyłu...
A poza tym - obecne Skody można jużpowoli zacząc porównywać z VW czy z Audi - jakby nie było - jedna rodzina <lol>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu