Japońskie klimaty w Ancien Cinema

Awatar użytkownika
Redakcja

Japońskie klimaty w Ancien Cinema

Post autor: Redakcja »

Jest jeszcze co najmniej jeden powód, by wybrać się do Vianden sierpniu: wystawa fotografii Photo Map autorstwa Akiyoshi Tani, ukazująca Japonię, jakiej z całą pewnością nie znacie, odsuwająca na bok europejskie stereotypy postrzegania tego kraju z samurajami, gejszami i zawodnikami sumo na pierwszym planie. Na próżno szukać w niej zachłystywania się orientalną cepeliadą z jednej strony, czy technologicznym amokiem "made in Japan" z drugiej. Japonia Akiyoshi Tani, to kraj zwykłych ludzi, spraw codziennych, szarego życia. I chyba przez to jest tak interesująca, odkrywcza i nietuzinkowa.

Szczególnie polecamy wizytę w Ancien Cinema w najbliższy piątek (7 sierpnia). Tego wieczora będzie można nie tylko Japonię w Vianden zobaczyć, ale i posmakować, bowiem gospodarze częstować będą gości wyśmienitym sushi i zieloną herbatą przyrządzaną w tradycyjny japoński sposób.

A oto kilka zdjęć z sobotniego wernisażu:
Załączniki
Nieoczekiwanie w dniu wernisażu pojawił się w AC znany z Festiwalu Kultury Polskiej Maciej Tubis, który dał się namówić na krótki acz niezwykły minirecital
Nieoczekiwanie w dniu wernisażu pojawił się w AC znany z Festiwalu Kultury Polskiej Maciej Tubis, który dał się namówić na krótki acz niezwykły minirecital
Akiyoshi Tani w osobie własnej
Akiyoshi Tani w osobie własnej
Kulinarne haiku
Kulinarne haiku
Japońska kultura i sztuka poruszająca wszystkie zmysły :)
Japońska kultura i sztuka poruszająca wszystkie zmysły :)
Photo Map by Akiyoshi Tani
Photo Map by Akiyoshi Tani
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

wow, prawie jak w domu ;) domo arigato gozai mass ! Sztuka przyrządzenia i podawania herbaty wymaga specjalnych studiów, a doskonalona jest całe życie. Czeczu zrobiłeś szybki kurs ?? Chętnie bym podpytał na miejscu o to i owo.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
Ancien Cinema

home made sushi i

Post autor: Ancien Cinema »

i specjalny sposob podawania mrozonej zielonej herbaty
Załączniki
Greentea2.JPG
Greentea1.JPG
Sushi7.JPG
Sushi6.JPG
Sushi5.JPG
Sushi4.JPG