Jakie male auto z automatyczna skrzynia biegow?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

byly - jak mozesz porownywac C1 z Clio ??!! ....zaraz kaza Ci wziac lornetke.... :p
A tak powaznie, to jak patrze na Twoje typy, to sie musisz zdecydowac, co tak naprawde chcesz - bo BMW to jak piszesz, nawet "1", to juz nie jest maly miejski samochodzik.... tylko, jak piszesz, jak najbardziej "prawdziwy", "powazny" samochod.... :)
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Przeciez ja nie neguje, ze Clio jest wieksze niz C1 czy Aygo, ale mimo wszystko wrzucam je do jednego worka pt. "b. male i male auta".

I oczywiscie, ze BMW 1 to ze wzgledu na gabaryty i klase cos innego, ale ja po prostu - jako sumienny urzednik - porownuje cale game od Smarta do maks. auta rozmiarow BM! 1, ktore mimo wszystko tez jest malym samochodem, bo teoretycznie mogloby byc tak, ze wieksze auto z duza znizka jest porownywalne cenowo z malym autem bez znizki.

No i wyszlo mi, ze C1 jest jakies 2500 euro tansze od tylko nieco wiekszego Clio, wiec to ostatnie odpada, bo nie oferuje zadnego specjalnego plusa z mojego punktu widzenia. Wole wpakowac pareset euro w dodatkowa gwarancje i dodatkowa umowe serwisowa, nie mowiac o tym, ze za 2.500 euro bede mial nie tylko taka dodatkowa gwarancje, ale i ubezpieczenie full casco na minimum dwa lata. I to jest wlasnie "the best value for money", co nie zmienia faktu, ze optycznie najbardziej podoba mi sie to volvo C30, ktore kosztuje jednak nawet w diplomatic sales 2,5 raza wiecej.....
Awatar użytkownika
bamaza42

byly, jezeli natomiast chodzi o auto "na blachary"...to chyba nie masz watpliwosci, ze BMW jest idealne.... :p no, moze w ostatecznosci C30....ale to juz nie jest takie "cool".... <lol> ....ale ja sie nie znam....
A jesli chodzi o automat w malym C1, czy tp, to niejeaki marcin jest w posiadaniu malego peugeota z automatem (wiec mozesz go zapytac, choc nie wiem, czy nie jest akurat na wakacjach...), a chociaz interesuje sie motoryzacja tylko na ulicy, tym nie mniej cos mi sie kolacze, ze obie firmy uzywaja tych samych silnikow (wiec moze skrzyn tez?)....ale glowy nie dam, bo wiesz, jak to na ulicy.... :p
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

ciekawe, Bamaza jeszcze niedawno kupowala Opla Insignie. To chyba wieksze od Mito? <shock> No i widze, ze grono ofiar "sierotki' powieksza sie... 8)
Awatar użytkownika
bamaza42

minka, tak dla informacji - to jest watek bylego, ktory przymierza sie do kupna malego auta z automatem.... :p
Awatar użytkownika
byly

bamaza42 pisze: A jesli chodzi o automat w malym C1, czy tp, to niejeaki marcin jest w posiadaniu malego peugeota z automatem (wiec mozesz go zapytac, choc nie wiem, czy nie jest akurat na wakacjach...), a chociaz interesuje sie motoryzacja tylko na ulicy, tym nie mniej cos mi sie kolacze, ze obie firmy uzywaja tych samych silnikow (wiec moze skrzyn tez?)....ale glowy nie dam, bo wiesz, jak to na ulicy.... :p
Citroen C1
Peugot 107
i
Toyota Aygo to praktycznie jeden i ten sam samochow, sprzedawany pod roznymi markami
Awatar użytkownika
bamaza42

no wlasnie...patrz, czego to sie czlowiek nie dowie na ulicy.... <lol>
No to wspomniany wyzej marcin moze Ci opowiedziec, jak chodzi taki automat w 107...
Chyba, ze zdecydowales sie juz rwac te blachary.... :p
misio

Post autor: misio »

bamaza42 pisze:minka, tak dla informacji - to jest watek bylego, ktory przymierza sie do kupna malego auta z automatem.... :p
No to w takim raazie musimy pogadac o ksenonach <rotfl> <rotfl> <rotfl>
Awatar użytkownika
byly

Z uwagi na liczne zapytania uprzejmie donosze, ze zdecydowalem sie koniec koncow na....
Mazde 2 w kolorze zielony metallic (jak na tym zdjeciu):

http://autos.pkw.de/mazda/2/vorfuehrwag ... 09235.html

Auto zamowilem w salonie A. Müller GmbH w Trewirze

www.peugeot-mueller-online.de

gdzie zaoferowano mi najwieksze znizki. Jest to autoryzowany diler Peugeota i Mazdy. Polecam, bo po pierwsze mila i szybka obsluga, po drugie konkurencyjne ceny (oczywiscie dla osob, ktore nie sa eurourzednikami i rezydentami luksemburskimi, bo im bardziej sie oplaca kupic na miejscu).

Jakby ktos byl zainteresowany Citroenem, to moge potwierdzic polecenie Szymbiego, ze Auto Hoff w Trewirze daje rowniez konkurencyjne ceny i bardzo mila obsluga.

Auto mam dostac na poczatku wrzesnia, wiec jakby ktos z daleka na ulicy widzial groszkowo-zielona mazde na trewirskich rejestracjach, prosze we wlasnym interesie jak najszybciej uciekac, bo ja jestem slabym kierowca ;) <rotfl>
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

o jaka zaba <lol>
ODPOWIEDZ