Jakie male auto z automatyczna skrzynia biegow?
Jakie male auto z automatyczna skrzynia biegow?
Nadejszła wiekopomna chwila! Dalem sie zarazic i zastanawiam sie na kupnem malego auta na jazdy po miescie i po okolicach (a nie na dalsze trasy), jednakze koniecznie z automatyczna skrzynia biegow.
W rachube wchodzi
- Peugot 207
- Citroen C1/C2
- Renault Clio
- Ford Fiesta (podobno sie psuje)
- VW Polo
Jak wyglada z rabatami dla urzednikow unijnych u ww. firm? Kto oferuje najwiecej? Poniewaz mieszkam w Niemczech, nie mam prawa do zwrotu VATu, ale mimo wszystko moglbym sie zastanowic na kupnem albo w Niemczech albo w Luksie? Gdzie taniej?
W rachube wchodzi
- Peugot 207
- Citroen C1/C2
- Renault Clio
- Ford Fiesta (podobno sie psuje)
- VW Polo
Jak wyglada z rabatami dla urzednikow unijnych u ww. firm? Kto oferuje najwiecej? Poniewaz mieszkam w Niemczech, nie mam prawa do zwrotu VATu, ale mimo wszystko moglbym sie zastanowic na kupnem albo w Niemczech albo w Luksie? Gdzie taniej?
No, brawo! A nie zal ci, ze nie bedziesz mogl juz pisac tego typu postow: http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=15634#15634 <mrgreen>byly pisze:Nadejszła wiekopomna chwila!
A co do meritum – moge z cala pewnoscia polecic VW Polo wlasnie z automatyczna skrzynia biegow, bo znam ten model (co prawda z poprzedniej generacji). Nie wiem jednak czy jest to glos obiektywny, bo o innych samochodach z listy nie wiem w zasadzie nic, a kto wie – byc moze za mniejsza kase otrzymasz w Renault czy Citroenie wiekszy wypas? <roll>
- kajapapaja
leń!byly pisze:jednakze koniecznie z automatyczna skrzynia biegow.
sa jeszcze Smart - tym masz gwarancje że wszędzie zaparkujesz <mrgreen>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Na kazdy model zwykle maja inne znizki....VW na przyklad (tak samo Audi) proponowal mi cos 5 czy 6% (ale na wieksze auta - Golf Variant, czy Audi A3). Renault na nowa Megane Grandtour proponuje mi 18%, nie mam pojecia ile na Clio, ale bede dzis w salonie, to moge spytac. Natomiast tak zupelnie prywatnie, to oba male Citroeny, ktore wymieniasz - to jedyne, ktore mi sie podobaja z oferowanych obecnie aut tej marki. Oczywiscie mowie o wygladze zewn... Co do automatu - to pamietam, ze Nissan (Micra) mial bardzo dobry automat - co do innych - nie mam pojecia.
czyli juz teraz rozumiesz, co mialem na mysli, piszac: byc moze za mniejsza kase otrzymasz w Renault czy Citroenie wiekszy wypas?byly pisze:sprawdzilem Polo, z automatem kosztuje 18.500, wiec dobre pare tysiecy drozej od citroena czy renault <bezradny>
Co do znizek, to jest rzeczywiscie tak, jak podejrzewa bamaza – na mniejszy samochod dany dealer moze dawac mniejszy procent rabatu niz standardowo. Warto jednak zapytac sie ile % dadza ci za te konkretne modele w poszczegolnych salonach, bo informacja, ze w Renault daja 18 % za GrandTour moze byc mocno mylaca dla amatorow Clio... Jednoczesnie osmielam sie obawiac (obym sie mylil...), iz nie znajdziesz na polska.lu wystarczajaco opiniotworczej probki ankietowanych, ktorzy w ostatnim czasie zakupili jeden z wymienianych przez ciebie modeli korzystajac przy tym z tzw. "znizki dyplomatycznej" (nie to, zebym mial cokolwiek do samochodow malolitrazowych – sami przymierzalismy sie niedawno do zakupu takiego; ale jak dotad znacznie wiecej wsrod polskich eurokratow amatorow vanow i SUVow, wzglednie kombi, niz modeli malolitrazowych)
No wlasnie - przyjrzyj sie Suzuki Swift, jak wspomnial kolega, a takze Honda Jazz....moja kolezanka jezdzi i jest baaardzo zadowolona... Ale nie mam pojecia jak tam z automatami. Pamietaj, ze automat jest conieco bardziej zarloczny niz manual...
Zapytam o Clio (choc nigdy nie sadzilam, ze kupie francuskie auto - 3 lata juz jezdze Megane, jestem bardzo zadowolona, i powiem wiecej - wlasnie podjelam decyzje o wymianie na.... nowy model Megane.... )
Zapytam o Clio (choc nigdy nie sadzilam, ze kupie francuskie auto - 3 lata juz jezdze Megane, jestem bardzo zadowolona, i powiem wiecej - wlasnie podjelam decyzje o wymianie na.... nowy model Megane.... )
Swift Fajne auto, automaty mają robione przez Japończyków - czyli przez siebie (tak jak wczesne sześciobiegowe tip-troniki w grupie VW), a nie jak większość jakiś outsourcingbamaza42 pisze:No wlasnie - przyjrzyj sie Suzuki Swift, jak wspomnial kolega, a takze Honda Jazz....moja kolezanka jezdzi i jest baaardzo zadowolona...
Stereotyp, różnice w "normalnych" automatach to tak jak z włączona lub wyłączoną klimatyzacją....przy inteligentnych automatach skrzynia jest nawet ekonomiczniejsza bo myśli za standardowego kierowcę....np DSG albo S-tronicbamaza42 pisze:Ale nie mam pojecia jak tam z automatami. Pamietaj, ze automat jest conieco bardziej zarloczny niz manual...
Polecałbym zainteresowanie się VW Lupo 3L, Seat Arosa... nie wiem czy są odpowiedniki w seacie ale obecnie w VW to VW Fox (nie mylić z Polo FOX)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Nie zapomnij ze francuskie auta sa generalnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o solidnosc. To juz bylo tutaj na forum przerobione, ktos nawet podal linki do rezultatow testow, itd. Polecam VW, ale jezeli mozesz kupic japonskie, to i lepiej. Lepsza tez gwarancja bo inne daja tylko dwa lata.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Buehuehue, zaraz umre ze smiechu, pozniej sie wskrzesze ze zmarlych, przeczytam tego posta jeszcze raz i znowu umre Kolego digilante - lepiej nie wkladaj kija w mrowisko.digilante pisze:Nie zapomnij ze francuskie auta sa generalnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o solidnosc.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
- kajapapaja