Stomatologia estetyczna-kto zna dobrego lekarza?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Stomatologia estetyczna-kto zna dobrego lekarza?

Post autor: ogrodniczka »

Pękła mi korona i czas zrobić nową.Czy ktoś ma doświadczenie w pracy z doktorem Reichertem/Reicheltem?- przepraszam jeżeli przekręciłam nazwisko, który ma gabinet razem z p. dr. Wójcik? Z tego co wiem, to raczej on zajmuje się tego typu sprawami. Czy to dobry specjalista? Może ktoś z forumowiczów zna kogoś wyjątkowo dobrego w zakresie stomatologii estetycznej?Zaznaczam,że jestem wyjątkowo! wymagającą pacjentką.
Korona kosztuje około 800 EUR.Czy to prawda, że kasa zwróci 200?
mru

Post autor: mru »

Ja korzystałam z usług tego stomatologa ale z zakresu chirurgii raczej niż estetyki. Wszystko odbyło się bardzo sprawnie bezboleśnie i bez powikłań.
Awatar użytkownika
nicola24

Post autor: nicola24 »

Moj maz, swego czasu u tutejszych stomatologow, miał robiny implant i moge potwierdzic ze kasa chorych zwrociła mu z 800 euro około 200 euro .
MaWi

Post autor: MaWi »

Ja chcialem tylko dodac, ze o ile pamietam, to przed zrobieniem korony, dr Wojcik wysylala do kasy chorych wniosek o akceptacje zwrotu tych 200 euro (dolaczajac zdjecie RTG zeba), no dopiero otrzymawszy akcept mozna bylo miec pewnosc iz kasa zwroci. Nie wiem czy to dziala w ten sposob obecnie, bo to historia sprzed kilku lat.
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

cena 800 euro za jedna koronke wydaje mi sie troche zawyzona.

Przypuszczam ze u innego dentysty (ew. w Niemczech) dostaniesz koronke pelnoceramiczna z najnowszego materialu, tlenku cyrkonu, za gora 600 euro. A kasa luksemburska i tak ci powinna zwrocic.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Kwestia finansowa nie jest najważniejsza. Potrzebuję po prostu bardzo dobrego fachowca, za którym stoi bardzo dobra pracownia. Kwestia estetyczna jest najważniejsza. Znasz kogoś takiego w Niemczech?
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

ja bylem tu
http://www.dr-botmann.de

to jest na glownym placu w Trewirze, obok poczty

b. nowoczesnie wyposazony gabinet, dentysta przyjmuje rowniez w soboty, ale on nie nalezy chyba do najtanszych, wiec moze byc cenowo to samo, ale ja bylem zadowolony u niego
Awatar użytkownika
ogrodniczka

no cóż...na konsultację z Luxie jestem umówiona dopiero w sierpniu.Poproszę o pokazanie ich dotychczasowych prac. Równolegle mogę też podjechać do Trieru na konsultację.
Tanio i dobrze brzmi jak mżonka, więc to nie jest priorytet. "Dobrze" - to jest priorytet.
Dzięki za linka.
ODPOWIEDZ