Gdzie z Nikonem D200 na czyszczenie?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Gdzie z Nikonem D200 na czyszczenie?

Post autor: digilante »

Jak w temacie, i raczej chodzi aby koszt serwisu nie byl wiekszy niz cena aparatu ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Sam to zrób, ale uważaj na migawkę płatkowo/szczelinową...
opcja "podnieś lustro"

w PL koszt rzędu 600zł - czyli koło 140€
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
digilante

Strasznie drogo, to tutaj pewnie by chcieli 200+ euro. Za dobrych czasow afrykanskich to za 20 euro robili kompletny serwis.

Tak, wiem ze "shutter" nie mozna atakowac powietrzem pod cisnieniem, ani palcem ;) Zobacze co tam mi sie uda popsuc...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

digilante pisze:Tak, wiem ze "shutter" nie mozna atakowac powietrzem pod cisnieniem, ani palcem ;) Zobacze co tam mi sie uda popsuc...
Ja to wziąłem płyn do szyb, waciki i sprężone powietrze ale z wentylkiem od roweru na końcu (zmniejszenie średnicy).

Nic nie popsułem - ale czemu chcesz go czyścic ? piasek ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Borys

Post autor: Borys »

Mnie sie cos wydawa ze nasz forumowy kulega to po ostatnich dwoch tygodniach ma piasek nie tylko w aparacie...
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
nicola24

Post autor: nicola24 »

W centrum z boku poczty, zaraz przy lodziarni włoskiej, jest sklep z aparatami fotograficznymi, wywołuja zdjecia ale tez wykonuja czyszczenie aparatów fotograficznych nikon . Ostatnio za czyszczenie tam aparatu fotograficznego typu nikon maz zapłacił 25euro.
Awatar użytkownika
digilante

Ach, o to wlasnie chodzilo. Wiem dokladnie gdzie ten sklep jest. Dziekuje bardzo!
ODPOWIEDZ