Zapytuje, bo moze ktos sie juz zetknal z podobnym problemem i poradzil sobie z tym jakos...
Mam DVD - odtwarzacz/nagrywarke z HDD marki LG. Od jakiegos czasu po uruchomieniu samoczynnie otwiera sie (i zamyka) bez przerwy niemal (albo pozostaje w koncu otwarta...) kieszen/szuflada (czy jak go zwal) na plyte. Oczywiscie uniemozliwia to tak nagrywanie (na HDD), jak i odtwarzanie czegokolwiek z plyty. Na poczatku pomagal "reset" zalecany przez producenta w roznych dziwnych przypadkach, ale teraz to tez nie dziala... Czy ktos ma na takie dziwne zachowanie jakis sposob, czy konieczna bedzie wizyta w serwisie?.... Gwarancja sie juz niestety skonczyla, a sprzet zakupiony w Media Markt w PL....
problem z DVD
Moderator: LuxTeam
Witam!
Mogę zaproponować przeglądu od środka układu kontroli odpowiedzialnego za rozponawanie czy kieszeń jest w stanie otwarcia czy zamknięcie gdyż to może byś kwestia zabrudzenia, zakurzenia czy słabego styku mikrostyków z powodu wygrzewania się urządzenia podczas pracy itd. nie jest to jakieś kosztowne i może mieć pozytywny skutek bo kwestia drugiej opcji i udania się z tym do serwisu może się okzać nie opłacalna albo cenowo zwalająca z nóg
ale co do własnej ingerencji wewnątrz urządzenia to powinien jednak zrobić to ktoś mający co nieco pojęcia w tym temacie.
Osobiście kiedyś zawodowo się tym zajmowałem i mógłbym może coś pomóc.
Jak by co więcej info na priva
pozdro Darek 621517152
Mogę zaproponować przeglądu od środka układu kontroli odpowiedzialnego za rozponawanie czy kieszeń jest w stanie otwarcia czy zamknięcie gdyż to może byś kwestia zabrudzenia, zakurzenia czy słabego styku mikrostyków z powodu wygrzewania się urządzenia podczas pracy itd. nie jest to jakieś kosztowne i może mieć pozytywny skutek bo kwestia drugiej opcji i udania się z tym do serwisu może się okzać nie opłacalna albo cenowo zwalająca z nóg

Osobiście kiedyś zawodowo się tym zajmowałem i mógłbym może coś pomóc.
Jak by co więcej info na priva
pozdro Darek 621517152