ZAPYTANIE
ZAPYTANIE
Witam wszystkich-Pisze z Wroclawia i mam taka sprawe.Mam kogos zmienic w pracy w Luxemburgu na stale-tylko ze ten ktos chce za miejsce 1500 zl.Moja prosba jest taka czy istnieje mozliwosc sprawdzenia podanego mi adresu " Principale 2 Luxemburg"-tam rzekomo znajduje sie gospodarstwo.Juz mnie tyle razy oszukano ,ze poprostu sie boje. Z gory dziekuje za jakakolwiek informacje- moje gg 7064261 Pozdrawiam wszystkich Tomek
Czesc,
Sluchaj, to jakas totalna lipa. Samo oczekiwanie na kase za miejsce jest lipne. Lipa lipa i jeszcze raz lipa. A adres ktory podales nie mowi zupelnie nic. Popros o pelny adres, potem wpisuje sie go do internetowej ksiazki telefonicznej i ma sie telefon. Dzwonisz i sie pytasz - ewentualnie ktos z forum moze ci pomoc.
Aha, nie mam na celu zniechecenie ciebie do czegokolwiek. Po prostu uwaam ze jakis kochany rodak robi ciebie w balona.
Sluchaj, to jakas totalna lipa. Samo oczekiwanie na kase za miejsce jest lipne. Lipa lipa i jeszcze raz lipa. A adres ktory podales nie mowi zupelnie nic. Popros o pelny adres, potem wpisuje sie go do internetowej ksiazki telefonicznej i ma sie telefon. Dzwonisz i sie pytasz - ewentualnie ktos z forum moze ci pomoc.
Aha, nie mam na celu zniechecenie ciebie do czegokolwiek. Po prostu uwaam ze jakis kochany rodak robi ciebie w balona.
Re: ZAPYTANIE
Ja PIERDO*Eemigrant pisze:Witam wszystkich-Pisze z Wroclawia i mam taka sprawe.Mam kogos zmienic w pracy w Luxemburgu na stale-tylko ze ten ktos chce za miejsce 1500 zl.Moja prosba jest taka czy istnieje mozliwosc sprawdzenia podanego mi adresu " Principale 2 Luxemburg"-tam rzekomo znajduje sie gospodarstwo.Juz mnie tyle razy oszukano ,ze poprostu sie boje. Z gory dziekuje za jakakolwiek informacje- moje gg 7064261 Pozdrawiam wszystkich Tomek
Ale pazernosc ... Podaj caly adres - jestem w stanie tam pojechac i porozmawiac bezposrednio z pracodawca by ominac tego cudownego posrednika. Jedyna rada odemnie - NIE PLAC ZADNYCH PIENIEDZY ZA ZALATWIANIE PRACY - to jest NIELEGALNE NIEETYCZNE i w ogole do DUPY. A jak zaplacisz to po raz kolejny w zyciu zostaniesz oszukany.
Czy Ty w ogole znasz tego kogos kto Ci taka cudowna oferte zlozyl ?
Pamietaj ze za wykonywana prace to Ty powinnienes byc placony a nie Ty placic...
Ura Bura Szef Podwóra
Hej! Jeśli masz Google Earth, to możesz się mniej więcej zorientować, czy może tam być jakieś gospodarstwo. Wpisz w wyszukiwarce tego programu adres (najlepiej z kodem pocztowym) i popatrz. Jeśli stwierdzisz, że okolica wygląda na rolniczą, to dla całkowitej pewności zastosuj procedurę proponowaną przez kolegę Misia. Pozdrawiam
Re: ZAPYTANIE
Wcale nie złośliwie ale słyszałem o większych kwotach, jak np ostatnia afera w Angliiemigrant pisze: ze ten ktos chce za miejsce 1500 zl.
http://www.rp.pl/artykul/30,309707_Wyzy ... encje.html
Takich Ulic na terenie GDL jest dużo, sam spójrz - najlepiej ta ulica + kod pocztowy...emigrant pisze:"Principale 2 Luxemburg"-tam rzekomo znajduje sie gospodarstwo
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 19312&z=16
Ale z podstawowych rzeczy warto znać jeden z tutejszych języków, francuski lub niemiecki... bez tego z pewnością trafisz na kogoś kto zechce Cię wykorzystać...
Ale jak jak większość o ile nie wszyscy zgodnie potwierdzą że warto tu być...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Nie ma czegos takiego, jak "Principale 2 Luxembourg"! Co to w ogole za adres? rue Principale w miescie Luksemburgu? Nie istnieje taka ulica w tym miescie. "Principale" znaczy po polsku "glowna". To typowa nazwa glownej ulicy w malych miejscowosciach i wioskach. Oczywiscie mozliwe, ze jest to adres w ktorym brakuje nazwy miejscowosci (a wiec moze to byc na przyklad rue Principale w Wormeldange czy innym Schuttrange). Podawanie adresu w ten sposob jest raczej typowym przykladem sciemy w rodzaju "wies Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody"
w Luksemburgu 63 miejscowosci posiada ulice "Principale" :
http://www.guideroutier.lu/Site/recherc ... +recherche
wiem, ze w Cruchten w jednym gospodarstwie pracuje kilku Polakow, ale nie pod nr 2
http://www.guideroutier.lu/Site/recherc ... +recherche
wiem, ze w Cruchten w jednym gospodarstwie pracuje kilku Polakow, ale nie pod nr 2
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
- lukaszjablonski