plecak szkolny na kółkach

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
tomasz

plecak szkolny na kółkach

Post autor: tomasz »

Witajcie, gdzie można w Luksie lub okolicach kupić szkolny plecak na kółkach? Pozdrawiam, Ewa
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

poczekaj na sezon sprzedaży tornistrów, teraz to ciężko, chyba że popatrzysz w galerii handlowej w Auchan - tam jest sklep z walizkami, torbami etc...
iny taki - z rzeczami skórzanymi (maroquinerie) widziałam na av. de la Liberte, niedaleko od dworca
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a w Auchan/Cactusie w okolicach zeszytow i innych szkolnych materialow nie ma?....myslalam, ze sa zawsze....bo w tych sklepach, o ktorych kaja wspomina, to jezeli sa, to bardzo drogo...
Awatar użytkownika
kajapapaja

bamaza42 pisze:a w Auchan/Cactusie w okolicach zeszytow i innych szkolnych materialow nie ma?....myslalam, ze sa zawsze....bo w tych sklepach, o ktorych kaja wspomina, to jezeli sa, to bardzo drogo...
można poszperać, ale teraz wybór nijaki... największy wyrzut jest w wakacje
tomasz

Post napisała żona, a ja ruszyłem do Auchan i do Cory w Foetz w poszukiwaniu tornistra na kółkach i rzeczywiście nie ma. W ogóle wybór bardzo mizerny i drogo: infantylnie różowy plecaczek dla maluchów za 110 euro.
Czas poszerzyć krąg poszukiwań i wyruszyć w "dalekie kraje" - Francja lub Belgia ;)
paulina

Post autor: paulina »

Jak by Was interesowalo ja mam do odstapienia taki plecak po mojej latorosli. Lezy on sobie miejsce zabiera i chetnie go odstapie. Jest dokladnie taki jak potrzebujecie : na koleczkach , czerwony i do tego Kipling. Ja za niego zaplacilam 125 €, niestety takie sa ceny. Jest w dobrym stanie , wiec jesli reflektowalibyscie na niego to prosze o kontakt na priva.
tomasz

dzieki za odpowiedzi. Nie ma w Auchanie ani w Corze ani w Cactusie, a Martusia ma urodziny 8 marca i mial to byc prezent. mamy nadzieje skorzystac z propozycji Pauliny;), Ewa
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

To do kierunkow Waszej eksploracji dorzuce jeszcze propozycje Trewiru...
Awatar użytkownika
kajapapaja

bamaza42 pisze:To do kierunkow Waszej eksploracji dorzuce jeszcze propozycje Trewiru...
koniecznie polecam

a co do kupowania tornistra na kółkach - nie jestem wielką ich fanką, ale krytykować nie będę, bo mają swoje plusy
jednakże zwróćcie uwagę przy zakupie, czy szelki nie zawijają się w kółka i czy kanty i rogi są dobrze zabezpieczenone - inaczej po roku tornister jest do wyrzucenia (pamiętajcie, ze dziecko w szkole rzuca tornister gdziekolwiek i jakkolwiek)
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

kajapapaja pisze:pamiętajcie, ze dziecko w szkole rzuca tornister gdziekolwiek i jakkolwiek)
I dlatego lepiej kupować tańsze - my kupowaliśmy całkiem niezłe za jakieś 20 euro w okresie wyprzedaży tornistrów, więc też i nie było czego żałować, jak się niszczyły, aczkolwiek jeden z nich wytrwał nawet dłużej, niż jeden sezon ;)
History

Post autor: History »

wlasnie sprawdzilam, w Konz taki plecak kosztuje 52€.
ODPOWIEDZ