rodzice dzieci, ktore w tym roku przystapia do I Kominii św.
rodzice dzieci, ktore w tym roku przystapia do I Kominii św.
w Neudorfie. Witajcie, czy wiecie już w czym pojda ubrane Wasze dzieciaki? Fajnie by bylo w miare ujednolicic stroje... Beda to białe sukienki, dlugie, stroje liturgiczne czy zwykle eleganckie sukienki? A chlopcy? Pozdrawiam, Ewa
- kajapapaja
z doświadczenia z ostatnich lat - nie ma ujednoliconych strojów, chłopcy zazwyczaj garniturki lub koszula z krawatem/muszką, dziewczyny - sukienki (lub komplecik żakiet+spódnica), ale też niekonicvznie w strikte komunijnym kroju (jak to widać w Polsce i nie tylko)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
...A jakby ktos byl zainteresowany, mam na zbyciu ladny stroj (alba) do Komunii dla dziewczynki, lacznie z ladnym wianuszkiem, bucikami (choc wiem, ze tu moze byc problem z rozmiarem - moja coreczka miala/ma malutka nozke...), oraz sweterkiem.
Ona byla przyjeta do I Komunii w Polsce, stad ten stroj. Ale mysle, ze i tutaj nie kupowalabym specjalnej sukni (pseudo-slubnej...), na taka okazje, a wolalabym, zeby dziecko bylo ubrane w inny/wyjatkowy/nie-codzienny stroj, bo i okazja przeciez wyjatkowa... Oddam za darmo...
Dodam....ze stroj tez szyty na miare - zadna tam seryjna "chinszczyzna" - i jak na Albe, naprawde ladny. Jak znajde, zalacze zdjecia.
Ona byla przyjeta do I Komunii w Polsce, stad ten stroj. Ale mysle, ze i tutaj nie kupowalabym specjalnej sukni (pseudo-slubnej...), na taka okazje, a wolalabym, zeby dziecko bylo ubrane w inny/wyjatkowy/nie-codzienny stroj, bo i okazja przeciez wyjatkowa... Oddam za darmo...
Dodam....ze stroj tez szyty na miare - zadna tam seryjna "chinszczyzna" - i jak na Albe, naprawde ladny. Jak znajde, zalacze zdjecia.
Ostatnio zmieniony 04-03-2009, 11:09 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
O, dzieki bamaza (ponownie) za przypomnienie mi czegos. My takze mamy sukienke komunijna na zbyciu; co wazniejsze, nie "made in china" czy inna produkcja seryjna, tylko dzielo prosto od krawcowej. Ale moze zamiast bruzdzic bamazie... po prostu zamieszcze ogloszenie? <mrgreen>
Albo nie – nie bede zamieszczal, tylko po prostu odesle wszystkich zainteresowanych do ogloszenia sprzed roku, o tu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=932
Nie sprzedala sie, bo wtedy chyba troche za pozno pomyslalem o tym, ze nam sie chyba juz nie przyda... hmm... i tym razem pewnie tez jest juz za pozno?...
Albo nie – nie bede zamieszczal, tylko po prostu odesle wszystkich zainteresowanych do ogloszenia sprzed roku, o tu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=932
Nie sprzedala sie, bo wtedy chyba troche za pozno pomyslalem o tym, ze nam sie chyba juz nie przyda... hmm... i tym razem pewnie tez jest juz za pozno?...

Oj MaWi, nie dramatyzuj - jak się dobrze postarasz, to za jakieś 10 lat znowu się przydaMaWi pisze:Nie sprzedala sie, bo wtedy chyba troche za pozno pomyslalem o tym, ze nam sie chyba juz nie przyda... hmm... i tym razem pewnie tez jest juz za pozno?...

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
- kajapapaja
ja też mam sukienke do sprzedania, może nie jest typowo komunijna, ale mojej córce podobała się najbardziej i w niej wystąpiła w tym dniu
rozmiar 128cm, zdjęcia na życzenie (PW lub email)
rozmiar 128cm, zdjęcia na życzenie (PW lub email)
eurokraci.eu
eurokraci.eu