Pogoda nie zachęca specjalnie do uprawiania sportów plenerowych, więc wpadliśmy na pomysł wynajęcia hali na okres luty/marzec, raz w tygodniu (np. niedziela wieczór).
Jest już kilku zainteresowanych grą w piłkę nożną, ale potrzebujemy mieć więcej chętnych.
Jeśli są też osoby (albo grupy osób) zainteresowane uprawianiem jakiegoś innego sportu halowego np. kosz, siatkówka, ping pong - to również proszę o zgłoszenie - być może będzie to można połączyć.
Do sportów zespołowych trzeba mieć pewne minumum osób żeby to miało sens; a im nas będzie więcej tym mniejszy będzie ew. koszt.
Dzięki za liczne zgłoszenia. Ze względu na chorobę nic jeszcze nie załatwiałem. Będę próbował w przyszłym tygodniu "załatwiać" halę w Roodt-sur-Syre.
Jeśli znacie jakieś inne odpowiednie hale - dajcie znać - zwiększy to nasze szanse.[/fade]
Niestety moje wysiłki nie przyniosły rezultatu. Oficjalnym powodem odmowy było to, że nie jesteśmy mieszkańcami gminy.
W dalszym ciągu pomysł zajęć sportowych na hali w okresie jesienno-zimowym uważam za dobry. Jest nas już ok. 20 osób więc miałoby to również szansę się zbilansować finansowo. Mam nadzieję, że do tematu wrócimy. Rozejrzyjcie się po swoich gminach.
Przepraszam rozczarowanych, dziękuję tym którzy mi pomagali.