Sklep z iPodami
Sklep z iPodami
Czy ktos zna moze jakis fajny sklep z iPodami? Moze byc nawet w Niemcowie, Francuzowie lub Belgolandii
W Luxie znam tylko stoisko w Auchanie, ale tam poza jednym gadzetem nie ma tego co bym chcial, a i cena jakas taka nie ten tego
W Luxie znam tylko stoisko w Auchanie, ale tam poza jednym gadzetem nie ma tego co bym chcial, a i cena jakas taka nie ten tego
W Luxie iPody oferuje wiekszosc HiFiInternationali, np. w Diekirch, w Mersch (w Topaze) czy w Foetz.misio pisze:Czy ktos zna moze jakis fajny sklep z iPodami?
Masz tez oficjalnego przedstawiciela Apple'a w BelleEtoile na pierwszym pietrze mniej wiecej w polowie galerii (czyli tak na oko na wysokosci glownego wejscia do Cactusa.
Z wlasnego doswiadczenia (ale nie dotyczy to bezposrednio iPodow) moge powiedziec, ze ceny elektroniki w Luxie nie sa wyzsze od tych w Niemczech, a w niektorych przypadkach nawet bywa, ze mozna znalezc tu tansza oferte niz np. w MediaMarkcie. No, ale jak sie to prezentuje w branzy iPodowej, to tego nie powiem...
No to sie wybiore do tej gwiazdki. A co do cen. Pewnie ze tak. Na niemieckim ebayu ceny sa o jakies 5eur mniejsze niz tu w sklepach. To zbyt malo zeby sie oplacalo bo po dodaniu versand wychodzi tak samo lub drozej.
Aha, od 1.1.07 rzad rzeszy wprowadzil 19%Vat... i to tez cos daje od siebie (musza w koncu jakos wyplacac becikowe swoje).
Aha, od 1.1.07 rzad rzeszy wprowadzil 19%Vat... i to tez cos daje od siebie (musza w koncu jakos wyplacac becikowe swoje).
O dobre info, jutro sobie tam podjade. A dla innych, ktorzy moze sa zainteresowani... sklep Apple w Belle Etoile to jakas pomylka jest. Oni sie z dupami na rozumy pozamieniali. Ceny z kosmosu.
A mi sie wydawalo ze w Auchan jest drogo... Co ciekawe, produkty Appla w Apple store sa o kilkanasci lub kilkadziesiat euro drozsze od tych samych, ktore mozna kupic pietro nizej, w innym, zwyklym sklepie!!!
A mi sie wydawalo ze w Auchan jest drogo... Co ciekawe, produkty Appla w Apple store sa o kilkanasci lub kilkadziesiat euro drozsze od tych samych, ktore mozna kupic pietro nizej, w innym, zwyklym sklepie!!!
No, wiesz... marka zobowiazuje. Jak to ujac... jak chcesz do merola kupic "gwiazdke" na maske, bo ci jakis spozniony hippis zerwal, to mozesz ja dostac za stowe u Zasady w Wa-wie albo na Bouillonie w Luxie. Mozesz tez taka sama kupic za dyche na eBayu albo innej gieldzie, ale to juz nie to samomisio pisze:sklep Apple w Belle Etoile to jakas pomylka jest. Oni sie z dupami na rozumy pozamieniali. Ceny z kosmosu.
A tak naprawde – zgadza sie. W Europie ceny w salonach Apple sa czysto abstrakcyjne. Co innego w Stanach... Kupujesz 5 iPodow i ci sie zwracaja koszty biletu na samolot
Aha – i podziekowania dla bamazy za info nt. nowego HiFi w Bertrange. Nie wiedzialem, ze cos takiego tam postawili. A pomyslec, ze kiedys w tamtejszym Delhaize robilismy niemal codziennie zakupy, a teraz nie mam nawet pojecia nawet co tam sie wyprawia
apple ma taki specjalny autoryzowany sklep wysylkowy, ja tam kupowalem swojego ipoda, robia ci za darmo grawure laserem z dowolnym tekstem. Ceny ipodow sa prawie wszedzie takie same w Niemczech, groszowe roznice, chyba ze jakas super oferta jest.
Ten sklep to
http://store.apple.com/Apple
Poza tym polecam wyszukiwarki cenowe:
www.guenstiger.de
http://www.preissuchmaschine.de
www.preisroboter.de
Bardzo czesto sprzet elektroniczny jest tanszy w www.amazon.de niz w Mediamarkcie & Co.
Ja tem swego czasu kupilem telewizor LCD o kilkaset euro taniej niz w dyskontach.
Ale do Luksemburga oni doliczaja koszty wysylki na pewno, w Niemczech wysylka jest za darmo.
Ten sklep to
http://store.apple.com/Apple
Poza tym polecam wyszukiwarki cenowe:
www.guenstiger.de
http://www.preissuchmaschine.de
www.preisroboter.de
Bardzo czesto sprzet elektroniczny jest tanszy w www.amazon.de niz w Mediamarkcie & Co.
Ja tem swego czasu kupilem telewizor LCD o kilkaset euro taniej niz w dyskontach.
Ale do Luksemburga oni doliczaja koszty wysylki na pewno, w Niemczech wysylka jest za darmo.
Anwi, mozesz opisac w jaki sposob amazon zwracal VAT. potrzebny jest jakis formularz? wysylasz z zamownieniem, czy po dokonaniu zakupu?anwi pisze:Amazon.de książki do Luksemburga wysyła bez dodatkowych opłat, ale nie wiem, jak to się ma do sprzętu, może jednak podobnie. No i dotychczas zwracali różnicę w VAT.
Dzieki
Dla uściślenia – amazon nie zwraca VAT-u, tylko różnicę w stawkach pomiędzy Niemcami a Luksemburgiem (nie wiem, czy to tak samo działa przy zakupach w amazonie francuskim czy innym, nie sprawdzałam). Różnicę w VAT (czyli teraz 4%) odliczają automatycznie, od razu przy wystawianiu rachunku/ściąganiu należności z karty. Nie trzeba nic robić.
Natomiast jeśli chodzi o zakupy bezwatowe (np. sprzętu), to chyba działa to tak samo jak wszędzie – dostajesz rachunek, na którym stawka VAT jest wyodrębniona, więc nie powinno być żadnego kłopotu z jego odzyskaniem. Na wszelki wypadek można ich zapytać, pisząc maila do działu obsługi.
Natomiast jeśli chodzi o zakupy bezwatowe (np. sprzętu), to chyba działa to tak samo jak wszędzie – dostajesz rachunek, na którym stawka VAT jest wyodrębniona, więc nie powinno być żadnego kłopotu z jego odzyskaniem. Na wszelki wypadek można ich zapytać, pisząc maila do działu obsługi.