Do Ikei - nie samochodem?

Kupię, sprzedam, oddam...
Azaliaa

Do Ikei - nie samochodem?

Post autor: Azaliaa »

Witam:)
Jak dostać się do Ikei, w Arlon, nie mając samochodu?
Jakieś konkretne połączenia autobusowe, pociągowe?
Pozdrawiam:)
Agata

Post autor: Agata »

Mission impossible :-(
Do samego Arlon mozna dojechac pociagiem, ale to nijak sie ma do dojazdu do IKEA. W Polsce mamy ichnie autobusy, tu nie ma takiego wynalazku.
Musisz 'wykorzystac' kogos z samochodem.
Agata
Awatar użytkownika
Katerina

Post autor: Katerina »

Hej.Ja widzialam linie do Arlon -autobus ,chyba 80. Z charlys station i przez r D'Arlon -raczej to belgijska linia.Oraz 815 rgtr ale musisz to sprawdzic-powodzenia
Katerina the Great.....in Lux
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Moze i cos jezdzi....ale pod IKEA jeszcze nie zdarzylo mi sie widziec zadnego autobusu....a kiedys bywalam tam czesto...
welcia

Post autor: welcia »

witam wszystkich.
tak to prawda,nr. 80 jezdzi do Arlon , i nawet pod sama IKEA.
ale bardzo zadko...
bilety sprzedawane sa u kierowcy , jak sie nie myle to 2,5 e
Lola

Post autor: Lola »

Linia belgijska 80/1 - tylko w dni robocze, dla t.zw. frontaliers.

W Luksemburgu jest nad ranem, 2 razy w poludnie, 3 razy po poludniu.
http://www.infotec.be/index.aspx?PageId ... 1302178422

Zatrzymuje sie na Gare-Poste o 8:58, 12:00, 13:34 - okolo pol godziny pozniej zatrzymuje sie dokladnie przed drzwiami IKEI - tylko te autobusy wchodza w gre, gdyz powrotny jest tylko o godzinie 17:36 i jezeli sie na niego nie zdazy - to klops, trzeba poczekac godzine, zlapac ten sam autobus w druga strone - do Arlon i juz stamtad pociagiem do Luxa. Jest to drozsza i dluzsza sprawa.

Bilet kosztuje 2,60 i jest o niebo tanszy niz pociagowy - ponad 11 eur. Z pociagiem do Arlon sprawa jest taka, ze tez trzeba ten sam autobus statad zlapac - placac bilet 1,30.

Robilismy te trase wiele razy i tylko raz byl klopot, kiedy kierowca sie pomylil i o tej 17:36 co prawda wpadl do IKEI, tylko na parkingu sie pomylil i zawrocil - pozniej wiazac nas z powrotem do Arlonu przepraszal - byl to jego pierwszy rejs po tej linii. Inaczej raczej bezproblemowo wozilismy duze pakiety recznie - i nie trzeba dodatkowo placic za bagaz.

Powodzenia
Agata

Post autor: Agata »

ooops, to 'odszczekuje' moja mission impossible...
Jesli jestem w Ikei to w soboty i nigdy nie widzialam tam ani autobusu ani nawet przystanku.

W ramach przeprosin uprzejmie donosze, ze niemiecka IKEA w Saarlouis jest otwarta w niedziele 30.11. w godz. 13-18.

http://www.ikea.com/de/de/store/saarlouis/storeInfo - pisza tez jakimi autobusami dojechac.

Udanych zakupow :-)
Agata
ODPOWIEDZ