polska prasa

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
elżbieta

polska prasa

Post autor: elżbieta »

Witam, czy ktoś z Was wie, gdzie w Luxie (oprócz Pana Piotrusia) można kupić polską prasę? Prześledziłam już ten temat na forum, albano twierdził, że w kiosku na dworcu. Byłam tam dzisiaj i nie było nic! Na moje pytanie, Pani odesłała mnie do regału z prasą rosyjską <beczy> Proszę napiszcie jeżeli coś wiecie na ten temat.
Pozdrawiam,
elżbieta
elżbieta

ojej, widzę, że mój post trafił w nieodpowiednie miejsce. to dlatego, że jestem nowa na forum i nie umiem założyć nowego wątku <oops>
albano1947

Post autor: albano1947 »

Przepraszam bardzo jak bylo to zle polecenie.. Myslalem ze to jeszcze funkcjonuje.. Ja tez osobiscie od lat nie kupuje polskiej prasy..

Zawsze Gare bylo dobrym punktem dla miedzynarodowej prasy ..

Pozdrawiam milo
Ostatnio zmieniony 03-11-2008, 14:11 przez albano1947, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
LuxTeam

Post autor: LuxTeam »

elżbieta pisze:ojej, widzę, że mój post trafił w nieodpowiednie miejsce. to dlatego, że jestem nowa na forum i nie umiem założyć nowego wątku <oops>
Proszę bardzo. Ciach, i już twój post zasłużył na nowy wątek. Na szczęście nie ma rzeczy niemożliwych :)
LuxTeam
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

elżbieta pisze:Witam, czy ktoś z Was wie, gdzie w Luxie (oprócz Pana Piotrusia) można kupić polską prasę? Prześledziłam już ten temat na forum, albano twierdził, że w kiosku na dworcu. Byłam tam dzisiaj i nie było nic! Na moje pytanie, Pani odesłała mnie do regału z prasą rosyjską
krótko mówiąc - nigdzie
ponoć polską prasę można dostać w Trier w galerii handlowej przy dworcu, tudzież w REAL-u przy trasie na lotnisko w Hahn, zaraz za tym szalonym rozjazdem (zapomniałam jak się ta miejscowość nazywa)

jeśli pracujesz w Instytucjach EU, to GW, Rzeczpospolita i Tygodnik Powszechny są do poczytania w bibliotece DGT (oczywiście z 2-3 dniowym poślizgiem)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
elżbieta

Kaja, bardzo dziękuję za informację. Szkoda, że nie można kupić polskiej prasy. Trochę to też dziwne, bo w kiosku na dworcu są np. gazety czeskie. Pozostaje zatem niezawodny Pan Piotruś i jego kolorowe czasopisma, dobre i to :>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

no cóż, widać naszym polskim dysytrybutorom nie zależy na Polakach żyjących w mniej znanych krajach....
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Alez wszystko można poczytać w necie....wiem, ze to nie to samo, co papier...ale zawsze :)
Awatar użytkownika
ryba

Post autor: ryba »

kajapapaja pisze: ponoć polską prasę można dostać w Trier w galerii handlowej przy dworcu, tudzież w REAL-u przy trasie na lotnisko w Hahn, zaraz za tym szalonym rozjazdem (zapomniałam jak się ta miejscowość nazywa)
Ta miejscowość to Kenn.
ania_411

Post autor: ania_411 »

pracuję przy saloniku prasowym i pytałam ostatnio kolegi czy mogę zamówić sobie w naszym sklepie polską gazetę, chodziło mi oczywiście o kolorowe czasopismo. okazało się, że nasz sklep zamawia gazety w typowej hurtowni z prasą i odpowiedziano mi, że jeśli podam dokładny tytuł to mogą sprubować zamówić gazetę. więc myślę, że jeśli koleżanka zamówiłaby sobie w kiosku polską gazetę i otrzymali by ją w hurtowni, to nie było by problemu. niestety nie mają u mnie w sklepie żadnej listy ewentualnej polskiej prasy jaką moglibyśmy sobie zamówić;)
ODPOWIEDZ