Auta z L w Krakowie w sierpniu
Moderator: LuxTeam
Auta z L w Krakowie w sierpniu
Przebywając w pierwszej połowie sierpnia w Krakowie miałem okazję zauważyc kilka aut z luksemburską rejestracją. Byly to:
Mercedes klasy B (zjazd z A4 na obwodnicę)
Audi A4 sedan niebieskie (Ruczaj)
UWAGA - Audi R8 pod Aquaparkiem (NH)
Wszystkim wyżej wymienionym skladam gratulację z powodu posiadania doskonałych pojazdów:)
Mercedes klasy B (zjazd z A4 na obwodnicę)
Audi A4 sedan niebieskie (Ruczaj)
UWAGA - Audi R8 pod Aquaparkiem (NH)
Wszystkim wyżej wymienionym skladam gratulację z powodu posiadania doskonałych pojazdów:)
Tenis, 40D, MTB & MBA
Przepraszam ze pytam, ale ty chyba tu dlugo nie jestes? <mrgreen>
A jesli juz rozmawiamy o tym co robi wrazenie, to na mnie najwieksze robia takie old old oooooold timery. Bo te nowe to wszystko taki sam plastik. Np to R8 strasznie zaskakuje wykonaniem w srodku, choc wyglada konkretnie. Fajne auto.
A z zaskoczen... co powiesz na Trabanta?
A jesli juz rozmawiamy o tym co robi wrazenie, to na mnie najwieksze robia takie old old oooooold timery. Bo te nowe to wszystko taki sam plastik. Np to R8 strasznie zaskakuje wykonaniem w srodku, choc wyglada konkretnie. Fajne auto.
A z zaskoczen... co powiesz na Trabanta?
Jestes pewien tego "p" ?MaWi pisze:E tam, Trabanta. Malucha (tak – 126p) na luksemburskich rejestracjach w bialy dzien w Wiltz! To jest dopiero "ostalgie"misio pisze: A z zaskoczen... co powiesz na Trabanta?
Ja widywalem ( do tej pory dwa ) w 2002 roku w Luksie maluchy ale wloskie bez "p" czyli model 126 na produkcje ktorego polski rzad wykupil licencje. We Wloszech byl on produkowany stosunkowo krotko ze wzgeldu na niezbyt olbrzymi sukces , powstal natomiast jako unowoczesniona wersja Fiata 500 ale sukcesu 500tki nawet nie liznal...
Za to doskonale przyjelo sie to w Polsce

Ostatnio widzialem malucha 126p w Luksemburgu zima 2005 roku przy moscie Adolfa , jest tam taka budka gdzie czesto pojawia sie czyis art performance - mama mojego znajomego przygotowala natenczas wystawe dotyczaca rocznicy zwiazanej z Solidarnoscia - bylo kilka wierszy ( miedzy innymi ten ktory czytany jako wers ze zwrotki 1 pozniej 3 i analogicznie ze zwrotki dwa i zwrotki 4 - mial brzmienie anty rzadowe a czytany po "bozemu" byl ewidentnie wychwalajcy owczesny ustroj ). Obok budki postanowili wystawcy umiescic maluszka ktorym kilkanascie badz kilkadziesiat lat temu wyjechali wlasnie z Polski do Luksemburga.
Plan jest aby w roku 2009 rodzina 125p w Luksemburgu wzrosla o sztuk jednagabrjel pisze:A ja znam takie 125p i to w 3 różnych wykonaniach... i jeszcze z jaką mocą pod maską - ponad 100KM

Wyprostowac nalezy rowniez iz jedynie dwa z powyzszych 125p dysponuja moca ponad 100 kuni mechanicznych. Jestem w posiadaniu wykresu z hamowni tego rajdowego, z lipca 2007 i na ten dzien wynik byl 98,4 KM natomiast w lipcu tego roku samochod ulegl niewielkim modyfikacjom ukladu wydechowego oraz zwiekszonego przelotu drugiej gardzieli gaznika wiec w sumie ide o zaklad ze ww mody podniosly wydajnosc silnika o przynajmniej 1,6 KM

motyla noga, Borys to będzie trzeba w Luxie założyć muzeum polskiej motoryzacji, jak kolejny egzemplarz ściągniesz <idea>
na razie można tylko popatrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=jwACpQPQV2k
na razie można tylko popatrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=jwACpQPQV2k
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
To jest ich w takim razie więcej bo ja widziałem w czerwcu tego roku, w pobliżu Place Guillaume, takiego oto zielonego :czeczu pisze:jest Maluch na lux blachach, wiosną jak byłem na przeglądzie na Sandweiler, pewien Portugalczyk zajechał elegancko odrestaurowanym żółtym 126, ale to był jeszcze włoski model