Ustawienie odbioru programów radiowych przez antenę sat
Ustawienie odbioru programów radiowych przez antenę sat
Poszukuję kogoś kto byłby w stanie, albo zna kogoś kto potrafi, ustawić odbiór programów polskiego radia (Trójka, Dwójka, RMF classic) przez antenę satelitarną na dachu. Wiem, że to możliwe, bo odbierałam te programy zanim Trójka zmieniła częstotliwość nadawania. Dzwoniłam nawet do polskiego radia w tej sprawie i pani o pięknym radiowym głosie poinformowała mnie uprzejmie, że taki odbiór jest nadal możliwy i bezpłatny, ale trzeba sobie ustawić odbiornik. Pan który to wcześniej robił, nie wiedzieć czemu, odmówił przyjścia, a usiłując coś ustawić według jego wskazówek telefonicznych skasowałam sobie dodatkowo RMF classic, co mnie bardzo zmartwiło. Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Alal
nie wiem czy pomoże:
http://www.polskieradio.pl/czestotliwosci/
ja słucham przez internet a to co przegapię to z podcastingu komórką przez WLAN wyłapię
http://www.polskieradio.pl/czestotliwosci/
ja słucham przez internet a to co przegapię to z podcastingu komórką przez WLAN wyłapię
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Bardzo dziękuję :-), z tym że ten etap mam już za sobą. Teraz szukam kogoś kto by mi te częstotliwości znalazł w moim telewizorze. Jakość odbioru, kiedy dźwięk szedł bezpośrednio z radia nie da się porównać z odbiorem przez internet. To pewnie kwestia jakości głośników w moim lap-topie, ale dodatkowo eliminowało to problemy wiążące się z wyłączającą się siecią bezprzewodową i ogólnie chimerycznym dotępem do internetu...
Alal
-
Jezeli Tobie nie przeszkadza to znam sie troche na technice satelitarnej i mam maly aparat namiarowy Moge wpasc w sobote Jestesm w miescie bo gram w Arquebusiers w tenisa. Jezeli nie jest Tobie az tak ngle, to podaj mi namiary na prywa Sprobujemy to zlapac co trzeba.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
łe Albano to świetnie - mogę się także podczepić bo pod koniec sierpnia w spadku będę miał analogową SAT... dużo jest roboty z tym talerzem ?albano1947 pisze:Jezeli Tobie nie przeszkadza to znam sie troche na technice satelitarnej i mam maly aparat namiarowy .
Pozdrawiam
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."