Program antibot za darmo

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
digilante

Program antibot za darmo

Post autor: digilante »

Program komputerowy przeciwko "bot", spyware, tylko nie antywirusowy. Ogromnej znanej firmy (sorry, nie moge tu publicznie napisac). Normalna cena 29 euro czy cos tam. Kazdy kto napisze mi na priva do 24:00 dzis dostanie darmowy LEGALNY "klucz" i link. Klucz wazny na 1 rok.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

digilante - przybliz, prosze takim ignorantom komputerowym jak ja...co to takiego?...."bot" czy spyware?....jak to jest to samo co "firewall", tylko inaczej, to bede zainteresowana....nawet na priva napisze :) .... a jak nie... to co to jest? <bezradny>
Awatar użytkownika
digilante

Tak na 100% to w sumie niewiem ;) Choc codziennie spedzam prawie 8 godzin na ich biznesach, nie mam pojecia co oni w koncu sprzedaja, bo jest tego tyle - antywirus, anty spyware, antybot, anty-to, anty-tamto.

Bot = robot = jakby wirus ktory kolekcjonuje Twoje dane, lub uzywa Twoj komputer aby wysylac spam lub cos takiego.

"The word robot comes from Slavic roots meaning "work," and the programs that we call "bots" are always working to make trouble. However the more they do, the more likely they'll be caught by the behavior-based ********. Install ******** alongside your existing anti-virus protection to add another level of security against threats too new to have a known signature."

No. Wlasnie. <shock>
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

no to w koncu co TO jest?...anty -bot czy anty-spyware?....a moze to to samo?....
Awatar użytkownika
digilante

Pisze na tym antybot, wiec chyba antybot ;) Sam sie gubie w ich masie produktow.
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo Digilante
Nierozumiem co z tym Antybot

ale znalazlem na necie . Nie widze tez powodu zebym tutaj nie napisal o co chodzi
http://www.pcwelt.de/start/sicherheit/a ... r_version/

Jezeli o to chodzi to prosze o potwierdzenie . Jezeli nie, mozesz tego tutaj to prosze na PW o podanie tej nazwy softu.

Z drugiej strony mamy w repertuaze mnostwo Antytrojaner., antyspy i inne przeciwko wirusom softy.. Jednak jak mi wiadomo kazdy kompur wlacznie z oprogramowaniem Vista jest juz po 4 minutach od wejscia do internetu zainfektowany.. Wszystkie te wielkie i mniejsze firmy nie sa wstanie zapewnic 100 % ochrony przed zarazeniem.. Jedyna mozliwosc jak beda takie zapory na zewnatrz komputera i mysle ze w niedlugim czasie powstana takie softy o takim pewnym dzialaniu.

Jezeli nie mam racji to prosze mnie sprostowac....

Jezeli chodzi o mnie to ja sie ratuje ze co pare tygodni na nowo instaluje nna nowo system.. Pracuje tez dwoma systemammi i jeden jst zawsze w rezerwie.
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Niech zgadne:

antybot to taki program do wykrawania lodzi podwodnych <mrgreen> ?
Awatar użytkownika
digilante

Albano, najlepiej to miec dobry firewall. Potem miec dobry antywirus. A na koniec zdrowy rozsadek ;) Odpukac, ale juz przez 17 lat nie mialem wirusa.

- nie czytac spamu
- nie otwierac plikow zalaczonych w emailach od ludzi ktorych nie znasz
- nie za czesto ogladac gole baby na internecie
- czesto robic update

Razem z firewall, i dobrym antywirusem, nie ma sily na Ciebie. Ale masz racje, bez firewall to kilka minut i juz masz zainfektowane Windows.
albano1947

HEHEHEHEHEHEHE ..

Wlasnie jestem tez przekonany ze to dla dzieci dobry numerek. Sadzasz szkraba do wanny i puszczasz Bot do i starasz sie go na niego naprowadzic, czyli nazwa babybot bylaby...... wlasciwa..

Powaznie jest czy to zart czy zabawa ale niema wirow w bocie co znaczy ze sa firmy ktore szukaja nowych mozliwosci wyciagania pieniedzy z kieszeni. Wystarczy sie troche rozejzec po specjalistycznych forach i poczytac tam opini

Przykladowo

http://forum.chip.de/firewall-sicherhei ... 17234.html

Podrawiam :)

Borys

Post autor: Borys »

xtheo7 pisze:Niech zgadne:

antybot to taki program do wykrawania lodzi podwodnych <mrgreen> ?
To chyba powinno sie nazywac ANTY U-BOT
albano1947

Hej Digilante .

Rozumiem Ciebie i ten zart niema z powaga sytuacji nic wspolnego .. Jestem od 13/14 lat scisle zwiazany z technika komputerowa. Sam zbudowalem juz sporo kompow i ich urzadzilem na zyczenie.. Dlatego jak juz nie jestem wielkim specem, to przynajmiej dobrym amatorem.. Juz mialem wiele zaínfektowanych systemow, Ja czesto eksperymentuje i tutaj juz nieraz mialem tzw pecha i stracilem wiele moich waznych danych .. Dlatego mam zawsze backup na innym dysku i wazne sprawy tam wysylam a nawet i online mozna korzystac z tzw wirtualnych serwerow i tam juz sa ogromne mozliwosci do umieszczania zdjec dokumentow i video .. Ja a´sam mam juz 40 giga wirtualnego dysku..+ 200 giga usb harddysku

Pozdrawiam
i przepraszeam jak urazilem nie moim celem bylo to czynic

p s
aha jak nie bede uzywal kompa to tez nie zlapie wirusa kochany Digilante

Awatar użytkownika
digilante

Albano, zadnej urazy nie bylo! Mysle ze tak z mojego listu na priva nie wyszlo?

Backup to inna sprawa, i czy ma sie anty-to lub -tamto to trzeba je robic i koniec. Tez mam kilka dyskow USB, razem to juz prawie 2 terabajty. Zdjecia czlowiek robi, teraz wszystko numeryczne, wiec trzeba robic dwa backups minimum.

Daj znac czy Ci wyslac klucz ;)

A kompa to uzywam 12 godzin dziennie, ale jak pisze - dobry firewall i juz 90% problemow z glowy, i raczej nie ma co sie martwic.
Ostatnio zmieniony 24-07-2008, 18:08 przez digilante, łącznie zmieniany 1 raz.
MaWi

Post autor: MaWi »

xtheo7 pisze:antybot to taki program do wykrawania lodzi podwodnych <mrgreen> ?
chyba wykrwawiania? ;)
digilante pisze:Albano, najlepiej to miec dobry firewall.
Albo "Makowke" <mrgreen>
albano1947 pisze:aha jak nie bede uzywal kompa to tez nie zlapie wirusa kochany Digilante
A ja slyszalem, ze sa takie wirusy, co jednak istnieja tez poza komputerami. Ale to chyba jakies archaiczne zabobony ;)
albano1947

<mrgreen>

jezeli nie chcesz wirusa
to wposc do wanny wisusa
on Tobie wszystko skasuje
i przy tym pol wanny popsuje

Ja Twoje zdanie nie podzielam
i kompa caly czas poniewieram
Faszeruje jego wnetrze filami
a miektore sa juz kilerami

Jestem dlatego troche nieraz zniesmaczony
ze kompa nie mozna sie pozbyc.. jak wlasnej zony
Po co ta cala choroba kompowa
do tego taka masowa
<bije>

gabrjel

Post autor: gabrjel »

jest takie powiedzenie moje pany

że najlepszym zabezpieczeniem przez wirusami i internetowymi robalami czy innymi mutacjami złośliwego oprogramowania to wyjąć wtyczkę z gniazdka sieci...

poza tym najważniejszą ochroną to jest rozsądek i zdrowy łeb... i czytanie komunikatów na ekranie ZE ZROZUMIENIEM!!

wtedy nie ma się u-botów, krążowników i ufoludków na hdd
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ