WINOGRONKA LUB INNE PRACE KTÓRE SĄ

Ogłoszenia 'Dam pracę' i 'Szukam pracy' tu będą czuć się najlepiej!
lisek523

WINOGRONKA LUB INNE PRACE KTÓRE SĄ

Post autor: lisek523 »

10.07 przybywam wraz z kolezanka i dwoma kolegami autkiem do Luksemburga. Chcielibysmy poznac kraik i zobaczyc go troszke... no i co najwazniejsze.. Zarobić jakies pieniazki :) czy moze ktos mieszka niedaleko jakiś zbiorow winogron lub ma informacje lub wie moze ze kogos gdzies potrzeba.. mamy szerokie mozliwosci :) znany jest nam niemiecki i angielski.. francuski calkowicie nie. Myslimy o przyjezdzie nad Mozelle bo niedaleko granicy Niemieckiej. Bardzo bylabym wdzieczna za pomoc, jesli ktokolwiek cos o jakiejkolwiek pracy wie. Niech napisze mailika lub sms'a.. bede niebywale wdzieczna i sprobuje sie odwdzieczyc jakos :) z gory dziekuje za jakiekolwiek zainteresowanie

lisek523@o2.pl
+48 514774595
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

temat pracy w winnicy masz tutaj
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=36 ... ht=winnica

jeszcze raz serdecznie polecam opcję "Szukaj" jak również ogłoszenia z pracą...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

kaja, powinnas napisac: "temacik pracy", oraz polecic opcyjke i ogloszonka z pracusia <mrgreen>
MaWi

Post autor: MaWi »

Ale to juz bylo i to calkiem niedawno: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=3687 :)

hmm... widze, ze kolezanki czuwaja i w miedzyczasie mnie uprzedzily <mrgreen>
Awatar użytkownika
kajapapaja

bamaza42 pisze:kaja, powinnas napisac: "temacik pracy", oraz polecic opcyjke i ogloszonka z pracusia <mrgreen>
ja nie z tych regionów żeby tak zdrabniać, a swoją drogą myślałam że to tylko warszewiaki tak zdrabniają, a tu i górnoślązaków już dotyka...
Borys

Post autor: Borys »

kajapapaja pisze:
bamaza42 pisze:kaja, powinnas napisac: "temacik pracy", oraz polecic opcyjke i ogloszonka z pracusia <mrgreen>
ja nie z tych regionów żeby tak zdrabniać, a swoją drogą myślałam że to tylko warszewiaki tak zdrabniają, a tu i górnoślązaków już dotyka...
A ja mysle ze to kwestia wieku i panujacych trendow w sposobie mowienia czy niestety w niektorych przypadkach i pisania wsrod mlodziezy.

Mysle ze to nie ma nic wspolnego z regionami Polski.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Borys pisze:Mysle ze to nie ma nic wspolnego z regionami Polski.
no ale u nas tak sie nie mówi :p
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

polowa lipca- czy to troche nie za wczesnie na winogrona? :)
lisek523

widze ze ludzie bardzo tematyczie piszecie... ponoc pomoc moglam tutaj znalezc ale niebardzo..;/ konkretni pisza osobiscie za maila za reszte NIE dziekuje... lol
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

bisia pisze:polowa lipca- czy to troche nie za wczesnie na winogrona? :)
"troche" za wczesnie - oatatnio w winnicy w Lux sie dowiedzialam, ze zbiory to oni maja dopiero w pazdzierniku....chociaz mnie sie zawsze wydawalo, ze winobranie jest we wrzesniu....ale to moze na poludniu Francji (znajomi w czasie studiow jezdzili...), a tutaj pozniej... ?)
Borys

Post autor: Borys »

Ja jako ten niekonkretny jeszcze raz sie wypowiem na temat winogron <rotfl>

Faktycznie zbior tutaj przypada na koniec wrzesnia i prawie caly pazdziernik. Masz racje Bamaza ze tutaj zbior jest pozniej.

Glowy nie dam sobie obciac ale zdaje sie ze jest to przesuniecie spowodowane panujacym tu klimatem oraz temperaturami. Na poludniu gdzie slonca jest wiecej zbiory sa o miesiac wczesniej.

Na Cyprze pamietam ze jak przyjechalem na poczatku czerwca to po czeresniach i wisniach pozostalo tam juz tylko wspomnienie bo zbiory zaczynaly sie pod koniec kwietnia.

Lisek, Twoje zachowanie moze przez przypadek doprowadzic do braku odzewu. Proponuje troszke wiecej pokory.

POWODZENIA !!
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

lisek523 - fuu jak brzydko. Dla Twojej informacji - pomoc i porade mozna tutaj znalezc i to w prawie kazdej kwestii, ale po takim poscie to bym raczej na to nie liczyla.

ZDROWIA; SZCZESCIA; POMYSLNOSCI
lisek523

lol. Na szczescie istnieja osoby ktore zechcialy pomoc.. jezeli WAM nie odpowiada sposob w jaki pisze (hmm..:/) czy ze napisalam o zbiorach bo wczesniej widzialam post w ktorym o tym byla mowa to rzeczywiscie..pokory mi brak i taktu..i sposob pisania rowniez niewlasciwy..ludzie zloci poprosilam o POMOC..pomoc..a Wy (wybaczyc, oczywiscie nie wszyscy...) mi odpisujecie za przeproszeniem tutaj na forum jakies pierdoly..no to jak ma mi nie byc przykro i żal.. liczylam na pomoc.. pytalam grzecznie..nie chce postow na temat mojego sposobu pisania bo to nie jest NA TEMAT.. pieknie prosze raz jeszcze.. osoby ktore by chcialy/mogly pomoc... o pomoc.. sprobuje sie odwdzięczyć oczywiscie .. Lux male panstwo dowszad dojade z podziekowaniami. Tyle... eh
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

a tu i górnoślązaków już dotyka...
Górnoślązaków? Z Sosnowca??? Litości...
lisek523 pisze:nie chce postow na temat mojego sposobu pisania bo to nie jest NA TEMAT
Istnieje coś takiego jak netykieta oraz dobre wychowanie i warto się zapoznać z ich zasadami.
katarzynka

Post autor: katarzynka »

anwi pisze:Górnoślązaków? Z Sosnowca??? Litości...
Fakt, Sosnowiec jest przecież stolicą Zagłębia :) Chcąc nie chcąc leży jednak w województwie Śląskim i pewnie dlatego niektórym się miesza :?
ODPOWIEDZ