konto w banku

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Awatar użytkownika
danka44

konto w banku

Post autor: danka44 »

Mam pytanie,czy aby mieć konto w banku trzeba deklarować jakieś dochody/wpłaty? Pytają o to, czy ich nie intersuje, że będzie puste?
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

danusia - mnie nie pytali, ale wiedzieli, że ja z gatunku epso, więc wpływy będą...
ale ta spokoju sumienia możesz zadeklarować np. 100 euro, tak żeby na opłaty związane z kontem było :)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
mmm191

Post autor: mmm191 »

a w dexii w ogóle nie idzie bez przedłożenia kopii umowy o pracę, a kiedy chciałm zalożyć konto mojemu niepracującemu meżowi powiedzieli, że to niemożliwe, w "spuerkess" to samo, pani najpierw zapytała jakiej narodowości jest mój mąż i kiedy usłyszała, że Polak odpowiedział, że nie może on posiadać konta nie mając pracy, tylko nie wiem dokładnie w czym była problem, czy, ze Polak, czy że bezrobotny...., bo odechciało mi się z nią rozmawiać
mmm191
misio

Post autor: misio »

Umowa to pol biedy, ale NAJLEPSZE pytanie to:

"Po co panu/pani konto". Pytanie zajefajne, zwlaszcza jak obok lezy umowa o prace z zadeklarowanymi zarobkami itp <roll>

Uwaga. Odpowiedz typu, konto jest mi potrzebne do przelewow itp jest zla <bezradny>
Awatar użytkownika
danka44

No, a jak mam zameldowanie, czyli ten zielony papierek i zadeklaruję , a zaszaleję :D 150 euro dochodów, to powinni założyc, nie?
Czy mają może jakieś skarpety na stanie na właśnie taki przypadek?
Danka
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Danka, jakby robili problemy, to moze sprobuj cos jak subkonto przy koncie malzonka?...
mmm191

Post autor: mmm191 »

w dexi, pan odmawijąc mi powiedział, ze oni tzn. banki tutaj muszą wiedzieć że pieniądze pochodzą z legalnych źródeł i dlatego nie mogą sobie pozwolić na zakładanie konta komuś kto nie pracuje a będzie miał wpływy itp., a ciekaw czy gdybym chciała w płacić milion euro tez by mi odmówili......?
mmm191
MaWi

Post autor: MaWi »

mmm191 pisze:a ciekaw czy gdybym chciała w płacić milion euro tez by mi odmówili......?
oj, cos mi sie zdaje, ze dla VIPow to oni maja osobna sciezke postepowania. Byc moze nawet osobne wejscie do banku z pozlacanymi klamkami ;)
Awatar użytkownika
Sabina

Post autor: Sabina »

Polecam FORTIS...
Sabina
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

Ja rowniez polecam Fortis-mila, fachowa i szybka obsluga
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Agnieszka pisze:Ja rowniez polecam Fortis-mila, fachowa i szybka obsluga
Ja też polecam> Przyjechałam jako nie pracująca żona i bez problemu zrobili mnie drugim właścicielem konta. Bez żadnych dodatkowych pytań drążenia itp. W oddziale przy Hamiliusie.
A jest tam też sympatyczna poczekalnia z komputerkiem/ ekranem dotykowym z grami dla dzieciaków, więc oczekiwanie nawet z maluchem się bardzo nie dłuży.
Awatar użytkownika
danka44

Slę spóźnione podziękowania dla wszystkich za rady :>
Danka
ODPOWIEDZ