Gdzie obejrzec mecze Euro2008 z udzialem Polskiej druzyny ?
Moderator: LuxTeam
Hah mysle ze w Eschu, policja była negatywnie nastawiona do Portugalczyków i sama się nadziała na te „flaszki” (pewnie je sobie przez ulice podawali). Przed przejazdem przez Gare byłem w Dudelange a tam tez setki portugalców świętowało i darło się ale grzeczni byli, darli się ale tez kłaniali i przepuszczali autka.
W ogóle teraz mam wrazenie ze połowa Luksemburga to Portugalczycy :P.
W ogóle teraz mam wrazenie ze połowa Luksemburga to Portugalczycy :P.
Spróbuj tego.bamaza42 pisze:no MaWi, zainteresowala mnie przekazana przez Ciebie informacja o "jezdzie" w Esch po meczu....zagladam do linka - patrze - a tam w jakims dziwnym jezyku..... <shock> ...jakies "klu" tego, co tam napisali....?....chociaz....
Może nie jest perfekcyjnie, ale zrozumieć się da.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
polowa luksemburga to portugalczycy (no prawie - patrz ostatmi artykul o statystykach)
natomiast z moich doswiadczen wynika, ze chociaz w wiekszosci nie sa to panowie magistrowie bac+5, to jednak z kultura wszystko w porzadku. swietuja na maksa, ale wlasnie bez agresji.
2 lata temu widzialem zamieszki po meczu z francja i to wlasnie ci ostatni je prowokowali.
poniewaz miejscowa spolecznosc, oraz ogolna opinia publiczna drwi sobie z tego narodu, tym bardziej wystepuje w ich obronie. mnie w kazdym razie z ich strony spotkaly w luksemburgu tylko dobre rzeczy.
przypominam tez, ze opinia o polakach w niemczech zostala starannie wypracowana przez pracujacych tam na czarno robotnikach, wsrod ktorych niestety byli tez zlodzieje itp. jesli cos zlego sie dzialo, to prasa o tym pisala natychmiast, bo przeciez nie bedzie pisac o tym, ze w tym samym miescie pracuje moze tysiac innych uczciwych.
nie dajmy sie wcisnac w ciasne ramy ksenofobii, jestesmy w kraju wielu kultur, z ktorych jedna sa ciche i niezauwazalne, a inne bardziej spontaniczne. dla mnie ten tlum trabiacych i krzyczacych ludzi po kazdym wygranym meczu, to po prostu koloryt miejscowy.
a swoja droga szkoda pepiczkow...
natomiast z moich doswiadczen wynika, ze chociaz w wiekszosci nie sa to panowie magistrowie bac+5, to jednak z kultura wszystko w porzadku. swietuja na maksa, ale wlasnie bez agresji.
2 lata temu widzialem zamieszki po meczu z francja i to wlasnie ci ostatni je prowokowali.
poniewaz miejscowa spolecznosc, oraz ogolna opinia publiczna drwi sobie z tego narodu, tym bardziej wystepuje w ich obronie. mnie w kazdym razie z ich strony spotkaly w luksemburgu tylko dobre rzeczy.
przypominam tez, ze opinia o polakach w niemczech zostala starannie wypracowana przez pracujacych tam na czarno robotnikach, wsrod ktorych niestety byli tez zlodzieje itp. jesli cos zlego sie dzialo, to prasa o tym pisala natychmiast, bo przeciez nie bedzie pisac o tym, ze w tym samym miescie pracuje moze tysiac innych uczciwych.
nie dajmy sie wcisnac w ciasne ramy ksenofobii, jestesmy w kraju wielu kultur, z ktorych jedna sa ciche i niezauwazalne, a inne bardziej spontaniczne. dla mnie ten tlum trabiacych i krzyczacych ludzi po kazdym wygranym meczu, to po prostu koloryt miejscowy.
Dokładnie, strasznie żałowałem że nie miałem aparatu wczoraj to był radosny obraz Luksemburga, miejscowy folklor, myśle ze "radość" bedzie rosła w miare upływu czasu i sukcesów Portugalii. Jeszcze brakuje reakcji miejscowej społeczności włoskiej. Jednak po 0-3 z Holandia zapewne chyłkiem przemykali sie pomiedzy domami ale kto wie co bedzie dalej !jespere pisze:dla mnie ten tlum trabiacych i krzyczacych ludzi po kazdym wygranym meczu, to po prostu koloryt miejscowy.
Czechów mi nie szkoda, zawsze są bardzo pewni siebie i jak czytam ich wypowiedzi o Polsce to rażą totalną ignorancją (w przeciwienstwie do Słowaków :PP) zagraja lepiej awansuja, zagraja gorzej wejdzie Turcja ...
Czy ktos moze wie, jaki kanal (oprocz Polsatu) pokazuje jutro nasz jak zwykle ostatniej szansy mecz z Chorwacja? Obawiam sie, ze poza 40 MLN Polakow (o ile w ogole tyle) nobody cares bo raczej malo kto wierzy w wygrana PL.
Kanaly niemieckie na pewno pokaza DE-AU, francuskie nie wiem, np napisaly 'ou', wiec pewnie tez raczej nie nas.
Jakby ktos cos wiedzial, to dajcie znac, bo wolalbym pokazac i obejrzec Polakow (choc czasem sam nie wiem dlaczego).
Pozdrawiam
m
Kanaly niemieckie na pewno pokaza DE-AU, francuskie nie wiem, np napisaly 'ou', wiec pewnie tez raczej nie nas.
Jakby ktos cos wiedzial, to dajcie znac, bo wolalbym pokazac i obejrzec Polakow (choc czasem sam nie wiem dlaczego).
Pozdrawiam
m
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale mecz Polaków będzie transmitować belgijska La Deux, która jest (chyba) dostępna w postaci analogowej (nie wiem niestety na jakim obszarze) -
La Deux
Ja mam ten program np. po prostu "z kabla" Coditela (mimo, że mam od nich jedynie internet).
Na ARD oba mecze mają być pokazywane "równolegle". Choć mogę zgadnąć, że jednemu z meczy poświęcą więcej czasu . Chyba, że masz dostęp do kanału EinsFestival (kanał 650 jeśli bierzesz cyfrę z Astry).
Przynajmniej takie efekty dało moje krótkie "dochodzenie".
La Deux
Ja mam ten program np. po prostu "z kabla" Coditela (mimo, że mam od nich jedynie internet).
Na ARD oba mecze mają być pokazywane "równolegle". Choć mogę zgadnąć, że jednemu z meczy poświęcą więcej czasu . Chyba, że masz dostęp do kanału EinsFestival (kanał 650 jeśli bierzesz cyfrę z Astry).
Przynajmniej takie efekty dało moje krótkie "dochodzenie".
- kajapapaja
równolegle oznacza ze bedzie pokazywany mecz Niem-Autr, i jak padnie gol w naszym meczu - pokaza wynikTrian pisze:Na ARD oba mecze mają być pokazywane "równolegle". Choć mogę zgadnąć, że jednemu z meczy poświęcą więcej czasu .
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Der Empfang von EinsFestival
EinsFestival ist ein ausschließlich digital verbreitetes Programm des digitalen ARD-Bouquets. Sie können EinsFestival über eine digitale Satellitenschüssel, digitales Kabel oder in einigen Gebieten über DVB-T empfangen.
Ob EinsFestival über Ihr digitales Kabelangebot ausgestrahlt wird, erfahren Sie vom Kabelnetzbetreiber. Informationen über die Verbreitung über DVB-T finden Sie auf der Webseite www.ueberallfernsehen.de.
Bitte beachten Sie auch die Information zur derzeit aktuellen Qualitätsoffensive der ARD.
Für die Programme EinsExtra, EinsFestival, EinsPlus, ARTE und PHOENIX gelten ab dem 19. März 2008 folgende Parameter:
Satellit: Astra 1 KR, 19, 2 Grad Ost
Transponder: 51
Downlink-Frequenz (GHz): 10,74375
Symbolrate: (MSym/s):22,000
Fehlerschutz (FEC):5/6
Polarisation: horizontal
EinsFestival ist ein ausschließlich digital verbreitetes Programm des digitalen ARD-Bouquets. Sie können EinsFestival über eine digitale Satellitenschüssel, digitales Kabel oder in einigen Gebieten über DVB-T empfangen.
Ob EinsFestival über Ihr digitales Kabelangebot ausgestrahlt wird, erfahren Sie vom Kabelnetzbetreiber. Informationen über die Verbreitung über DVB-T finden Sie auf der Webseite www.ueberallfernsehen.de.
Bitte beachten Sie auch die Information zur derzeit aktuellen Qualitätsoffensive der ARD.
Für die Programme EinsExtra, EinsFestival, EinsPlus, ARTE und PHOENIX gelten ab dem 19. März 2008 folgende Parameter:
Satellit: Astra 1 KR, 19, 2 Grad Ost
Transponder: 51
Downlink-Frequenz (GHz): 10,74375
Symbolrate: (MSym/s):22,000
Fehlerschutz (FEC):5/6
Polarisation: horizontal