Gdzie obejrzec mecze Euro2008 z udzialem Polskiej druzyny ?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

tak czy inaczej wybieram sie do Vianden, bo to w koncu nie o to chodzi, zeby sie w domu przed ekranem sfrustrowac :)

mam jeszcze 3 wolne miejsca. zapraszam, nr tel trzy posty wyzej.
piotrasgp

Post autor: piotrasgp »

A skąd i o której wyjazd z Luxemburga? Są jakieś ograniczenia wiekowe?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

piotrasgp pisze:Są jakieś ograniczenia wiekowe?
...ograniczenia wiekowe?!...do ogladania meczu?.... <shock>
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

bamaza42 pisze:
No wiesz, bama, ja byłem na paru meczach i czasami to aż uszy więdną, więc to impreza raczej dla dorosłych ;)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
bamaza42

ok, piotrasgp - sa ograniczenia wiekowe - impreza dla doroslych!... :)
piotrasgp

Post autor: piotrasgp »

Miałem na myśli czy jespere nie ma określonych kryteriów wiekowych co do ludzi których ze sobą zabiera ;)

Ps. Dużo osób idzie do Q42?
Borys

Post autor: Borys »

bamaza42 pisze:
No w koncu to bardzo brutalna gra... Szcegolnie jesli gra jest miedzy Polska a Niemcami...

Piotras , radze jednak skorzystac ze wskazowki przekazanej przez Jespere i do niego zadzwonic. W przeciwnym razie mozesz nie uzyskac odpowiedzi na swoje pytanie.

EDIT : Jadymy do Vianden, ... To co ze 50 km , najwazniejsze ze u Polakow , wieeeeelki ekran i komentator o ile sie orientuje bedzie po polskiemu ;) A nawet jak nie to ja moge pokomentowac <rotfl>
Awatar użytkownika
wilqs72

Borys pisze:EDIT : Jadymy do Vianden, ... To co ze 50 km , najwazniejsze ze u Polakow , wieeeeelki ekran i komentator o ile sie orientuje bedzie po polskiemu ;) A nawet jak nie to ja moge pokomentowac <rotfl>
Komentator - ten z telewizora - bedzie napewno po niemieckiemu, ale na sali z cala pewnoscia nie zabraknie polskich komentarzy ;)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

Jak Wam tam poszło ogladanie meczy w Vianden ?
Ja osobiscie jednak siedziałem w domu co ma ten duzy plus ze mogłem przynajmniej nacieszyc sie wygrana Kubicy i Mazurkiem Dąbrowskiego (ten pózniejszy Deutschland ... pomine ).
Jestem ciekaw jaka była frekwencja zarówno w Vianden jak i w Q42 ?
Awatar użytkownika
madi82

Post autor: madi82 »

Otóż my wylądowaliśmy w The Tube, było milutko i znalazła się garstka Wiernych Polskich kibiców:)
Awatar użytkownika
bamaza42

piastdp pisze:Jestem ciekaw jaka była frekwencja zarówno w Vianden jak i w Q42 ?
W Ancien Cinema bylo nas calkiem sporo.... :)
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

piastdp pisze: Jestem ciekaw jaka była frekwencja zarówno w Vianden jak i w Q42 ?
W Vianden bylo ca 40 osob, z czego wiekszosc Polakow, wiec atmosfera raczej rodzinna. Cala sala (z wyjatkiem jednego Turka) kibicowala Polakom, niestety nie miala wielu okazji do wyrazania okrzykow entuzjazmu <cry> Moze z Austria bedzie lepiej.... Na pewno Borys (jesli przyjedzie) dostanie mikrofon do komentowania po polsku, bo chlopak ma talent!
Odleglosc i zakaz palenia to dla wielu spore minusy, ale najwiekszy ekran w Luksemburgu i zywiec czesciowo chociaz to zniwielowaly :)
m
Awatar użytkownika
wilqs72

hurakami pisze:Odleglosc i zakaz palenia to dla wielu spore minusy
No fakt, blisko nie jest, ale zawsze można się jakoś zorganizować i pojechać większą ekipą jednym samochode. Sam na pewno wybieram się w czwartek, niestety nie z Lux-Ville, ale gdyby ktoś z okolic Grevenmacher albo po trasie Boudler-Larochette-Diekirch-Vianden chciałby skorzystać z "podwózki" - zapraszam. A zapalić można na zewnątrz w czasie przerwy.
hurakami pisze:, ale najwiekszy ekran w Luksemburgu i zywiec czesciowo chociaz to zniwielowaly :)
To fakt - wielkość ekranu robi wrażenie! A Leffe brune komponuje się z futbolem równie dobrze, co Żywiec ;)
Mark Twain
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

Wczoraj po 20 miałem to szczescie czy nieszczęście ze przejeżdżałem koło Garu :D. W kilka minut po skonczeniu meczu Czechy – Portugalia.
Kilka tysiecy portugalczyków zablokowało wszystkie ulice koło dworca. Wszyscy z flagami, czapkami, lekko podpici , samochody obłożone flagami, nawet psy miały ubranka w kolorach narodowych, wszyscy trabili, spiewali, tanczyli, witali sie i darli na całe gardło. Autobusy miejskie musiały zmieniac trasy przejazdu. Jak przyjechała policja to żaden nie odwarzył sie cos krzyknac czy zabronic po prostu sie odsuneli i ... zaczeli kierować auta na objazdy Jak mniemam w Poslce mogły by dość już do policyjnego pałowania . Sam czekałem ze 30 minut az w koncu „na siłe” sie przepchałem a jak mniemam cała fiesta trwała jeszcze dość długo. Strach pomyślec co będzie jak Portugalia będzie mistrzem Europy.

Dzisiaj czas na nas <mrgreen>
MaWi

Post autor: MaWi »

Ciesz sie, ze nie byles wtedy jakims przypadkiem w tym czasie w Eschu. Tam to dopiero byla jazda: :/ http://www.wort.lu/articles/6619712.html
ODPOWIEDZ