komputer,vista i co dalej...pomocy
Po opisie widzę że napaliłaś sie na multimedialną maszynkę...
jak pisałem
może na początek zainstaluj wszystkie Update z Windows Update (Start/Control Panel/Windows Update) - przede wszystkim SP1 bo z opisu przeglądarki wynika że go nie masz...
(Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0, Windows NT 6.0; SLCC1; NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0 ....)
Co masz ciekawego w komputerze ?
*Masz pilota fajna sprawa jak odpalisz Media Center (takie coś jak TV)
*Masz Kartę TV - DVB-T - trochę kicha bo możesz odbierać naziemne programy cyfrowe - których jest malutko i do tego wymagają specjalnej anteny...
*Klawiaturę pewnie dostałaś bezprzewodową logitecha...w formacie AZERTY - wymień w sklepie na QWERTY (robią to za darmo - a Ty pewnie zapomniałaś - jeśli w HiFi nie będą chcieli to w Concorde jest Exell - tam kupisz Klawiaturkę US za niecałe 19€
*Windowsa Masz Home Premium bo Acer nie daje Ultimate domyślnie - fajna sprawa do domu... jeśli chcesz mieć PL ustawienia (ale nie PL język okienek) to (Start/Control Panel/Regional and Language Option) zmień Current format (polish (poland)), Location (poland) - żeby strony www ładowały się po PL jeśli są dostępne, keyboard and language (change keyboards - Polish (poland) - Polish (programmers)) - i usuń wszystkie inne żeby Ci się nie przełączały, PL keyboard z powodzeniem służy jak EN tak samo.
Aha wymagany restart i lepiej to od razy wykonać bo można później coś popsuć nie restartując od razu.
Co do recovery powinnaś dostać Vistę na DVD i Drivers/Support DVD, jeśli nie ścignij sprzedawcę - chyba że jawnie wybrałaś opcję bez DVD
Jeśli masz pytania wal na gadu
jak pisałem
może na początek zainstaluj wszystkie Update z Windows Update (Start/Control Panel/Windows Update) - przede wszystkim SP1 bo z opisu przeglądarki wynika że go nie masz...
(Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0, Windows NT 6.0; SLCC1; NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0 ....)
Co masz ciekawego w komputerze ?
*Masz pilota fajna sprawa jak odpalisz Media Center (takie coś jak TV)
*Masz Kartę TV - DVB-T - trochę kicha bo możesz odbierać naziemne programy cyfrowe - których jest malutko i do tego wymagają specjalnej anteny...
*Klawiaturę pewnie dostałaś bezprzewodową logitecha...w formacie AZERTY - wymień w sklepie na QWERTY (robią to za darmo - a Ty pewnie zapomniałaś - jeśli w HiFi nie będą chcieli to w Concorde jest Exell - tam kupisz Klawiaturkę US za niecałe 19€
*Windowsa Masz Home Premium bo Acer nie daje Ultimate domyślnie - fajna sprawa do domu... jeśli chcesz mieć PL ustawienia (ale nie PL język okienek) to (Start/Control Panel/Regional and Language Option) zmień Current format (polish (poland)), Location (poland) - żeby strony www ładowały się po PL jeśli są dostępne, keyboard and language (change keyboards - Polish (poland) - Polish (programmers)) - i usuń wszystkie inne żeby Ci się nie przełączały, PL keyboard z powodzeniem służy jak EN tak samo.
Aha wymagany restart i lepiej to od razy wykonać bo można później coś popsuć nie restartując od razu.
Co do recovery powinnaś dostać Vistę na DVD i Drivers/Support DVD, jeśli nie ścignij sprzedawcę - chyba że jawnie wybrałaś opcję bez DVD
Jeśli masz pytania wal na gadu
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Wiesz co, zrob tak jak Ci gabrjel radzi....ja tez kupilam w HiFi Acer - cos tam, ale sama sie nie odwazylam instalowac - poprosilam o pomoc fachowca, tzn kgos, kto jest "techniczny", a nie tak jak ja "a-techniczny", bo wlasnie takich problemow sie obawialam - i z tego co pamietam, jakos tak wlasnie postepowal... A co do jezyka oprogramowania - jezeli kupowalas w HiFi i mowilas, ze Ci zalezy na angielskiej wersji Windows, to na pewno taka dostalas - u mnie przypierwszym uruchomieniu komputera trzeba wlasnie bylo wybrac, czy chce Windows po francusku-flamandzku (-chyba niemiecku) - i angielsku...
dvd recovery mam czyste i do zapisania wlasnie i jak chce sie za to zabrac do odrazu po french wyskakuje.innych dyskow nie posiadam bo podobno wszystko jeest w srodku i przy uruchamianiu tylko opcje jezykowe wybierasz.no ale nadal najwazniejsze info wyskakje -co mam robic itp po francusku sie wkreca.....
zwykly komputer bez tv tunera i bez remote control.
zwykly komputer bez tv tunera i bez remote control.
Sprobuj oddac ten Acer PC jesli to jest mozliwe i kup inny np z Dell,
Ja tak zrobilem 12 miesiecy temu, i kupilem English QUERTY keyboard Latitude laptop z Dell, keyboard mam English i Swedish - do Swedish dokupilem za 2 Eu nalepki profesjonalne i gra. Jak psze på Svenska to wybieram Shift+Alt i zmienia sie na szwedzki, nastepny Shift+Alt i mam English, mozna dodac wiecej wersji na "TOGGLE BETWEEN LANGUAGES"
Ja tak zrobilem 12 miesiecy temu, i kupilem English QUERTY keyboard Latitude laptop z Dell, keyboard mam English i Swedish - do Swedish dokupilem za 2 Eu nalepki profesjonalne i gra. Jak psze på Svenska to wybieram Shift+Alt i zmienia sie na szwedzki, nastepny Shift+Alt i mam English, mozna dodac wiecej wersji na "TOGGLE BETWEEN LANGUAGES"
Robert
" på " = powinno sie ukazac jako "a z kolkiem" , ale to Forum nie odbiera tych egzotycznych literek, u mnie widac je OK w czasie pisania, ale pozniej jak post sie ukaze to nie poznaje wlasnego pisma - tam gdzie wstukalem te "a z kolkiem a z 2 kropkami itp...
MaWi ma napewno na to odpowiedz <?>
MaWi ma napewno na to odpowiedz <?>
Robert