Gdzie znalezdz duzy pusty parking
Moderator: LuxTeam
Gdzie znalezdz duzy pusty parking
Witam - poszukuje duzego (OGROMNEGO!) pustego parkingu, najlepiej kompletnie plaskiego z minimalnymi przeszkodami (jak budynki, ludzie, i inne samochody). Oczywiscie to by bylo w niedziele, ale nasz Cactus w Howald zamyka parking niestety.
Tak, zona bedzie za kierownica po raz pierwszy. Az mi sie slabo robi <mrgreen>
Tak, zona bedzie za kierownica po raz pierwszy. Az mi sie slabo robi <mrgreen>
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
może Howald - tam koło urzędu celnego będzie w miarę pusto. a jak nie to jakaś uliczka gdzie nauczy się ruszać i zatrzymywać i jazda w okoliczne wioski
Dobre miejsce i blisko to Gasperich ( o ile nazwy nie mylę <oops> ) tam są różne firmy i na weekend powinien być spokój a są spore przestrzenie
Dobre miejsce i blisko to Gasperich ( o ile nazwy nie mylę <oops> ) tam są różne firmy i na weekend powinien być spokój a są spore przestrzenie
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
Digilante,
jak byście mieli ochotę na małą wycieczkę, to wiem, gdzie jest zawsze otwarty prawdziwy plac manewrowy, ze wszystkimi bajerami do ćwiczenia manewrów, niestety jest to pod Diekirch, czyli aż 35 km od Lux-City
ale za to jaka okolica piękna
jak byście mieli ochotę na małą wycieczkę, to wiem, gdzie jest zawsze otwarty prawdziwy plac manewrowy, ze wszystkimi bajerami do ćwiczenia manewrów, niestety jest to pod Diekirch, czyli aż 35 km od Lux-City
ale za to jaka okolica piękna
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
-
Dorotko I Mario - jedna jaskółka wiosny nie czyni...
ale jak widzę na autostradzie samochód 100km/h skrajny lewy to 90% albo dziadek albo kobieta i powiem Ci sprawdza się...
mało jest kobiet jeżdżących pewnie - nie mówię że jeżdżących dobrze bo to inna sprawa - ale jazda pewnie i przewidująco to najważniejsze...
akurat wróciłem z Groningen w NL i przez Niemcy kilka takich kwiatków spotkałem, jeden tylko frajer specjalnie jechał 90km/h koło tira dla zabawy (niemiec) przez ponad 30km w końcu Tir przyhamował i kolejka przeleciała...
ale jak widzę na autostradzie samochód 100km/h skrajny lewy to 90% albo dziadek albo kobieta i powiem Ci sprawdza się...
mało jest kobiet jeżdżących pewnie - nie mówię że jeżdżących dobrze bo to inna sprawa - ale jazda pewnie i przewidująco to najważniejsze...
akurat wróciłem z Groningen w NL i przez Niemcy kilka takich kwiatków spotkałem, jeden tylko frajer specjalnie jechał 90km/h koło tira dla zabawy (niemiec) przez ponad 30km w końcu Tir przyhamował i kolejka przeleciała...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Tak jak wspomniał już TrOn, parking P+R przy urzędzie celnym na Howaldzie, niedaleko Cactusa zresztą nadawał by się na takie wyczyny, lub inne typu P+R. Na Kirchbergu np. obok Luxexpo.
Inny duży plac na Kirchbergu i jak często widzę dość pusty w niedzielę (nie wiem tylko czy ogólnie dostępny), jest przy Boulevard Konrad Adenauer przed Chambre de Commerce.
Powodzenia i szerokiej drogi życzę
Inny duży plac na Kirchbergu i jak często widzę dość pusty w niedzielę (nie wiem tylko czy ogólnie dostępny), jest przy Boulevard Konrad Adenauer przed Chambre de Commerce.
Powodzenia i szerokiej drogi życzę
Re: Gdzie znalezdz duzy pusty parking
a ja widzialem kiedys plac manewrowy ( z pasami do cwiczenia) przy Findlu (przy drodze z Neudorfu) przy nowo budowanym centrum biznesowym.
A to juz zalezy w jakich gustujesz. Bo jesli chodzi o jumbo-jety, to i owszem – nawet transoceaniczny, ale ci od "osobowych" to jednak dalej niz do Plama de Majorka nieczesto. Czyz jednak przelecenie pod (nad?) palmami nie jest marzeniem niejednej z pieknych mlodych rozbudzonych wiosna niewiast?Dorotkamaria pisze:orientujecie sie moze jak duzy zasieg Ci piloci maja...?
A do dzungli to niech szymbi przeleci ten watek. Mnie najwyrazniej tez wiosenna palma do glowy uderzyla i zupelnie nie mam zapalu, by go gdziekolwiek stad ruszacpanda pisze:albo do dżungli (znaczy Bambescha) z tymi postami,
wedle życzenia...MaWi pisze:
panda napisał/a:
albo do dżungli (znaczy Bambescha) z tymi postami,
A do dzungli to niech szymbi przeleci ten watek. Mnie najwyrazniej tez wiosenna palma do glowy uderzyla i zupelnie nie mam zapalu, by go gdziekolwiek stad ruszac
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=19227
Dzieki wszystkim za pomoc. KamilPL mial dobry pomysl z parkingami przy boiskach - naprawde pusto i cicho. Mozna powiedziec ze pierwsza lekcja byla sukcesem. Szkoda tylko kilku krzaczkow na wysepce na parkingu ktore zostaly stratowane...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.