Jakie wino do Ruskich pierogow?
Moderator: LuxTeam
Jakie wino do Ruskich pierogow?
Ruskie pierogi z mala iloscia raczej ostrego czosnkowego sosu... Jakie wino? Mysle ze biale, ale nie za wytrawne - moze jakis Luksemburski riesling?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Re: Jakie wino do Ruskich pierogow?
Wino? Do ruskich? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazićdigilante pisze:Ruskie pierogi z mala iloscia raczej ostrego czosnkowego sosu... Jakie wino? Mysle ze biale, ale nie za wytrawne - moze jakis Luksemburski riesling?

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
No ja to zasadniczo myślałem o jakimś winie ze zboża - takie białe i wysokoprocentowe, koniecznie dobrze schłodzone. A "żabojady" i tak się zbuntujądigilante pisze:Czyli? Masz na mysli piwo czy wodke? Przepraszam - nie znam sie na tym. Niechcialbym aby sie nasze Zabojady w pracy zbuntowaly jak nie bedzie wina...

Pierogi ruskie są z serem, a pamiętam że był niedawno wątek "Jakie wino do sera" więc może tam coś znajdziesz? Co prawda konkluzja była chyba taka, że do sera pasuje to, co się ma akurat pod ręką, więc pewnie czego byś nie podał będzie OK.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Bo, delikatnie mowiac, Xtheo "went to hell". Mowia ze kazdy ma inne, swoje pieklo, i tam gdzie Xtheo teraz przebywa to mysle ze jest jego personalnym pieklem - win dobrych nie ma, kultury nie ma, jedzonko straszne...
Czekamy na powrot z zachodu, Tovarich Xtheo.
Czekamy na powrot z zachodu, Tovarich Xtheo.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.