komunikacja miejska

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
Hanka1982

komunikacja miejska

Post autor: Hanka1982 »

hej, nie mieszkam jeszcze w Luksemburgu, ale przyjezdzam w czerwcu. znalazlam fajne mieszkanie na avenue de la Faiencerie (chyba gdzies na Kirchbergu). Kto moze sprawdzic czy daleko stamtad do Centre sportif du Bambesch, na rue de Bridel (gdzie mam pracowac) i jaka jest komunikacja. Dzieki z gory:-)
misio

Post autor: misio »

A to nie lepiej znalezc cos w Rollingergrundzie? Blizej.
Hanka1982

nie, wlasnie o to chodzi ze zalezy mi na tym mieszkaniu. a jakis rollingergrund i tak nic mi nie mowi, wiec prosilabym o konkretna odpowiedz jaki jest dojazd z TEGO a nie innego miejsca.
MaWi

Post autor: MaWi »

Hanka1982 pisze:na avenue de la Faiencerie (chyba gdzies na Kirchbergu)
Fajansiarska wcale nie jest na Kirchbergu tylko na Limpertsbergu. Stamtad najblizej to bedziesz miala na Schueberfouer ;)

Do Lasku Bambesz najblizej jest naprawde z Rollingergrundu (to dzielnica, ktora ciagnie sie wzdluz jednej ulicy, biegnacej w dolinie pod Bambeszem. Jak dojechac na rue de Bridel... Sam nie wiem, ale pewnie zaraz sprawdze (jak znam siebie ;) )
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

z Limpertsbergu przez Rollingengrund, w dół i w górę, i jesteś w Bambesch

a swoją drogą, jakbyś trochę pogoogle'owała to byś znalazła to: http://www.luxembourg.co.uk/citymap/ tu znajdziesz i Kirchberg i Limpertsberg, i rue de Bridel....
misio

Hanka1982 pisze:nie, wlasnie o to chodzi ze zalezy mi na tym mieszkaniu. a jakis rollingergrund i tak nic mi nie mowi, wiec prosilabym o konkretna odpowiedz jaki jest dojazd z TEGO a nie innego miejsca.
Wiesz co, pelno jest map np www.mappy.com sprawdz dzielnice i pytaj dalej. Agresja nie jest wskazana, zwlaszcze przy checi pomocy.
Hanka1982

OK JUZ MAM, DZIEKI, PS. JAKA AGRESJA? :>
misio

Hanka1982 pisze:OK JUZ MAM, DZIEKI, PS. JAKA AGRESJA? :>
No wydawalo mi sie ze tak troche bylo nie? Jak nie to dobrze - no nie? <mrgreen>
MaWi

Post autor: MaWi »

Hanka1982 pisze:prosilabym o konkretna odpowiedz jaki jest dojazd z TEGO a nie innego miejsca.
Rowerem

Nie zartuje. Nie ma dojazdu z TEGO miejsca na rue de Bridel. Ale gdybys jednak miala w planie zapytac jaki jest W OGOLE dojazd na rue de Bridel to odpowiedz brzmi: autobusem 275. Na przyklad z Gare. Rozklad jazdy w postaci pliku pdf: http://horaires.sales-lentz.lu/print_pd ... e=RGTR-275

Oczywiscie jechac z Limpertsbergu na Gare po to, zeby potem na Bambesz to jak podroz z Krakowa do Wroclawia przez Warszawe, ale nic lepszego nie przychodzi mi do glowy.
kajapapaja pisze:z Limpertsbergu przez Rollingengrund, w dół i w górę, i jesteś w Bambesch
To oczywiscie tez jest jakas koncepcja, o ile kolezanka ma dobra zaprawe jako taternik. Podejscie pod Bambesz to wzniesienie 12%. Nawet co starsze żęchy dlawia sie tu pod gorke (sprawdzone z AUTOpsji ;) )
misio

MaWi pisze:
kajapapaja pisze:z Limpertsbergu przez Rollingengrund, w dół i w górę, i jesteś w Bambesch
To oczywiscie tez jest jakas koncepcja, o ile kolezanka ma dobra zaprawe jako taternik. Podejscie pod Bambesz to wzniesienie 12%. Nawet co starsze żęchy dlawia sie tu pod gorke (sprawdzone z AUTOpsji ;) )
Aj tam MaWi. Wrzuca sie jedynke, ogrzewanie ma maksa - co by sie silnik nie zagrzal - i jazda pod gorke <rotfl>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

MaWi pisze:Oczywiscie jechac z Limpertsbergu na Gare po to, zeby potem na Bambesz to jak podroz z Krakowa do Wroclawia przez Warszawe, ale nic lepszego nie przychodzi mi do glowy.
ale mozna łapać 275 na przystanku "Fonadation pescatore" przecież, a to prawie jak Limpertsberg <mrgreen>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
k-th

Post autor: k-th »

czyli jak juz dojdziesz na przystanek, to w 10 minut jestes. A na przystanek masz gdzies z kilometr czyli 10 minut wiec w 20 jestes :)
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

W 20 minut to mozna dojsc na piechote (a jak mieszkanie jest na dobrym koncu ul. Fajansiarskiej to nawet i w 10) tyle ze ostro w dol a potem ostro w gore. Ale skoro pracujesz w Centre sportif du Bambesch to bedzie dobra rozgrzewka.
ODPOWIEDZ