praca na jobs/monster.lu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

pz42226

praca na jobs/monster.lu

Post autor: pz42226 »

Drodzy forumowicze,
Przez ostatnie kilka dni przegladalam oferty na jobs/monster.lu i zauwazylam, ze przewaznie wszystkie ogloszenia pracy sa oferowane za posrednictwem agencji takich jak addeco, huntermarshal, ajilon itd. Oferty bezposrednie od pracodawcy naleza do rzadkosci. Chcialaby Panstwa zapytac, jak wygladaja szanse na znalezienie pracy przez takie agencje? Czy te ogloszenia pracy, ktore sa oferowane przez posrednikow, w ogole istnieja :), gdyz ilosc ich jest zaskakujaca?? Jakie sa Panstwa doswiadczenia, opinie zwiazane tymi agencjami?
Jeszcze jedno, w jakich gazetach mozna znalezc ogloszenia pracy w Luksemburgu(najlepiej w jezyku niemieckim lub angielskim)?

Z gory dziekuje za odpowiedz!

Pozdrawiam! paulina
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Z tego co wiem, przynajmniej w sektorze IT, to oferty istnieja i tak, naprawde jest ich sporo. Potwierdzam ze nie jest latwo znalezdz oferty prosto od pracodawcow - normalnie pracodawcy najpierw pytaja w swoim gronie czy ktos zna kogos na ta pozycje, a jak nie, to wtedy ida prosto do agencji.

Agencje zatem czesto czekaja az dostana dobre kilka podan zanim wysylaja je do pracodawcy wiec czesto Twoje CV bedzie jedno z kilku lub kilkunastu. Z tego powodu trzeba robic podania na conajmniej kilka pozycji aby wyrownac matematyczne szanse.

Od podania do interview do oferty pracy moze przejsc kilka miesiecy.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
ryba

Post autor: ryba »

Ostatnio bardzo liczne ogloszenia mozna znalezc w darmowej gazecie "24", mozna ja dostac na pewno przy glownym dworcu kolejowym.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ryba pisze:darmowej gazecie "24", mozna ja dostac na pewno przy glownym dworcu kolejowym.
o, nie tylko - przy wielu przystankach autobusowych i niemal na kazdym rogu... :)
ODPOWIEDZ