zasilek rodzinny

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Awatar użytkownika
renatakarger

zasilek rodzinny

Post autor: renatakarger »

co mam zrobic zeby otrzymac zasilek rodzinny na dziecko ktore jest z ojcem w polsce pracuje legalnie w luksemburgu ojciec dziecka przeslal mi zaswiadczenie z opieki ze nie pobiera zasilku z udokumentowaniem za nie zlozyl wniosku a nie zlozyl wniosku poniewaz przy naszych dochodach nam sie nie nalezy czy takie zaswiadczenie wystarczy co mam dalej robic pomozcie jkie jeszcze dokumenty potrzebuje mam jeszcze zaswiadczenie z urzedu meldunkowego o zameldowaniu corki i meza w polsce i akt urodzenia ojciec dziecka pracuje w polsce czy potrzebuje jakies zaswiadczenie od jego pracodawcy
misio

Post autor: misio »

Moze jakies znaki interpunkcyjne, bo tego sie nie da czytac... :/
Awatar użytkownika
renatakarger

Post autor: renatakarger »

Przepraszam ale pisalam to szybko i w nerwach,chyba nie jest tak zle z odczytaniem o co mi chodzi.Pozdrawiam
misio

No ale po co te nerwy??? Sluchaj jedz do urzedu i dowiesz sie na miejscu. Panie mowia w roznych jezykach i w jakims sie dowiesz o to co chodzi.

Dostalas moze juz "child bonus" bo jesli nie, to musisz sie tam szybko udac i wyjasnic sprawe.

Uwaga, jesli dziecko nie przebywa w Luksmburgu, tzn nie jest rezydentem to moze nic sie nie nalezec, no ale na bank to powiedza w urzedzie.
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

misio pisze:Uwaga, jesli dziecko nie przebywa w Luksmburgu, tzn nie jest rezydentem to moze nic sie nie nalezec, no ale na bank to powiedza w urzedzie.
Liczy się zameldowanie w Luksemburgu i ubezpieczenie osoby wnioskującej a nie dziecka.
misio

A wiesz jakie bylo pierwsze pytanie jak tam bylem w tym tygodniu?

"gdzie jest dziecko, gdzie placisz podatek a potem czy macie wspolne gospodarstwo domowe, tzn jestescie razem w Luxie" - jesli tak to nie ma problemu.

Sprzeczal sie nie bede, wszak nie raz sie juz okazalo ze kazdemu mowili co innego. Niech sie tam zaintereswoany przejdzie i dowie. Zajmuje to kilka minut. Ba, moge nawet podac godziny otwarcia: 8:00 - 11:30 i potem od 14:00 do chyba 17:00.

A i jeszcze mi powiedziano, ze wzieli sie za te dodatki, bo podobno wielu osobom sie nie nalezaly a teraz maja juz czarno na bialym komu i co i w jakiej ilosci.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

misio pisze:Ba, moge nawet podac godziny otwarcia: 8:00 - 11:30 i potem od 14:00 do chyba 17:00.
Tak dobrze to nie ma ;)
Ils sont ouverts du lundi au vendredi de 8h00 à 11h30 et de 14h00 à 15h30
Zresztą wszystko można sprawdzić na stronie CNPF
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
misio

Oj, tam. Niewiele sie pomylilem <lol>
ODPOWIEDZ